Alexander Bonsaksen KooKoon alakertaan!

Oranssimustien puolustuskalusto vahvistuu norjalaisella Alexander Bonsaksenilla.

KooKoo ja norjalaispuolustaja Alexander Bonsaksen, 31, ovat solmineet ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen. Bonsaksen palaa Suomeen yhden Saksan DEL-liigassa vietetyn vuoden jälkeen.

– Bonsaksen on kokenut ja positiivinen liideri, joka laittaa joukkueen itsensä edelle. Viisi mestaruutta ja yksi Liigan puolustajien tehopörssin voitto ovat kovia näyttöjä, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi.

– Kaukalossa hän on vahva kamppailija, joka nauttii oman maalin suojelemisesta ja voittaa joukkueelle pelejä puolustuspelaamisellaan.

Bonsaksen on jämäkkä oman pään luuta, jolta löytyy kokemusta myös Liigasta. Norjalainen pelasi Tapparassa kausilla 2014–2017. Puolustajan palkintokaapista löytyy kahden Suomen mestaruuden lisäksi yksi SM-hopea ja muun muassa kolme Norjan mestaruutta.

Viime kaudella Bonsaksen pelasi DEL:issä Iserlohn Roostersin väreissä 40 ottelua pistein 1+8.

– Tykkään suomalaisesta jääkiekosta, joten odotan todella innolla, että pääsen Kouvolaan tapaamaan muut jätkät ja aloittamaan työt. Liiga on kiistatta yksi Euroopan parhaista sarjoista. Pelaajat ovat todella taitavia ja peli on nopeaa ja intensiivistä, Boksansen sanoo.

– Vahvuuksiani ovat puolustuspelaaminen sekä johtajuus. Kehityskohteeksi sanoisin hyökkäyspään pelaamisen, mutta yritän työstää sitä eteenpäin vuosi vuodelta.

Norjan maajoukkueessa ”Bonsa” on pelannut muun muassa kolmet olympialaiset ja peräti yhdeksät MM-kisat. Päättyneellä kaudella mies tekaisi Pyeongchangin olympialaisissa viidessä ottelussa kaksi maalia ja Tanskan MM-kilpailuissa seitsemässä pelissä 1+1 tehopistettä.

– Tämän vuoden MM-kisat olivat pettymys. Emme saaneet joukkueena systeemiä kuntoon ja henkilökohtaisestikin kisat olivat vaikeat. Maajoukkueessa pelaaminen on kuitenkin aina kunnia-asia!