”Kaikki tietävät, mistä pelataan”

KooKoon kilpajuoksu pudotuspelipaikan suhteen jatkuu lauantaina Lumon Areenalla. Runkosarjan viimeisessä viikonloppukotipelissä vierailee Lahden Pelicans.

Liigan runkosarjan loppu lähestyy lähestymistään. KooKoolla on jäljellä enää seitsemän ottelua, joista seuraavan joukkue urakoi lauantaina Lumon Areenan kotikaukalossaan. Vastustaja saapuu läheltä, sillä paikallisvastustaja Pelicans pyrähtää Kouvolaan.

Oranssimustien matka pudotuspeliviivaan on neljän pisteen verran.

- Kaikki tietävät, mistä asioista pelataan ja miten vähän pelejä on jäljellä. Kukaan ei halua, että kausi vielä parin viikon päästä päättyy, linjaa KooKoon kovaotteinen puolustaja Marlo Koponen.

- Olemme pelanneet tärkeitä pelejä tässä jo hetken aikaa. Sarjataulukkoa ei tuijoteta 24/7, mutta tilanne tiedostetaan.

Pelicans ja KooKoo kohtaavat toisensa runkosarjan aikana peräti kuusi kertaa. Lahtelaisryhmä vei tylysti nimiinsä neljä ensimmäistä kohtaamista, mutta viimeisin tammikuun lopulla päättyi KooKoon vierasvoittoon.

- Pelicans on ollut meille hankala vastustaja, mutta ne viimeiset kaksi back-to-back-peliä olivat meiltä jo sinnepäin. Lahdessa onnistuimme riisumaan Pelicansin aseista, tuumaa voitto-ottelussa yli 20 minuuttia huhkinut Koponen.

Kotijoukkueella riittää lauantaina näytettävää kotiyleisölleen, sillä ainokainen Pelicans-voitto irtosi nimenomaan Lahdessa. Pelicans haki ensimmäisistä Kouvolan-kohtaamisista voitot maalein 1–4 ja 1–2.

- Meidän pitää pystyä paremmin hyödyntämään suurta kotikaukaloamme. Lahdessa aski on huomattavasti pienempi, eli Pelicans tulee vähän vieraalle maaperälle. Meille taas iso kaukalo on tuttu juttu jokaisista treeneistä ja tietysti kotipeleistä.

Lauantain ottelu on KooKoolle runkosarjan viimeinen viikonloppuna pelattava kotiottelu. Pelicans-matsin jälkeen jäljellä on enää kolme kotiottelua JYPiä, Lukkoa ja Ässiä vastaan ja ne pelataan tiistaina, keskiviikkona sekä torstaina.

Oranssimustien edellisessä kotiottelussa viime perjantaina katsomo oli turvoksissa, kun ilmainen Mustaoranssi-peli houkutteli paikalle yli 5400 kiekkojännäriä.

- Mustaoranssi-peli oli yleisömerellään huikea kokemus. Nyt kun pelissä on panosta ja pelataan vielä lauantaina, niin totta kai toivoisi, että väki löytäisi taas areenalle.

- Kuulostaa kliseeltä, kun kotiyleisöä kehuu, mutta onhan se ihan eri asia pelata viidelletuhannelle kuin viidellesadalle katsojalle. Yleisön innostuneisuus ja energia välittyvät myös pelaajien otteisiin.

RUNKOSARJAN JÄLJELLÄ OLEVAT KOTIOTTELUT:
La 20.2. klo 17:00 KooKoo–Pelicans –
osta liput!
Ke 24.2. klo 18:30 KooKoo–JYP –
osta liput!
Ti 1.3. klo 18:30 KooKoo–Lukko –
osta liput!
To 3.3. klo 18:30 KooKoo–Ässät –
osta liput!