Wittchow: "Nautin vastustajan hyökkääjien pimentämisestä"

KooKoo julkisti maanantaina jenkkipuolustaja Edward Wittchowin pelaajasopimuksen. ”Eddie” ei valinnut Suomea ja KooKoota kevein perustein.

– Ennen sopimuksen allekirjoittamista tein etukäteen paljon kotitöitä varmistaakseni, että tämä on minulle oikea siirto. Juttelin paljon oman agenttini ja Liigassa pelanneiden pelaajien kanssa, Wittchow kertoo.

Ojantakanen: ”Liiga-sopimus on erittäin iso asia”

KooKoo julkisti torstaina Kasperi Ojantakasen ja Niki Koskisen pelaajasopimukset. Oranssimustien oma kasvatti Niki Koskinen oli viime kaudella KooKoon A-nuorten pelillisiä johtajia, mutta mikä mies on Kasperi Ojantakanen?

Nimi ei juurikaan soittane kelloja – vielä – sillä Ojantakanen on pelannut neljä edellistä kautta suomalaisille tuntemattomammassa USA:n yliopistosarja NCAA:ssa.

Ojantakanen treenasi KooKoon mukana kaksi viikkoa toukokuun puolivälissä ja tienasi esityksillään 1+1-vuotisen Liiga-sopimuksen.

Kultanen: ”Entistä parempana takaisin!”

Liiga-kausi 2017–2018 päättyi KooKoon osalta runkosarjaan ja 14. sijaan. Lopputulos oli pettymys pudotuspelipaikkaa jahdanneelle joukkueelle ja seuralle.

– Tapahtumarikas ja vaikea kausi. Välillä tuntui, että voiko tämä enää olla tottakaan, mutta tästä on vain otettava oppi mukaan ja tultava ensi kaudella entistä parempana takaisin, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen linjaa.

Välimaa: ”Paluu kasvun tielle”

Vaikka KooKoon kausi kaukalossa päättyi pettymykseen, on talouden saralla näkyvissä signaaleja paremmasta. Liikevaihto nousee yli budjetoidun 4,6 miljoonan euron.

– Palasimme kasvun tielle, eli liikevaihto menee yli budjetoidun ja kokonaisuutena tilanne on parempi kuin vuosi sitten. Lopullisella tuloksella en kuitenkaan halua vielä spekuloida, KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa sanoo.

– Viime kausi oli vaikea kaukalossa ja sen ulkopuolella, sillä tulos oli huono ja jämähdimme kasvun suhteen, kun liikevaihtokaan ei kasvanut aivan budjetoidulle tasolle.

Järvenpää: ”Olen pahoillani”

Tiistainen KooKoo–Ässät-ottelu päättyi erikoisissa merkeissä. Ässät onnistui maalinteossa pelin viimeisellä sekunnilla, mistä kimpaantuneena KooKoon maalivahti Juha Järvenpää löi mailansa rikki maalitolppaan ja heitti hajonneen mailansa yläilmoihin.

Mailanpätkä lensi suojaverkon yli ja osui päätykatsomossa istunutta mieskatsojaa käteen.

– Mailan heittäminen oli typerä temppu ja se kaduttaa. En yrittänyt heittää mailaa verkon yli saatikka osua sillä kehenkään. Olen pahoillani tapahtuneesta, Järvenpää sanoo.

Kauppila: ”Nautitaan!”

Liiga-kauden lisäksi myös Nuorten SM-liigakausi lähestyy vääjäämättä loppuaan. KooKoo–A on 50 kierroksen jälkeen hienosti yhdeksäntenä – eli kiinni pudotuspelipaikassa!

Pleijarijahti jatkuu vielä kolmen kierroksen ajan. Mikä hienointa, otteluista kaksi pelataan tänä viikonloppuna Kouvolan Lumon Areenalla. Perjantaina vieraaksi saapuu sarjakärki-HPK ja lauantaina kolmantena oleva Blues.

– Kovia pelejä on tulossa, mutta eipä tässä ylemmässä jatkosarjassa yhtään helppoa matsia ole, joukkueen päävalmentaja Jari Kauppila kommentoi.

Kauppila: ”Olemme ansainneet paikkamme”

KooKoon A-nuorten joukkueen kausi jatkuu tammikuussa kymmenen parhaan joukkueen joukossa nuorten SM-liigan ylemmässä jatkosarjassa.

Oranssimustien taakse ja alempaan jatkosarjaan jäivät muun muassa TPS, HIFK, Jokerit ja SaiPa.

KooKoo lunasti jatkopaikkansa 35 ottelun alkusarjassa voittamalla 19 ottelua. Paikka varmistui vasta loppumetreillä, kun viimeisen viikonlopun aikana kaatuivat sekä Tampereen Ilves 2–5 ja Oulun Kärpät 3–0.

Kultanen: ”Arjen laatu korkealle”

Syyskausi käynnistyi Lumon Areenalla tohinalla viime viikolla, kun KooKoon Liiga-joukkue palasi yhteisharjoituksiin ja vahvistui vieläpä kahdella uudella pelaajalla - Michael Keräsellä ja Patrick Bjorkstrandilla. Uusien hyökkääjien myötä KooKoo on valmis aloittamaan Liiga-kauden 2017–2018.

- Keräsen ja Bjorkstrandin myötä joukkueen runko on kasassa. Uskon vahvasti tähän ryhmään, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen naulaa.

Salmela yllättyi vastuusta: ”Muistan debyytin loppuikäni”

KooKoon puolustaja Santeri Salmela muistaa joulukuun 16. päivän 2016 vielä pitkään. Oranssimustien alakerta oli loukkaantumisten ja sairastelujen vuoksi pienessä pinteessä, mikä avasi tuolloin 16-vuotiaalle Salmelalle paikan Liiga-miehistöön.

Eikä mitä tahansa paikkaa, vaan ruudun ykkösparista ruotsalaisjätti Robin Jacobssonin viereltä vierasottelussa SaiPaa vastaan.

Tuore hankinta Newton: ”Olen pärjännyt täällä hyvin aiemminkin”

KooKoon uusin värväys, jenkkipakki Jake Newton, palaa Suomeen yhden kauden tauon jälkeen. Vaasan Sportissa kaudella 2015–2016 hurmannut puolustaja pelasi viime kauden Tshekin pääsarjassa - ja pelaa tulevan kauden KooKoon oranssimustissa.

- Olen erittäin innoissani paluusta Suomeen. Pelasin mielestäni hyvän kauden Vaasassa ja lähden innoissani rakentamaan siihen jatkoa. Olen tällä kertaa itsevarmempi, kun tiedän, että olen pärjännyt täällä hyvin aiemminkin, Newton naulaa.

Sivut

Tilaa syöte RSS - Haastattelu

Pääyhteistyökumppanit kaudella 2018-2019