Kauppila: ”Olemme ansainneet paikkamme”

KooKoon A-nuorten joukkueen kausi jatkuu tammikuussa kymmenen parhaan joukkueen joukossa nuorten SM-liigan ylemmässä jatkosarjassa.

Oranssimustien taakse ja alempaan jatkosarjaan jäivät muun muassa TPS, HIFK, Jokerit ja SaiPa.

KooKoo lunasti jatkopaikkansa 35 ottelun alkusarjassa voittamalla 19 ottelua. Paikka varmistui vasta loppumetreillä, kun viimeisen viikonlopun aikana kaatuivat sekä Tampereen Ilves 2–5 ja Oulun Kärpät 3–0.

Kultanen: ”Arjen laatu korkealle”

Syyskausi käynnistyi Lumon Areenalla tohinalla viime viikolla, kun KooKoon Liiga-joukkue palasi yhteisharjoituksiin ja vahvistui vieläpä kahdella uudella pelaajalla - Michael Keräsellä ja Patrick Bjorkstrandilla. Uusien hyökkääjien myötä KooKoo on valmis aloittamaan Liiga-kauden 2017–2018.

- Keräsen ja Bjorkstrandin myötä joukkueen runko on kasassa. Uskon vahvasti tähän ryhmään, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen naulaa.

Salmela yllättyi vastuusta: ”Muistan debyytin loppuikäni”

KooKoon puolustaja Santeri Salmela muistaa joulukuun 16. päivän 2016 vielä pitkään. Oranssimustien alakerta oli loukkaantumisten ja sairastelujen vuoksi pienessä pinteessä, mikä avasi tuolloin 16-vuotiaalle Salmelalle paikan Liiga-miehistöön.

Eikä mitä tahansa paikkaa, vaan ruudun ykkösparista ruotsalaisjätti Robin Jacobssonin viereltä vierasottelussa SaiPaa vastaan.

Tuore hankinta Newton: ”Olen pärjännyt täällä hyvin aiemminkin”

KooKoon uusin värväys, jenkkipakki Jake Newton, palaa Suomeen yhden kauden tauon jälkeen. Vaasan Sportissa kaudella 2015–2016 hurmannut puolustaja pelasi viime kauden Tshekin pääsarjassa - ja pelaa tulevan kauden KooKoon oranssimustissa.

- Olen erittäin innoissani paluusta Suomeen. Pelasin mielestäni hyvän kauden Vaasassa ja lähden innoissani rakentamaan siihen jatkoa. Olen tällä kertaa itsevarmempi, kun tiedän, että olen pärjännyt täällä hyvin aiemminkin, Newton naulaa.

Savilahti: ”Tällä kaudella menestytään paremmin!”

Viime kaudeksi Kouvolaan siirtynyt Eero Savilahti naputti ensimmäisellä kaudellaan oranssimustissa Liiga-uransa ennätyspisteet 8+16. Siitä huolimatta hyökkääjä puhuu tuloksellisesti heikosta kaudesta, koska joukkue ei pärjännyt.

- Kausi oli tuloksellisesti vaisu. Käteen ei jäänyt kuin kokemusta ja kiukku, että tällä kaudella menestytään paremmin, Savilahti lataa.

Ensimmäinen KooKoo-kausi oli samalla Savilahdelle ensimmäinen missään Tampereen ja Ilveksen ulkopuolella.

Vainio kävi Columbuksessa: ”Pääsisipä jo pelaamaan”

KooKoon Liiga-miehistö vetäytyi omatoimiselle kesäjaksolle torstaina 15. kesäkuuta. Puolustaja Veeti Vainio kuitenkin jatkoi joukkueharjoittelua vielä kesäkuun viimeisellä viikolla – Atlantin takana Columbus Blue Jacketsin nuorten pelaajien kehitysleirillä.

- Lensin Columbukseen 23. päivä ja takaisin Suomeen 30. päivä, Vainio kertaa.

- Treenasimme harjoituskaukalossa, mutta muuten kopit ja kuntosalit olivat aivan viimeisen päälle. Jäätreenit olivat hyvien koutsien vetämiä. Tosi hyvä fiilis jäi, pääsisipä jo pelaamaan!

Pöysti: ”Olisipa jo syyskuu!”

- Olen ihan fiiliksissä! Toivon vain, että syyskuu tulisi mahdollisimman nopeasti, hyökkääjä Eetu Pöysti tunnelmoi alle vuorokautta sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Pöysti allekirjoitti KooKoon kanssa vastikään yksivuotisen sopimuksen. Miehen into on ymmärrettävää, sillä laiturin edellisestä pelistä on aikaa lähes kahdeksan kuukautta. Hyökkääjän viime kausi näet päättyi viime syksynä vain kuuden pelin jälkeen loukkaantumiseen.

Kähkönen: ”Kiva päästä Kouvolan pöhinään mukaan”

Toni Kähkönen on syntynyt Vaasassa, mutta saanut kiekko-oppinsa Espoossa. Pääkaupunkiseudun lisäksi hyökkääjä on nähnyt Oulun, Leksandin ja Karlskronan. Seuraavat kaksi vuotta Kähkönen viettää Kymenlaaksossa laiturin tehtyä KooKoon kanssa kaksivuotisen pestin.

- Muutimme Vaasasta pääkaupunkiseudulle ollessani vasta pieni poika. Pelasin kaikki juniorivuodet Espoossa ja siellä debytoin Liigassakin, Kähkönen kertaa.

Välimaa: ”Opettavainen kausi”

Urheilullisesti vaikea Liiga-kausi 2016–2017 oli KooKoolle haastava myös toimiston puolella. Katse on jo visusti tulevassa kaudessa, jolla kaikki haluavat parantaa.

- Päättynyt kausi oli kova ja raskas, mutta samalla myös todella opettavainen. Näimme taas, että kaudet eivät ole veljiä keskenään, sillä tämä kausi oli monella tapaa täysin erilainen kuin edeltäjänsä, KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa kommentoi.

Sivut

Tilaa syöte RSS - Haastattelu

Pääyhteistyökumppanit kaudella 2017-2018