Pe 25.1. 18:30 VS.

Alkuviikko vierähtää länsirannikolla – ”Tärkeät pisteet jaossa!”

KooKoo vierailee alkuviikolla länsirannikolla Rauman Lukon ja Porin Ässien kotiluolissa.

KooKoolle heitetiin viime viikolla kova haaste, kun se pelasi kahta Liigan kärkijoukkuetta – TPS:ää ja Tapparaa – vastaan. KooKoo selvitti haasteen hienosti ja nappasi kuudesta jaossa olleesta pisteestä neljä.

– Peli parani muutaman vaikean viikon jälkeen roimasti. Neljä pistettä kärkipään joukkueilta on hyvä suoritus, mutta siihen ei saa tyytyä! Jokaisen voiton eteen täytyy painaa hommia, KooKoo-puolustaja Santeri Salmela kertaa.

Salmela on 17–vuotiaana KooKoon nuorisokaartia, mutta silti pakin keskimääräinen peliaika huitelee hieman yli viidessätoista minuutissa. Varsinkin viime aikoina Salmela on päässyt pelaamaan rutkasti ja peliaika on lähennellyt 20 minuuttia ottelua kohden.

– Kovasti olen nauttinut, kun olen päässyt pelaamaan paljon. Yritän olla peleissä jokaisen minuutin arvoinen.

KooKoon oma kasvatti on päässyt pelaamaan jokaisessa pelissä KooKoon ulkomaalaispuolustajien Jake Newtonin tai Emil Kristensenin kanssa. Viimeiset pelit Salmela on pelannut tanskalaisen Kristensenin kanssa ykköspakkiparissa.

– Molempien kanssa on hyvä ja helppo pelata. He ovat oikeastaan aika samanlaisia, molemmat ovat hyviä kiekon kanssa ja puhuvat paljon. Se tekee myös omasta pelaamisesta helpompaa.

Salmelan molemmat puolustajaparit ovat siis olleet ulkomaalaisia, joten englannin kielen taidosta ei olisi haittaa. Miten englannin kieli taittuu ja miten kommunikointi sujuu?

– Ei se oikeastaan kovin hyvin vielä taitu, mutta on kielitaito kyllä todella paljon kehittynyt! Hyvin olemme ymmärtäneet toisiamme tähän asti.

KooKoolla on tällä viikolla taas edessä länsirannikon kiertue, jollaisen se heitti viimeksi marras-joulukuun taitteessa. Silloin vastassa olivat Lukko ja TPS, nyt Rauman Lukko ja Porin Ässät.

Molempien kotikaukaloista KooKoolla on tältä kaudelta hyviä muistoja, sillä niin Lukko kuin Ässät ovat kaatuneet vieraskaukalossa puhtaalla pelillä. Ässät kaatui marraskuun alussa lukemin 0–4 ja Lukko saman kuun loppupuolella 2–4.

– Aktiivisia ja nopeita joukkueita ovat molemmat. Vauhdikkaat pelit tulossa. Ottelut ovat meille todella tärkeät, joten jokaisen täytyy olla sataprosenttisen valmis taistelemaan pisteistä.

Hotelli ja bussi tulevat alkuviikolla tutuiksi, sillä joukkue lähti matkaan jo maanantaina ja paluu Kouvolaan tapahtuu vasta torstain ja perjantain välisenä yönä.

– Kuulemma Tammisen Samin kanssa olemme kämppäkavereita. Malten [Strömwall] kanssa olin viimeksi kämppis. Luultavasti nukahdan heti, kun Tami pääsee juttujensa kanssa vauhtiin, Salmela vinoilee.

Seuraavat kotiottelut:

La 20.1. klo 17:00 KooKoo–SaiPa – osta liput!
La 27.1. klo 17:00 KooKoo–Kärpät – osta liput!
Ti 30.1. klo 18:30 KooKoo–HIFK – osta liput!