Ennakkoluuloton EU masensi KooKoon

KooKoo sai kesän viimeisessä kotiharjoitusottelussaan oppitunnin nöyryydestä ja työnteosta Espoo Unitedilta, joka haki Lumon Areenalta vierasvoiton.

KooKoon kesän kotijään kenraaliharjoitus päättyi uuden tuttavuuden Espoo Unitedin vierasvoittoon voittolaukauskisan jälkeen 3–4 (2–0, 0–2, 1–1, 0–0). Edellistorstain SaiPa-voiton vahva esitys oli oranssimustien osalta enää kaukainen muisto.

- En ole tyytyväinen tänään esitettyyn työmäärään, pelitavallisiin asioihin sitoutumiseen enkä joukkueesta ja sen menestyksestä välittämiseen. Ne ovat kolme tukipilaria, joista haluan pitää kiinni, ja se tuli joukkueelle varmasti selväksi, KooKoon pääluotsi Petri Mattila kommentoi normaalia pidemmän pelin jälkeisen palaverin jälkeen medialle.

Kotijoukkue oli avauserässä vahva ja karkasikin Ryan O’Connorin sekä Kai Kantolan osumilla 2–0-johdossa ensimmäiselle erätauolle. Sen jälkeen KooKoon pakka levisi ja Espoo United rokotti isäntien laiskistuneita rivejä.

- Ensimmäinen erä ja kolmannen erän alku olivat erinomaisia, mutta muuten peli poukkoili ja tuli huonoja hetkiä. Se johtui kolmesta edellä mainitusta asiasta; homma karkasi oman tekemisen kautta käsistä eikä peli pysynyt tänään kasassa. Edellisessä pelissä pysyi, tänään ei.

- Espoo oli yritteliäs ja taisteleva porukka, joka oli sitoutunut omaan peliinsä. Tietyissä asioissa olimme parempia ja kokemus liigapelaamisesta näkyi, mutta emme pystyneet realisoimana sitä maalintekopaikoissa yhtä tehokkaasti kuin vierasjoukkue omia paikkojaan.

United tuli toisessa erässä kahdella maalilla tasoihin. Hirmuvireinen O’Connor pommitti siniviivalta KooKoon vielä päätöserässä johtoon, mutta espoolaisjoukkue tuli vielä kerran rinnalle ja kirmasi lopulta rankkarikisassa voittoon saakka.

- Harjoituspelejä pelataan sitä varten, että otetaan opiksi. Meillä on paljon opittavaa, mutta uskon, että tämä joukkue myös ottaa opiksi. Sarjapisteistä pelataan ensimmäisen kerran vasta ensi viikon perjantaina ja siellä pitää olla hommat kasassa. Varmasti ne kasaan myös saadaan.

Aiemmissa peleissä tökkinyt KooKoo-ylivoima oli yksi illan positiivisista asioista.

- Jos mietitään illan hyviä asioita, niin pitkästä aikaa onnistuimme tekemään kaksi ylivoimamaalia. Ylivoimalla toteutimme yhteistä ajatusta hyvin.

Ylivoimaonnistumisten lisäksi positiivista löytyi myös nelosketjusta, jossa A-nuoret Olli Korhonen ja Roman Zitny debytoivat edustusjoukkueessa. Korhonen ja Zitny esiintyivät yhdessä kolmannen A-ikäisen Jesse Espon kanssa nelosketjussa edukseen.

- Aamulla kävi aikamoinen turbulenssi, kun miehiä putosi ja jouduimme tekemään kokoonpanolistan neljä kertaa uusiksi. Siihen nähden nuoret pojat pelasivat paremmin kuin uskalsin odottaakaan ja koetimmekin palkita heitä peliajalla, Mattila kertasi.

- On meidän organisaatiolle tärkeää, että A-junioritkin pääsevät näyttämään osaamistaan ja pystyvät tällä tasolla pelaamaan. Me näemme, että sieltä on tulossa mielenkiintoisia pelaajia.

#KaakonDerby avaa kauden! KooKoo–SaiPa Lumon Areenalla perjantaina 16. syyskuuta kello 18:30. Osta lippusi nyt!