”Ylä- ja alamäet kuuluvat asiaan”

KooKoo pyrkii katkaista kolmen ottelun tappioputkensa perjantaina Lumon Areenan kotikaukalossaan. Vastaan luistelee kuopiolainen KalPa.

KooKoo on parhaillaan toista kertaa kuluvalla kaudella kolmen pisteettömän ottelun putkessa. Oranssimusta joukkue palaa perjantaina Lumon Areenan kotikaukaloonsa ja tähtäimessä on myös paluu voittokantaan.

- Ihan varmasti joka joukkueella tulee välillä vaikeita aikoja ja välillä hyviä aikoja, joka jengi menee ylös ja alas. Ylä- ja alamäet kuuluvat asiaan, arvioi KooKoo-puolustaja Ryan O’Connor.

KooKoo taipui edellisviikonloppuna JYPin ja SaiPan käsittelyssä sekä hävisi keskiviikkona vierasottelun Lukkoa vastaan. Tappioihin on johtanut erityisesti vuotanut alivoimapelaaminen, sillä SaiPa teki osumistaan peräti neljä ja Lukkokin kolme ylivoimien turvin.

- Meillä on juuri nyt vaikeampi jakso, kun olemme hävinneet pari peliä putkeen, mutta perjantain kotipeli on meille taas uusi testi. Yritämme varmasti kaikkemme, kanadalaispakki lupaa.

- Alivoima on yksi niistä asioista, jotka menee ylös ja alas. Joskus alivoima voi olla 100-prosenttista kaksi viikkoa ja seuraavassa pelissä voi taas mennä kaikki sisään. Meillä on perjantaina palaveri, jossa käymme läpi KalPan ylivoimapelaamista.

Perjantainen vierasjoukkue KalPa on tunnettu äärimmäiseen kiekkokontrolliin pyrkivänä joukkueena. Pääluotsi Pekka Virran miehistössä on paljon pikkunäppärää taitoa.

- Mielestäni KalPa on hankala joukkue pelata vastaan, sillä he kontrolloivat kiekkoa todella hyvin ja liikuttavat sitä pelaajalta toiselle nopeasti. Jos kiekko on vastustajalla, se tarkoittaa, että se on pois sinulta.

- Meidän täytyy päästä KalPan pelaajiin kiinni jo aikaisessa vaiheessa ja pelata aggressiivisesti. Emme voi antaa heidän pitää kiekkoa niin paljon kuin he haluavat.

KooKoon ja KalPan kaksi aiempaa kohtaamista ovat päättyneet vierasvoittoihin. KooKoo haki pisteet Kuopiosta lukemin 2–1, mutta mustakeltainen joukkue kuittasi ryöväämällä pinnat Kouvolasta maalein 3–0.

- Voitimme Kuopiossa, eli tiedämme pystyvämme murtamaan heidän kiekkokontrollinsa. Siihen tarvitaan vain joka jätkän panosta, O’Connor maalaa.

KooKoo lainasi maalillensa viikonlopuksi vahviketta Helsingin IFK:sta Kevin Lankisen muodossa.

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
Pe 15.1. klo 18:30 KooKoo–KalPa – osta liput!
Pe 22.1. klo 18:30 KooKoo–Pelicans – osta liput!