Alumnipeli kokoaa vanhat suuruudet yhteen

Lumon Areenalla muistellaan lauantaina vanhoja, kun KooKoon ja Pelicansin entisistä pelaajista koostuvat joukkueet kohtaavat iltapäivällä.

KooKoon entisistä pelaajista koostuva alumnijoukkue isännöi Lumon Areenalla Pelicansin vastaavaa ryhmää. Ottelu alkaa kello 14:30 ja sen näkee illan Liiga-matsin lipulla: kaksi peliä yhden hinnalla!

Oranssimustassa paidassa nähdään lauantaina paljon vanhoja tuttuja, muun muassa ex-kippari Mikko Mattila.

- Olen tosi innoissani! Aina kun kutsu KooKoo-paitaan käy ja aikataulut natsaa, niin olen mukana. Pelit ovat hyviä tapahtumia, ”Mamba” hymyilee.

Mattila löi hokkarit naulaan kauden 2009–2010 päätteeksi, mutta on sen jälkeen nähty muun muassa kuntokiekon ja rulallätkän parissa - sekä KooKoon entisten pelaajien kokoontumisajoissa.

Vanhat KooKoo-pelurit ovat kohdanneet muun muassa Sportin vanhoja pelaajia vastaan keväällä 2014, KooKoon 50-vuotisjuhlaottelussa viime syksynä ja tänä keväänä ensimmäisen virallisen alumnipelinsä Hämeenlinnassa HPK:ta vastaan. Mattila on ollut mukana näissä kaikissa.

- Olen konkari!

Mamba on täynnä intoa kuin ilmapallo.

- Nämä ovat ihan hemmetin mukavia tapahtumia. Kaukalossa verkko heiluu ja kopissa juttu lentää! Pelaajat eri vuosikymmeniltä istutetaan samaan joukkueeseen, eli mukana on myös omia lapsuuden ja nuoruuden idoleita.

- Omat rivit ovat tuttuja, mutta myös vastapuolella on aina tuttuja pelaajia. Peleissä on hyvä henki puolin ja toisin.

Pelicansin paidassa nähdään lauantaina muun muassa KooKootakin aikanaan edustaneet Petri Engman ja Kaj Lidström sekä nippu muita lahtelaiskiekkoilijoita. Mukana on paljon tuttuja nimiä, esimerkiksi Erik Kakko, Toni Saarinen ja Kimmo Peltonen.

- Kaitsun (Lindström) kanssa pelasin yhdessä Kouvolassa ja Bobi (Toni Koivunen) oli JYPin kantavia voimia silloin, kun pääsin nuorena poikana liigaympyröihin haistelemaan. Kovalla nipulla näyttäisivät tulevan! Olivat ilmeisesti nähneet meidän kokoonpanon ja sen jälkeen laittoivat vanhempia äijiä sivuun ja nuorempia tilalle. Olisiko mennyt pupu pöksyyn?

KooKoo-paitaan pukeutuvat Mamban lisäksi muun muassa Aki Räisänen, Harri Haapaniemi, Pasi Järvinen ja Jani Luoma-aho. Joukkuetta valmentaa Ilkka Kannelkoski.

- Meillä on tosi tiukka porukka! On kokemusta, maalintekotaitoa ja oikeastaan kaikkea, mitä lätkässä voittavalta joukkueelta vaaditaan. Kaikki peruselementit löytyy.

Tuttuja kovia nimiä jäi myös pois. Kaukalossa ei nähdä esimerkiksi KooKoo Hall of Famen jäsentä numero 13, Mikko Liukkosta.

- Luigin kanssa meillä on niin pitkä yhteinen historia jo junnuvuosilta ja Jyväskylän-keikaltakin, että ilo olisi ollut päästä taas samaan koppiin. Minusta tuntuu, että Luigi kokee, että hänellä taito riitä näihin karkeloihin ja jäi siksi pois.

- Rehellisesti sanottuna en tiedä, miksi Mikko ei ole mukana. Harmi joka tapauksessa!

Kaukalon ulkopuolella Mattila ahertaa nykyisin muun muassa KooKoon fanituotteiden parissa. Kustannuspaikka löytyy Helsingistä, mutta työ vie miestä ahkerasti ympäri Suomen.

- Mamballe kuuluu hyvää. Työrintamalla pyörin fani- ja yritystuotteiden parissa. On tosi mukavaa olla sitä kautta myös jääkiekkoon edelleen kytköksissä.

- Siviilissä yritän pitää itseni jonkinlaisessa kondiksessa, jotta olisi virtaa tehdä asioita ja liikkua. Kesäisin tärkein asia ja intohimo on golf. Muuta ihmeellistä ei kuulu, naama on edelleen yhtä punainen ja kädet edelleen yhtä pehmeät. Jotkut asiat eivät muutu.

Seuraavat kotiottelut:

La 25.2. KooKoo–Pelicans – osta liput!
To 2.3. KooKoo–Ässät – osta liput!
Ke 7.3. KooKoo–Ilves – osta liput!
Ma 13.3. KooKoo–HPK – osta liput!