”Kiva päästä testaamaan!”

KooKoo pelaa parhaillaan kauden ensimmäistä kolmen pelin viikkoaan. Torstaina joukkue matkaa Lahteen kohtaamaan HPK:n CCM-turnauksen avausottelussa.

Neljällä nousujohteisella, mutta voitottomalla harjoitusottelulla kesänsä aloittanut KooKoo jatkaa pelejään torstaina Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan. Pelipaikkana toimii Lahden Isku Areena, jossa pelataan loppuviikon aikana kolmen joukkueen CCM-turnaus.

Kuluva viikko onkin KooKoon ensimmäinen kolmen matsin viikko. Tiistaina KooKoo hävisi Lumon Areenalla niukasti TPS:lle.

- On varmasti hyvä, että pääsemme runkosarjarytmiin, sillä silloinkin pelataan paljon kolmen pelin viikkoja. Kiva päästä testaamaan, kun kahdella seuraavalla viikolla pelataan vain yksi matsi kummallakin, pohtii KooKoon hyökkääjä Jarkko Malinen.

- Kolmen pelin viikko tekee hyvää pelikunnollekin. Peli on kuitenkin paras harjoitus, jotta saadaan omaa peliä taas eteenpäin.

Tiistaisessa TPS-ottelussa KooKoo oli avauserässä huono, mutta paransi esitystä loppua kohden. Samaa trendiä on nähty KooKoon osalta laajemminkin, sillä ensimmäiset kaksi harjoituspeliä olivat vaikeita, mutta kahdessa viimeisessä oranssimusta miehistö on pelannut jo uskottavasti Ässiä ja TPS:ää vastaan.

- Eilisessä pelissä eka erä oli surkea, mutta sen jälkeen toinen erä vähän parempaa ja kolmas jo ihan hyvä. Olemme kahdessa viime pelissä kuitenkin jo taistelleet voitosta.

Malinen siirtyi KooKoo-paitaan täksi kaudeksi Tampereen Tapparasta, jossa hyökkääjä oli kolmella viime kaudella hopealla. Kuopiolaislähtöinen hyökkääjä on viihtynyt perheineen myös hivenen Tamperetta pienemmässä Kouvolassa.

- Muutimme tänne perheen kanssa kesäkuun alussa ja olemme olleet oikeastaan koko kesän Kouvolassa ja viihtyneet kaikki tosi hyvin, Malinen hymyilee.

KooKoo jahtaa torstaina jälleen noususuhdanteelleen jatkoa. Edellisviikon kotipeli Porin Ässiä vastaan päättyi 1-2-jatkoaikatappioon ja TPS-peli tiistaina turkulaisille viime hetken tyhjään maaliin tehdyn osuman myötä 1-3.

- Aika hakemistahan peli on vielä ollut, mutta olemme pystyneet koko ajan parantamaan. Ensimmäisen viikonlopun kävimme vain kokeilemassa ja katsomassa, kun emme olleet vielä harjoitelleet oikeastaan mitään pelillisiä asioita. Sieltä saimme kuvan, että mitä pitää treenata ja missä olla parempia.

Harjoituspelien luonteeseen kuuluu vahvasti oman pelin kehittäminen, eikä vastustajaa vielä suuremmin tarkkailla, koska voitoista ei jaeta pisteitä. Tärkeintä on saada omaa pelaamista eteenpäin.

- HPK:sta on vaikea sanoa mitään, koska joukkueet ovat vaihtuneet paljon viime kaudesta. Varmasti se on edelleen hyvin liikkuva ja taisteleva porukka, jollainen mekin haluamme olla. Kumpikaan ei takuulla anna periksi.