58 minuuttia riitti vain pisteeseen

KooKoon ja HPK mittelivät Lumon Areenalla vähämaalisesti. KooKoo hallitsi, mutta HPK vei nappasi kaksi pistettä jatkoajan jälkeen.

KooKoo hallitsi keskiviikkona Lumon Areenalla kenttätapahtumia mennen tullen pelin ensimmäiset 58 minuuttia, mutta ote kääntyi HPK:lle viimeisiksi viideksi minuutiksi. Näiden viiden minuutin aikana HPK tuli ensin tasoihin ja poistui lopulta voittajana lukemin 2–3 (0–1, 2–0, 0–1, 0–1).

– Pelasimme tänään 58 minuuttia aivan äärettömän hyvää lätkää. Hyökkäyspelimme rytmi ja kiekonhallinta olivat tänään sellaisella tasolla, jolla ne eivät ole olleet pitkään aikaan. Tämä on joskus tällaista, mutta matka jatkuu, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola kommentoi.

– Tällaisia kokemuksia tulee, mutta tärkeämpää on, että miten käsittelemme nämä. Karu fakta on, että olimme aivan helkatin hyviä tänään. Luistelimme, liikuimme ja haastoimme HPK:n kiekollisesti. Olimme parempia, mutta sitten muutama paskatikki loppuun ja hävisimme pelin.

KooKoo sai otteluun erinomaisen startin ja pääsi myllyttämään pitkiä hyökkäyksiä HPK:n puolustusalueelle. Hyvä startti päättyi lopulta omaan jäähyyn ja hämeenlinnalaiset pääsivät ylivoimalle. Vierailija myös hyödynsi ylivoimansa ja siirtyi Teemu Turusen maalilla johtoon.

– Vaikka kaveri meni ylivoimalla johtoon, niin meidän pelin taso vain nousi siitä. Kokonaisuutena olen joukkueen tekemiseen tyytyväinen. Joka jätkä kopissa tekee helkatisti töitä ja jengi on sitoutunut. Tänään myös nähtiin, että joukkue on fyysisesti hyvässä kunnossa ja jaksaa luistella.

Ylivoiman jälkeen KooKoo lisäsi hönkää, mutta pitkistä hyökkäyksistä ja parista ylivoimasta huolimatta maalisarake näytti avauserän jälkeen nollaa.

Toinen erä oli täysin KooKoon hallintaa. Emil Larmi joutui huhkimaan HPK-maalilla peräti 15 torjuntaa, kun virkaveli Juha Järvenpää selvisi kahdella. Pitkään saatiin silti toisessakin erässä odotella KooKoon maalia, vaikka paikkoja riitti.

Lopulta kuparinen meni rikki, kun Anrei Hakulinen takakarvasi kiekon pois HPK-pakilta ja Patrick Bjorkstrand heitti upean lätyn Miikka Pitkäselle, joka naulasi pelin tasoihin tolpan kautta.

Hieman yli minuutti ja KooKoo siirtyi Jake Newtonin maalilla johtoon. Newton oli haukkana Ville Vainikasen laukauksen jälkeisessä irtokiekossa ja siirsi kiekon tyhjään rysään.

Myös kolmas erä oli hyvin KooKoolla näpeissä. Paikkoja siunaantui ja Arttu Pelli muun muassa tykitti hurjan lämärin maalin ristikkoon. Hyvä ote päättyi kuitenkin omaan jäähyyn aivan ottelun lopussa. Ylivoimalla HPK ei onnistunut, mutta jälkitilanteesta Niklas Friman laukoi pelin tasoihin.

– Tämä johdon hukkaaminen oli aivan omaa tyhmyyttä. Homma oli täysin meidän hanskassa siihen lopun jäähyyn asti. Heillä ei ollut yhtään maalipaikkaa ja me määräsimme pelin tahtia, ammuimme muun muassa tolppaan ja homma oli täysin hanskassa.

– Pelillinen ote petti täysin siihen jäähyyn. Ei se auta kuin katsoa peiliin ja tulla aamulla hallille.

Kuudes peräkkäinen kotimatsi eteni siis jälleen jatkoajalle. Jatkoaikaa ehdittiin pelaamaan kolmisen minuuttia, kunnes Mikko Lehtosen onnenkantamoinen kimposi Pitkäsen mailasta Järvenpään yli maaliin.

– Peli on taputeltu ja tulos on mitä on. Totta kai harmittaa tällaisen esityksen jälkeen, kun me saamme yhden pisteen ja annamme kaverille kaksi. Hyvä asia tietysti, että saamme pisteitä, vaikka meitä koulitaan.

–Täytyy olla tyytyväinen siihen, mitä olemme saaneet aikaan, mutta samalla pitää tiedostaa, että keväällä jokainen piste on kullanarvoinen. Nyt vähän tiputtelemme niitä ohi laarin. Fakta kuitenkin on, että eihän tämä mene tuosta noin vaan. Koko ajan täytyy tehdä kovasti töitä ja paikka auringossa on ansaittava. 

Seuraavat kotiottelut:

La 18.11. klo 17:00 KooKoo–Pelicans – osta liput!
To 23.11. klo 18:30 KooKoo–KalPa – osta liput!
La 25.11. klo 17:00 KooKoo–Kärpät – osta liput!