”Hyvän joukkueen pitää voittaa vieraissakin”

KooKoo metsästää kauden ensimmäistä vierasvoittoaan perjantaina Jyväskylässä.

Keskiviikkona Lumon Areenalla tappioputkensa katkaissut KooKoo matkaa perjantaina Jyväskylään. Isäntänä toimii JYP, joka lähti kauteen yhtenä suurimmista mestarisuosikeista.

- JYP on hyvä joukkue, jossa on paljon yksilötaitoa ja hyviä pelaajia, arvioi KooKoo-puolustaja Ryan O’Connor.

- Esimerkiksi Jani Tuppurainen on tällainen taitava pelaaja. Hän on viisas pelaaja, jota vastaan on todella vaikea puolustaa. Näppärä kikkailija, jonka kanssa saa olla koko ajan tarkkana.

Tuppurainen kantaakin JYPissä parhaan pistemiehen symbolia, eli kultaista kypärää. Muutoin joukkue on aloittanut kautensa KooKoon tavoin alavireisesti, sillä kärkipäähän povattu nippu on tässä vaiheessa kautta sarjassa kymmenentenä.

JYPin konkariosaston paluumuuttajatähdistä Juha-Pekka Hytönen on survonut pisteet 4+4, mutta kotkalaislähtöinen Ossi Louhivaara on missannut suurimman osan alkukaudesta loukkaantuneena.

KooKoo palasi kuuden pelin korpivaelluksen jälkeen voittojen tielle keskiviikkona Lumon Areenan kotijäällä. Joukkue kaatoi vahvalla esityksellä Tampereen Ilveksen peräti maalein 5–1.

- Ilves-peli oli meiltä hyvä ja voitto oli tosi vapauttava. Suurinumeroinen voitto rakensi kaikkien itseluottamusta. Se oli hyvä muistutus siitä, että osaamme kyllä tehdä maaleja ja voittaa pelejä, O’Connor sanoo.

KooKoo pelaa kuluvalla ja ensi viikolla kummallakin kolme ottelua.

- Saimme vaikean jakson jälkeen hyvän startin näille kahdelle ruuhkaviikolle. Kotivoittoja on nyt plakkarissa, mutta hyvän joukkueen pitää voittaa vieraissakin!

Oranssimustien alkukauden onnistumisista suuri osa on syntynyt miesylivoiman turvin. O’Connor on pommittanut siniviivalta kolme ylivoimamaalia. Kanukkitykki on tärkeä osa KooKoon toista ylivoimakentällistä.

- Lyöntilaukaus on aina ollut vahvuuteni. Ohje on yksinkertainen: lataa ja räjäytä!

- Oikotietä onneen hyvän laukauksen kanssa ei ole. Täytyy vain harjoitella, harjoitella ja harjoitella. Olen laukonut kymmeniä- ellen jopa satojatuhansia lämäreitä. Kun olin nuori, kotonamme oli tehty varaston seinään laukaisupiste, jossa vietin tunti- ja päiväkausia.

Keskiviikon Ilves-voitossa KooKoo takoi peräti kolme ylivoimamaalia, joista kaikki kakkosylivoimakentän toimesta.

- Viime pelissä toinen ylivoimaketjumme onnistui ja sitä edellisessä me. Näinä vaikeina hetkinä olisi tärkeää, että ylivoimaan voi luottaa.

KooKoo matkaa Jyväskylään ilman sairastupalaisia maalivahti Juha Järvenpäätä ja puolustaja Veeti Vainiota.

Seuraavat kotiottelut:
La 22.10. klo 17:00 KooKoo–SaiPa – osta liput!
To 27.10. klo 18:30 KooKoo–Kärpät – osta liput!
Ke 9.11. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!