Pe 25.1. 18:30 VS.

Éric Perrin varasti valokeilan

KooKoon tuskainen joulukuu sai jatkoa, kun Turun Palloseura haki Kouvolasta Éric Perrinin johdolla kolme pistettä.

KooKoo sai TPS:ää vastaan sairastuvalta kaksi palaajaa takaisin kokoonpanoon – ja menetti viime peliin nähden yhden –, mutta se ei riittänyt voittotaistelussa. TPS jätti kotijoukkueen Lumon Areenalla nollille ja vei pisteet lukemin 0–4 (0–2, 0–2, 0–0).

– Emme saa parasta irti tällä hetkellä, siinä se ongelma onkin. Tämä tappiokin olisi helpompi sulattaa jos olisimme pelanneet tänään hyvän pelin ja saaneet jokaisesta pelaajasta parhaan irti, mutta emme pelanneet ja saaneet, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola harmitteli.

– Onnistumisten eteen on tehtävä enemmän töitä ja uskottava tekemiseen, sillä ne eivät tule odottamalla. Nyt teemme töitä vain näennäisesti ja peli jää piippuun.

TPS ei maalinteon kanssa liikaa aikaillut, sillä Tomi Kallio heilutti ensimmäisen kerran maaliverkkoa, kun peliä oli pelattu vasta 35 sekuntia. KooKoollakin oli omat paikkansa tasoitukseen, mutta TPS oli tehokkaampi.

Turkulaisten Éric Perrin lisäsi Tepsin johtoa avauskympin puolivälin jälkeen vieden vieraat 0–2-johtoon.

– Ensimmäinen kymppi oli meiltä hyvä, vaikka se ensimmäinen maali oli huono maali pelillisesti. Eihän tuollaisia maaleja saisi päästää. Maalit menevät tällä hetkellä ytimiin ja sen myötä meidän suoritustasomme laskee liian isolla haitarilla.

– Tällä hetkellä nämä ovat pienistä asioista kiinni. Ensimmäisellä kympillä toteutimme pelisuunnitelmaamme hyvin, kamppailimme ja olimme aktiivisia, mutta sitten tuli pari maalia ja toteuttaminen loppui siihen. Silloin ei ole mahdollista voittaa.

TPS oli lähellä karata erän viimeisellä minuutilla kolmen maalin karkumatkalle, mutta Tuokkolan tekemä valmentajan haasto onnistui ja jo syntynyt osuma hylättiin maalivahdin häirinnän vuoksi.

Vierasjoukkue onnistui kuitenkin heti toisen erän alkuun ylivoimalla – maalintekijänä toistamiseen Éric Perrin, joka nousi maalinsa myötä ohi Otakar Janeckyn yksin Liigan tehokkaimmaksi ulkomaalaispelaajaksi tehopisteillä 166+314=480.

KooKoo oli lähellä kaventaa Tepsin johdon kahteen, kun Malte Strömwallin laukaus lipui TPS-veskari Rasmus Tirrosen varusteista maaliviivalle. Videotarkistuksen perusteella kiekko ei kuitenkaan ylittänyt viivaa, joten avausmaali jäi syntymättä.

Illan neljän TPS-maali näki päivänvalon ottelu puolivälin tienoilla, kun Kallio löysi namupassilla takatolpalle nousseen Oskari Siikin, joka löi laatan pussiin. Tämä riitti myös Juha Järvenpäälle, joka luisteli vaihtoon ja Samu Perhonen hyppäsi askiin.

– Jokaisen äijän, joka me tuonne jäälle saadaan raavittua, on uskottava itseensä ja kaivettava itsestään paras irti. Pystyimme SaiPaa vastaan siihen kaksi erää, mutta nyt hyppäsimme taas kaksi askelta taaksepäin.

– TPS on ollut meille hankala vastus. Viime pelissä tuli muutaman minuutin nukahdus, jossa he tykittivät kolme maalia. Tepsi on kärsivällinen ja hyvä joukkue, joka pelaa hyvin nimenomaan joukkueena. Meillä olisi silti ollut mahdollisuus voittaa pelillisesti, jos olisimme vain uskaltaneet painaa menemään.

Kolmannessa erässä ei maaleja nähty, vaikka KooKoo kahdesti pääsi ylivoimaa pyörittämäänkin. Näin ollen TPS otti mukaansa kolme sarjapistettä ja jätti KooKoon nollille.

– Emme voi vain odottaa pelaajia takaisin. Toistakymmentä äijää on pois, mutta ne ovat pois, emmekä me sille voi mitään. Tänään jaettiin taas pisteitä, emmekä me tapelleet niistä riittävästi.

Mälkiän Simo painaa joka päivä töitä loukkaantuneiden kanssa jäällä ja kaikkemme me tässä teemme, mutta nyt se on vain saatava jäälle pelissäkin. Vastuuntunto ja ylpeys siitä, mitä teemme, on oltava mukana koko ajan. Nämä ovat kovia aikoja, mutta tämä on uskallettava mennä läpi ja tehdä asiat paremmin. 

Seuraavat kotiottelut:

Ke 3.1. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!
La 6.1. klo 17:00 KooKoo–Pelicans – osta liput!
La 13.1. klo 17:00 KooKoo–Tappara – osta liput!