Pe 25.1. 18:30 VS.

Alikoski keskiviikon juhlakalu: ”Matka on ollut hieno”

KooKoo kohtaa keskiviikkona Lumon Areenalla Tampereen Ilveksen. Mikko Alikoskelle matsi on jo 500. runkosarjaottelu Liigassa.

Hyökkääjä Mikko Alikoski, 30, saavuttaa keskiviikon kovan merkkipaalun, kun KooKoo isännöi Lumon Areenalla Tampereen Ilvestä. Ottelu on Alikoskelle Liiga-uran 500. runkosarjamatsi.

- Äkkiseltään luku kuulostaa isolta. Aika on mennyt nopiaa, oululaislähtöinen Alikoski sanoo.

Alikoski debytoi pääsarjassa Oulun Kärppien riveissä kaudella 2003–2004, jolloin otteluita kertyi 12 kappaletta. Kaudesta 2005–2006 eteenpäin Alikoski on nähty pääsarjassa jokaisella sesongilla – kaudella 2012–2013 Liiga-pelejä kertyi tosin vain kolme, kun hyökkääjä vietti kautensa pääasiassa KooKoon paidassa Mestiksessä. Lyhyt lainapesti Espoon Bluesiin kerrytti tilille kuitenkin kolme Liiga-ottelua.

Uran toistaiseksi parhaat tehopisteet Alikoski teki kaudella 2009–2010, jolloin verkko heilui kuudesti ja syöttöpisteitä kertyi neljä.

- En ole maalinsylkijä, vaikka onhan sellaisetkin onnistumiset aina kivoja. Murtauduin Liigaan aikanaan muilla avuilla, eikä pelityylini ole juurikaan muuttunut.

- Ensimmäinen Liiga-pelini oli vierasmatsi Tapparaa vastaan Tampereella. Matka on ollut hieno! Olen päässyt kokemaan erilaisia kokemuksia ja näkemään niin hyviä kuin huonoja hetkiä. Toivottavasti olen pystynyt kasvamaan ihmisenäkin tämän reilun 10 vuoden aikana, Alikoski summaa.

Juuri nyt Alikoskella ja KooKoolla on menossa vaikeampi jakso, sillä joukkue sukeltaa tappioputkessa.

- Näin vaikeaa alkukautta ei ole aiemmin ollut. Siinä mielessä tilanne on omalla tavallaan jopa kihelmöivä, uusi ja mielenkiintoinen haaste. Tuntuu, että takkiin tulee koko ajan, mutta silti tulemme joka päivä hallille tekemään asiat mahdollisimman hyvin.

Kuuden peräkkäisen tappion putki ei näy päivittäisessä tekemisessä, mutta viime peleissä kiirastuli on tiukoissa paikoissa paistanut katsomon taaimmaisille penkkiriveille saakka.

- Kopissa putki ei näy, vaan minun mielestä fiilis on pysynyt koko ajan hyvänä. Enemmänkin se on näkynyt peleissä puristamisena. Rentous on puuttunut.

Alikosken mukaan lääke vaikeaan jaksoon on yksinkertainen.

- Meidän pitää vain jaksaa olla kärsivällisiä ja tehdä omat hommamme niin hyvin kuin mahdollista. Varmasti jossain vaiheessa ansaitsemme onnistumisia ja niiden kautta laiva lähtee kääntymään.

Seuraavat kotiottelut:
Ke 19.10. klo 18:30 KooKoo–Ilves – osta liput!
La 22.10. klo 17:00 KooKoo–SaiPa – osta liput!
To 27.10. klo 18:30 KooKoo–Kärpät – osta liput!