Pe 25.1. 18:30 VS.

Ennätysyleisö laiha lohtu – KalPa kiri voittoon

Lumon Areenalle kertynyt tämän kauden ennätysyleisö oli KooKoolle laiha lohtu, kun KalPa vei pisteet mukaansa.

Lauantai-iltana pelattiin tämän kauden Mustaoranssi-peli Lumon Areenalla. Hallilla esiintyi muun muassa Kouvolasta ponnistanut Aleksanteri Hakaniemi. Itse ottelusta kehkeytyi erittäin tasainen taisto, jossa maaleja ladottiin vuorotellen. KalPa nousi kolmannessa erässä KooKoon ohi ja vei kolme pistettä lukemin 3–4 (2–2, 1–0, 0–2).

– Harmittaa todella paljon. Olimme eilen umpisurkeita, mutta se työ minkä joukkue teki sen jälkeen ja miten me tänään pelasimme… mutta silti jäi luu käteen. Harmittaa, ei voi muuta sanoa, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola tiivisti.

Kuten perjantain kohtaamisessa, myös lauantai-iltana KalPa avasi ottelun maalihanat. Juuso Riikola nousi vahvasti pakin paikalta ja nosti kiekon rystyllä ohi KooKoo-veskari Juha Järvenpään.

KooKoo pääsi kuitenkin minuutin päästä tästä ylivoimalle, kun KalPalla oli liikaa pelaajia kentällä. Ylivoima pyöri vahvasti, mutta tasoitusosumaa saatiin odottaa aina ylivoiman viimeisille sekunneille asti.

Juuri KalPan päästessä täysilukuiseksi Michael Keränen löysi hienolla syötöllä Patrick Bjorkstrandin, joka ampui suoraan syötöstä kiekon verkkoon.

Keränen oli järjestelemässä myös KooKoon seuraavaa osumaa, jolla kotijoukkue siirtyi 2–1-johtoon. Keränen tiputti kiekon toisesta aallosta nousseelle Niko Tuhkaselle, joka nosti laatan aivan maalin yläkulmaan.

Avauserän maalit eivät kuitenkaan jääneet tähän, vaan KalPan Konsta Mäkinen pääsi tasoittamaan pelin. Vahvassa maskissa ollut Järvenpää ei nähnyt Mäkisen heittämää viivavetoa, vaan laukaus upposi maaliin.

Jos ensimmäisessä erässä nähtiin neljä maalia, niin toisessa hanat tyrehtyivät. Kouvolalaisten mieliksi kyseinen maali tuli KooKoolle: Toni Hyvärisen laukaus meni ensin ohi maalin, mutta Tomi Leivo oli kärppänä paikalla ja kimmotti kiekon Niko Hovisen patjan kautta sisään.

KooKoo joutui toisen erän lopussa alivoimalle, kun Tuhkaselle vihellettiin kiinnipitämisjäähy. KalPa hyödynsi kolmannen erän puolelle jatkuneen ylivoimansa juuri, kun Tuhkanen vapautui takaisin kentälle.

– Olimme pelissä hyvin kiinni. Tuhkasen jäähy toisen erän lopussa oli älyttömän helppo ja siitä KalPa tasoitti pelin. Pelasimme kyllä huonon alivoimankin siinä. Sen jälkeen minuuttia ennen KalPan voittomaalia heidän pelaajansa veti poikittaisella meidän jätkää niskaan, mutta ei jäähyä.

KalPan voittomaali syntyi erän puolivälin tienoilla Jerry D’Amigon iskiessä maalin eteen tippuneen irtokiekon maaliin.

– Kaksi tuomarivirhettä, kaksi maalia. Minun mielestä se on todella raakaa. Nuo pelaajat välittävät älyttömästi ja tekevät rajusti töitä, mutta sitten heitä kohdellaan epäoikeudenmukaisesti. Siitä minä en pidä.

KooKoo pelasi käytännössä viimeiset neljä minuuttia ilman maalivahtia, mutta kiri oli tulokseton.

– Jätkät laittavat jäälle kaikkensa ja tilanne on mikä on, pelaajia on todella vähän, niin tänään olisimme ansainneet palkinnonkin. Toki se palkinto pitäisi itse ottaa, kyllä minä senkin tiedostan. Kuten sanoin, niin harmitus on erittäin iso tällä hetkellä.

Seuraavat kotiottelut:

La 17.2. klo 15:00 Perhepeli KooKoo–Ilves – osta liput!
Ti 6.3. klo 18:30 Opiskelijapeli KooKoo–Ässät – osta liput!
La 10.3. klo 17:00 Runkosarjan päätöskierros KooKoo–JYP – osta liput!