Toisesta derbystä tappio hampaat irvessä
KooKoon kauden toinen ottelu ja samalla kauden toinen Kaakon Derby päättyi tappioon SaiPalle.

Viikonlopun toinen KooKoon ja SaiPan paikallispeli – Kaakon Derby – päättyi ensimmäisen tavoin kotivoittoon. KooKoo juhli perjantaina, mutta lauantaina oli lappeenrantalaisten vuoro. SaiPa voitti lopulta lukemin 3–1 (0–1, 0–0, 2–1).

- Joukkuetta ei voi syyttää yrittämisen puutteesta, mutta kaksi erää oli aikamoista väkisin puskemista. Hampaat irvessä painoimme menemään, raikkaus ja rentous puuttui, analysoi KooKoon päävalmentaja Petri Mattila.

- Pelaajat kyllä yrittivät, mutta syystä tai toisesta mieli oli tänään jumissa. Silloin peli menee puskemiseksi.

SaiPa iski illan avausosuman tasavajaalla avauserän viimeisellä minuutilla. Seuraavaa osumaa saatiin odottaa aina päätöserän puoliväliin saakka, kun molemmat veskarit venyivät hyviin koppeihin.

Molemmat joukkueet jäähyilivät pelissä reilusti – viiden kaksiminuuttisen verran – mutta yhtään ylivoimamaalia ei lauantaina nähty. KooKoo hieroi toisessa erässä yhdeksän minuutin sisään kuusi minuuttia ylivoimalla, tuloksetta.

- Sanoin toisella erätauolla, että kuunnellaan sydämen ääntä viimeinen erä. Jos peli menee sillä ketuiksi, niin minä kannan siitä päävalmentajana vastuun. Viimeinen erä olikin sitten pelillisesti meidän paras.

- Voittoon sekään ei riittänyt, koska annoimme tänään kolme maalia liian helpolla, aikamoisina lahjoina.

Vaikka päätöserä oli KooKoon paras, tulostaululla juhli vain kotijoukkue. SaiPa meni ensin 2–0- ja myöhemmin vielä 3–0-johtoon. Oranssimustille balsamia tarjoili Mikko Lehtonen, joka tinttasi pelin viimeisellä sekunnilla loppulukiksi 3–1.

- Oppia ikä kaikki. Meillä on joukkue, joka haluaa tosi paljon. Tänään halu kanavoitui kaksi erää yliyrittämiseksi ja liiaksi puristamiseksi. Mielenhallintaa tässä pitää harjoitella ja kokemusten kautta oppia.

Kahden Kaakon Derbyn viikonloppu avasi uuden Liiga-kauden ryminällä. Kouvolassa oli perjantaina yli 4700 katsojaa ja Lappeenrannassakin lauantaina lähes 3900 silmäparia.

- On kuitenkin vähän eri asia pelata pisteistä ja täysille halleille kuin pienillä paikkakunnilla harjoituspelejä. Pitää antaa aikaa ja ymmärrystä pelaajille.

KooKoo pelaa Lumon Areenan kotijäällään seuraavan kerran ensi viikon lauantaina 24. syyskuuta kello 17. Tuolloin Lumon Areenalla vierailee HIFK. Liput Ticketmasterista. Tervetuloa!

Lue myös

Uutinen
15.11.2017
KooKoo-lounas muuntautuu kaakkoisen Suomen komeimmaksi joulupöydäksi kahtena joulukuun perjantaina.
Raportti
14.11.2017
KooKoon ja JYPin maajoukkuetauko päättyi tiistaina Jyväskylässä, missä JYP ratkaisi voiton salamamaaleilla päätöserässä.
Ennakko
14.11.2017
Vähän yli viikon mittainen maajoukkuetauko on vietetty ja Liiga jatkuu KooKoon osalta taas tiistaina.

Pääyhteistyökumppanit kaudella 2017-2018