Komea päätös vaikealle kaudelle

Paljon tapahtumia sisältänyt Liiga-kausi 2016–2017 päättyi KooKoon osalta maanantaina pelattuun runkosarjan päätöskierrokseen. Vaikea kausi sai hienon päätöksen, kun KooKoo kaatoi Lumon Areenalla Hämeenlinnan Pallokerhon kymmenen maalin ilotulituksessa 6–4 (1–1, 2–2, 3–1).

- Voittaminen on mukavampaa kuin häviäminen, myös kauden viimeisessä pelissä, KooKoon pääluotsi Tuomas Tuokkola kommentoi.

Vaikka ottelussa ei enää ollut KooKoolle sarjasijoitukseen liittyvää panosta, oli Lumon Areenalle saapunut maanantai-iltana yli 3000 katsojaa!

Voitto lipesi päätöserässä

Kahden erän jälkeen KooKoon tilanne näytti lauantaina Jyväskylässä hyvältä, mutta johtoasema kirposi päätöserässä. Kauden viimeinen vieraspeli päättyi lopulta JYPin eduksi maalein 5–3 (1–1, 0–2, 4–0).

- Sellainen peli. Samu [Perhonen] pelasi maalilla hyvän pelin, mutta lukemat kasvoivat harmittavan suuriksi, KooKoon pääluotsi Tuomas Tuokkola kommentoi.

- Olimme kahden erän jälkeen kuskin paikalla pienellä onnellakin, mutta mokasimme sen kolmannessa. Se harmittaa, tietenkin.

Kaakon herruus KooKoolle

Lappeenrannassa tehtiin torstaina oranssimustaa Liiga-historiaa, kun KooKoo nappasi pääsarjahistoriansa suurinumeroisimman voiton paikallisvastustaja SaiPan kustannuksella. KooKoo kellisti SaiPan lopulta peräti maalein 1–7 (0–1, 0–4, 1–2).

Edellinen ennätysvoitto oli vuodelta 1988, jolloin KooKoo kellisti Helsingin IFK:n maalein 7–2.

- Olen ylpeä meidän keskittymisestä ja fokuksesta peliin. SaiPan nuoret pelaajat taistelivat ja tukkivat peliä, olivat hyvin mukana, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola kommentoi.

Vaisu avauserä kostautui

Kahden hyvän erän pelaaminen ei riittänyt KooKoon oranssimustille tiistaina Lumon Areenalla. Vaisun avauserän aikana annettu etumatka oli liikaa ja tamperelaisvieras Ilves voitti matsin lopulta 2–4 (0–2, 0–0, 2–2).

- Toisen ja kolmannen erän ilme meidän pitää säilyttää kolmessa seuraavassakin ottelussa. Silloin me teemme sen, mitä tehtävissä on. Niissä oli ammattimainen esitys, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola tuumasi.

Unelma karkasi lauantaina

Vierasjoukkue KooKoon lataus jäi lauantaina Mikkelissä pahasti piippuun, eikä joukkue pystynyt haastamaan isäntiä. Jukurit voitto ottelun lopulta lukemin 4–2 (2–0, 1–1, 1–1).

- Aika vähän on päässä tällä hetkellä, kun rehellisiä ollaan, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola summasi.

Tappio tarkoitti sitä, että KooKoon kauden tavoite ja unelma – pudotuspelipaikka – karkasi myös teoriassa tavoittamattomiin. Kymmenentenä oleva Tampereen Ilves harppasi 12 pisteen päähän ja sillä on myös kouvolalaisia enemmän kolmen pisteen voittoja.

Hyvärisen osumat eivät riittäneet

KooKoon kolmen kotivoiton putki tuli tällä erää päätökseen torstaina, kun Porin Ässät haki Lumon Areenalta 3–4-jatkoaikavoiton. Kotijoukkue tuli päätöserässä vielä tappiolta tasoihin, mutta lisäpiste matkasi Poriin Jussi Makkosen jatkoaikamaalin myötä.

- Peli oli tänään äärettömän kovavauhtinen. Pystyimme vastaamaan Ässien intensiteettiin, karvauspelaamiseen ja suoraviivaisuuteen. Ässät oli erittäin kurinalainen joukkue. Onnea heille tulevaisuuteen, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola kommentoi.

Kolmas kotivoitto putkeen!

KooKoo jatkoi noususuhdanteisia kotiesityksiään lauantaina Lumon Areenalla, kun Lahden Pelicans joutui toteamaan isännän vahvemmakseen. Hyökkääjä Anrei Hakulinen räjäytti Lumon Areenan jatkoajalla 2–1-voittomaalillaan.

- Nämä olivat voitetut kaksi pistettä, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola summasi.

- Joukkueen sitkeys ja taistelu sekä yleisön tuki olivat upeita! Muutaman pelin tauon jälkeen oli taas yli 3500 katsojaa ja sen huomasi. On tämä pirun paljon parempi fiilis voitto- kuin häviöpelin jälkeen.

Haataja ja Hakulinen kaatoivat Kärpät!

Kultakypärä Juha-Pekka Haataja ja hyökkääjä Anrei Hakulinen iskivät kaksi maalia mieheen, kun KooKoo kellisti torstaina Oulun Kärpät. Numeroin 4–3 irronnut voitto oli KooKoolle kuluvan viikon toinen ja kruunasi näin ollen täydellisen kuuden sarjapisteen viikon!

- Pelasimme hyvää lätkää ja otimme hyvät pisteet! Pidetään tästä kiinni, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola myhäili ottelun jälkeen.

- Olen ylpeä tuosta ammattiylpeydestä ja sitkeydestä, jolla olemme vetäneet tämän viikon. Emme anna periksi.

Sport nurin komealla esityksellä

Lumon Areenan tiistai-ilta sujui kotijoukkueen käsikirjoituksen mukaisesti. KooKoo pelasi kauttaaltaan hyvän matsin ja pokkasi kauden yhdeksännen kotivoittonsa kukistamalla Vaasan Sportin luvuin 4–2 (1–1, 1–0, 2–1).

- Tänään olimme minun mielestä aavistuksen verran vastustajaa parempia, vaikka kaksi erää olikin tasaista peliä. Hyvä suoritus ja nousujohteinen peli. Teimme neljä maalia ja voitimme matsin, ynnäili KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola.

Sivut

Tilaa syöte RSS - Raportti

Pääyhteistyökumppanit kaudella 2016-2017