Komea päätös vaikealle kaudelle
KooKoo päätti Liiga-kauden 2016–2017 osaltaan tyylikkäästi, kun se voitti maanantaina Lumon Areenalla HPK:n.

Paljon tapahtumia sisältänyt Liiga-kausi 2016–2017 päättyi KooKoon osalta maanantaina pelattuun runkosarjan päätöskierrokseen. Vaikea kausi sai hienon päätöksen, kun KooKoo kaatoi Lumon Areenalla Hämeenlinnan Pallokerhon kymmenen maalin ilotulituksessa 6–4 (1–1, 2–2, 3–1).

- Voittaminen on mukavampaa kuin häviäminen, myös kauden viimeisessä pelissä, KooKoon pääluotsi Tuomas Tuokkola kommentoi.

Vaikka ottelussa ei enää ollut KooKoolle sarjasijoitukseen liittyvää panosta, oli Lumon Areenalle saapunut maanantai-iltana yli 3000 katsojaa!

- Tuolle päädylle ja koko muulle yleisölle menee iso kiitos! He ovat olleet mahtavia koko ajan koti- ja vieraspeleissä. He ovat joukkueelle iso voimavara.

HPK meni ottelun avauserässä ylivoimalla 1–0-johtoon, mutta KooKoon illan seuratuin hahmo – viimeisen KooKoo-pelinsä pelannut Josh Green – tasoitti pelin niinikään ylivoimalla vielä avauserässä. Kapteeni Green pelasi kenties koko uransa viimeisessä ottelussaan yli 21 minuuttia.

- Tänään tuntui paremmalta kuin koko kaudella aiemmin. Toivon, että olisi tuntunut tältä koko ajan, niin voisin varmasti jatkaa pelaamista. Kroppa vanhenee koko ajan ja väsyy nopeammin. Teen päätöksen uran jatkon suhteen myöhemmin, mutta oli hienoa lopettaa hyvissä merkeissä, Green kommentoi.

KooKoon fanipääty huusi Greenin nimeä sekä ottelun aikana että sen jälkeen pariinkin otteeseen.

- Se oli yksinkertaisesti fantastista. Oli suuri kunnia pelata näiden ihmisten edessä.

Toisessa erässä Juha-Pekka Haataja osui KooKoolle kahdesti, Otto Paajanen ja Teemu Turunen HPK:lle kerran mieheen, joten päätöserään lähdettiin 3–3-tasatilanteesta.

Päätöserässä KooKoon omat nuoret ratkoivat pelin isännille. Olli Korhosen kauden toinen maali vei KooKoon 4–3-johtoon ja Mikko Virtanen lisäsi johtoa hetkeä myöhemmin. HPK tuli vielä maalin päähän, mutta kovaan kevätvireeseen äitynyt Toni Hyvärinen niittasi 6–4-loppulukemat tyhjään maaliin.

Virtanen vietti Liiga-uransa toista kolmen tehopisteen (1+2) iltaa. Myös Haataja (2+0), Hyvärinen (1+1), Terry Broadhurst (0+2) ja Oscar Eklund (0+2) saivat tilastoihinsa useamman tehopisteen. KooKoon 16-vuotias puolustajalupaus Santeri Salmela kirjautti tililleen uransa kolmannen syöttöpisteen.

Kausi päättyi KooKoon osalta lopulta 13. sijalle.

Lue myös

Ennakko
19.9.2017
Liiga jatkuu KooKoon osalta tiistaina, kun joukkue matkaa Mikkeliin, missä vastaan asettuu tietysti divariaikojen tuttu klassikkovastustaja Jukurit.
Uutinen
18.9.2017
Sairastuvalta kuuluu sekä hyviä että huonoja uutisia.
Uutinen
17.9.2017
EA Sportsin NHL-pelisarjan uusin osa julkaistiin viime perjantaina – ja Kouvolassa mitellään uutuuden parissa isosti heti sunnuntaina 24. syyskuuta!

Pääyhteistyökumppanit kaudella 2017-2018