Pe 25.1. 18:30 VS.

Avausviikonlopusta täydet pisteet!

Liigan avausviikonloppu jatkui lauantaina Lumon Areenalla perjantain uusinnalla eli Kaakon Derbyllä. KooKoo voitti myös kotijäällään kolmen pisteen arvoisesti!

KooKoo nappasi lauantaina kauden toisen täyden pistepotin, kun joukkue jatkoi perjantain tapaan Kaakon Derbyn herrana. Loppulukemat kirjattiin Lumon Areenalla jännärin päätteeksi isäntien eduksi 4–2 (1–0, 2–0, 1–2).

– Hyvä alku kauteen. Kuusi pistettä, voitot vieraista ja kotoa. Tänään oli kova ilta verrattuna eiliseen, mutta pystyimme vastaamaan hyvin peliin. Täytyy olla tyytyväinen tuohon, mitä me jäällä tällä hetkellä esitämme, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola iloitsi.

Peli käynnistyi samankaltaisesti kuin perjantain peli Lappeenrannassakin; molemmat vähän tunnustelivat ottelun ilmapiiriä, mutta samalla vauhtia riitti päästä päähän.

SaiPa pääsi yrittämään jo ottelun toisella minuutilla rangaistuslaukausta, kun Kim Strömberg kaadettiin puolittaisesta läpiajosta. Takaiskulta kuitenkin säilyttiin Juha Järvenpään napattua Strömbergin yrityksen hanskaansa.

KooKoo avasi maalihanat ylivoimalla Jyri Niemen lapioitua vahvan viikonlopun pelanneen Eero Savilahden laukauksesta tippuneen irtokiekon sisään. Toisen syötön maaliin nappasi Anrei Hakulinen.

– Olen tyytyväinen pelirytmiin, jota me parhaimmillaan pystymme pitämään. SaiPa tuli kuitenkin tänään niin paljon kovempaa kuin eilen. Ekassa erässä ei ihan niin hyvin päästy SaiPan paineen alta pois, mutta opimme toiseen erään ja pystyimme jo rytmittämään peliä.

Toinen erä käynnistyi räväkästi, kun kiekko oli SaiPan maalissa toistamiseen jo heti avausminuutilla. KooKoo pääsi pyörittämään ylivoimaa, mikä tuotti jälleen tulosta. Anrei Hakulinen iski maalin edestä kiekon rysään Siim Liivikin syötöstä.

KooKoo iski toisessa erässä myös illan kolmannen osuman kapteeni Toni Kähkösen livauttaessa kiekon Frans Tuohimaan jalkovälistä. Ottelu oli Kähköselle tämän Liiga-uran 400. runkosarjamatsi.

– Kiekolliseen peliin olen myös tyytyväinen, mihin me olemme näinkin lyhyessä ajassa päässeet. Pystymme hyvin menemään tasaisella rytmillä ja melkein loppuun asti mentiin tänäänkin neljällä kentällisellä.

Kolmannessa erässä SaiPa alkoi vielä hätyytellä KooKoon johtoa. Ensin iski Jonatan Tanus ylivoimalla nopean hyökkäyksen jälkeen lappeenrantalaisten avausmaalin. SaiPa tuli erän aikana ahnaasti päälle, mutta KooKoo puolustus kesti Juha Järvenpään kanssa paineen.

SaiPa tuli viimeisellä minuutilla vielä maalinpäähän David Goodwinin tuikatessa laatan reppuun maalin kulmalta. Isäntien Miikka Pitkänen kuitenkin lopetti vierailijoiden pyristelyn iskemällä kiekon tyhjään reppuun pari sekuntia ennen päätössummeria.

– Kolmas eräkin oli hanskassa, SaiPa tuli siinä kovaa ja sai luotua muutaman vaarallisen maalipaikan ja samoin me luotiin muutamat maalipaikat. Tänään oli kova taistelupeli molemmilta joukkueilta

– Jokainen piste on tottakai arvokas ja peli kerrallaan täytyy mennä eteenpäin. Alkutiellähän tässä ollaan, 58 peliä on vielä jäljellä. Tuloksellisesti ei parempaa alkua voinut ottaa. Tämä on niin pitkä matka, että meidän täytyy koko ajan nähdä se, mitä tuolla jäällä tapahtuu ja miten me siellä reagoidaan.

Tuloksellisesti vaisujen harjoituspelien jälkeen kauden aloittaminen kahdella voitolla maistuu luonnollisesti makealta.

– Harjoituspeleissä otettiin tukkaan kaikki ja vaikka pelattiin koko ajan paremmin, niin ei saatu maaleja. Nyt kahteen peliin yksitoista maalia, niin se on aika kova prosentti. Otamme tästä hyvät matkaan ja keskitymme hommien tekemiseen.