”Periksi ei saa antaa!”

KooKoon #PaluuLiigaan-kautta on jäljellä runkosarjan osalta kahden matsin verran. Lauantaiksi joukkue matkaa Kuopioon KalPan vieraaksi.

Liigan runkosarjaa on jäljellä joukkueesta riippuen kahdesta neljään ottelua. KooKoo pelaa runkosarjan puitteissa enää kahdesti: lauantaina Kuopiossa ja ensi viikolla Tampereella. Lauantaina KalPa isännöi oranssimustia Niiralan montussa.

KooKoon kotivoittojen putki katkesi torstaina karvaassa paikassa, kun niinikään pudotuspeleihin pääsystä kisaava Ässät haki pisteet Lumon Areenalta 0–1-lukemin.

- Satsaamme nyt henkiseen toipumiseen ja huomiseen päivään, jotta saamme taas iloisen ilmeen työntekoon. Nukumme yöllä harmituksen pois ja alamme keskittyä KalPan kaatoon, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila kommentoi torstain tappion jälkimainingeissa.

Kotijoukkue sai Ässiä vastaan kiekon pariinkin otteeseen maalirautoihin, muttei verkkoon saakka.

- Otamme tuloksen vastaan nöyränä ja jatkamme taistelua. Pettymys on tietysti kova. Joukkue on tehnyt miehentyön, jotta ylipäätään olemme tässä tilanteessa. Periksi ei saa antaa, vaan niin kauan taistellaan, kun on pelejä jäljellä.

KooKoon torstainen esitys oli maalittomuudesta ja tappiosta huolimatta yksi kauden vahvimmista. Myös tiistain voittoon päättynyt kotiottelu Rauman Lukkoa vastaan oli parhaasta päästä.

- Kun katsotaan tiistain ja tämän illan pelejä, niin joukkue on ollut paineen alla parhaimmillaan. Nämä ovat olleet kauden parhaita esityksiä. Varsinkin kaksi erää tänään oli tosi vahvaa, vakaata ja turvallista pelaamista.

- Vaikea on syyttää pelaajia siitä, etteivätkö he olisi tänään yrittäneet. Varmasti kaikki tekivät parhaansa niissä tilanteissa ja paikoissa, joita tänään saimme aikaiseksi. Tällä kertaa kiekot kimposivat rimoista poispäin.

Torstain tappio tukaloitti KooKoon asetelmia pudotuspelitaistossa. KooKoolla on kasassa 72 sarjapistettä ja jäljellä kaksi ottelua, kun kilpakumppaneista Ässillä on 73 pinnaa ja kolme matsia jäljellä ja Sportilla 74 pistettä ja niinikään jäljellä vielä kolme peliä.

- Matematiikka ei ollut koskaan vahvin aineeni koulussa. On parempi, kun ei laskeskele yhtään sen enempää, vaan keskittyy vain peli kerrallaan hetkessä elämiseen. Me nautimme loppumatkasta joka tapauksessa, päävalmentaja Mattila kommentoi.

Lauantain vastustaja KalPa on sarjassa kahdeksantena 84 sarjapisteellään. Joukkueiden keskinäisistä otteluista kaikki kolme – kahdesti Kouvolassa ja kerran Kuopiossa – ovat päättyneet vierasvoittoihin.