Pe 25.1. 18:30 VS.

Ässät katkaisi kotivoittoputken

KooKoon kotivoittoputki katkesi perjantaina, kun Porin Ässät kävi hakemassa täyden pistepotin Lumon Areenalta.

Kouvolassa pelattiin jälleen kerran erittäin vauhdikas Liiga-matsi, josta ei tunnetta tai tapahtumia puuttunut. KooKoo joutui kuitenkin poistumaan kaukalosta tappion kanssa – ensimmäistä kertaa tällä kaudella – kun Porin Ässät kampesi voittoon lukemin 1–4 (1–1, 0–2, 0–1).

– Tämä oli ylivoimaisesti meidän paras tappiopeli. Peliin lähtö oli aivan huippuluokkaa meiltä. Pelillisesti se millä me lähdimme Ässiä murtamaan, oli aktiivisuus ja liike. Tiedettiin Ässien pelinopeus, mutta me määräsimme ensimmäisen kymmenen minuuttia tahtia, Tuomas Tuokkola kertasi.

KooKoo sai otteluun upean startin. Kotijoukkue hallitsi kenttätapahtumia ensimmäiset kymmenen minuuttia täysin. Paikkoja oli useampaankin täysosumaan, mutta mustaoranssien oli tyytyminen vain yhteen. Siim Liivik runnoi Niko Tuhkasen laukoman kiekon verkon perukoille pakkien estelyistä huolimatta.

Erän seuraavat kolme tilastomerkintää tulivat kaikki alle minuutin sisään. Ensin otti Ässät koukkaamisesta jäähyn ja lähes perään Liivik passitettiin samasta syystä jäähyaitioon. Hetken kerettiin neljällä neljää vastaan pelata, kunnes Sami Lähteenmäki oli unohtunut yksin toiselle laidalle ja mies täräytti Ässät tasoihin.

– Sen jälkeen, kun mentiin johtoon, niin vähän höllättiin pelistä irti ja Ässät pääsi selkeästi niskan päälle ja teki tasoituksen.

Ennen Ässien tasoitusmaalia KooKoo-veskari Juha Järvenpää oli pelastanut kotijoukkueen puolenkymmenellä paraatitorjunnalla.

Myös toiseen erään kotijoukkue tuli hyvällä liikkeellä. KooKoolla oli heti oiva maalipaikka ensimmäiseen vaihtoon, mutta jälkitilanteesta maalasikin Ässät ja Lähteenmäki. Lähteenmäki nappasi kiekon torjunnasta ja KooKoo-puolustuksen häsläyksen seurauksena sai lauottua Ässät johtoon.

Toinen erä oli eristä vauhdikkain. Päästä päähän mentiin sellaisella vauhdilla, että heikompaa olisi hirvittänyt. KooKoo sai luotua monia maalipaikkoja, mutta Andreas Bernard sai kerta toisensa jälkeen tylsytettyä kotijoukkueen yritykset.

Kun ei KooKoo tehnyt, niin Ässät puolestaan teki. Jesperi Kotkaniemi nappasi kiekon pois alimmalta mieheltä ja karkasi läpiajoon. Nuori hyökkääjä ei paikkaansa tuhlannut, vaan siirsi patapaidat kahden maalin johtoon.

– Toisen erän harmittavat maalit määräsivät paljon pelin kulkua. Ensimmäisessä maalissa meillä oli ensin huippupaikka tehdä itse maali, jonka jälkeen pieni puolustusviive ja siitä Ässille maali. Myös toisessa meillä oli kiekko kontrollissa, mutta sitten hukattiin se ja Ässät rankaisi.

Viimeiseen erään KooKoolla oli tiistain Ilves-pelistä tuttu missio; rinnalle ja ohi.

KooKoo pääsikin pyörittämään erän puolivälissä ylivoimaa, mutta kiekko ei maaliin mennyt. Ylivoiman jälkitilanteesta Hakuliselle aukesi maalipaikka huippusektoriin, mutta terävä veto osui ylärimaan.

Ylivoiman jälkeen KooKoo sai pidettyä painetta Ässien alueella ja viimeisen kolme minuuttia joukkue pelasi kuudella miehellä ilman maalivahtia. Palkintoa ei kuitenkaan tullut ja lopulta Lähteenmäki viimeisteli hattutemppunsa tyhjään maaliin pari sekuntia ennen pelin loppua.

– Kolmas erä selkeästi, koko peli huomioon ottaen, meiltä paras erä. Pystyimme olemaan kiekossa, rynnimään ja luomaan maalipaikkoja, mutta samaan aikaan Ässät puolusti tiiviisti ja Bernard viimeisenä lukkona, niin ei päästy murtamaan sitä.

– Pelissä oli paljon hyvää. Tämä on meille hyvää oppia, siitä mitä se yksittäisen pelin voittaminen vaatii ja millä tasolla meidän on oltava koko joukkueen tasolla, jos me haluamme päästä voittokantaan kiinni.

Seuraavat kotiottelut:

To 5.10. klo 18:30 KooKoo–TPS – osta liput!
La 14.10 klo 18:30 KooKoo–Tappara – osta liput! Huomaa poikkeava alkamisaika