Ensikohtaamisten viikko – ”Iso peli itselleni ja kova haaste joukkueelle”

KooKoo kohtaa tällä viikolla kaksi joukkuetta, joita se ei ole vielä tämän kauden aikana kohdannut. Viikko alkaa tiistaina Oulussa.

Mennyt Liiga-viikko oli KooKoon kohdalla luvalla sanoen erikoinen. Joukkue teki kolmen matsin aikana peräti 16 häkkiä, mutta samaan aikaan oma maali soi 15 kertaa. KooKoo teki kahdessa peräkkäisessä matsissa vähintään kuusi maalia ensimmäistä kertaa sitten tammikuun 2011!

Viikon aikana KooKoo kärsi kotonaan Ilvekselle 6–7-jatkoaikatappion, kaatoi Pelicansin vieraissa kolmen pisteen arvoisesti 6–5 ja vielä kruunuksi Lumon Areenalla IFK:n jatkoajan jälkeen 4–3.

– Erikoisten ottelutapahtumien viikko! Varsinkin kahdessa ensimmäisessä pelissä tuli todella paljon maaleja. Ne ovat omanlaisiaan tilastokummajaisia. Emme tietenkään toivo, että noin paljon menisi maaleja omiin, mutta toisaalta hieno homma, että pystyimme itsekin tekemään maaleja, KooKoon kapteeni Toni Kähkönen kertaa.

Kähkönen kartutti omaa pistesaldoaan viikon aikana yhteensä neljällä pinnalla ja näiden myötä 200 pisteen rajapyykki on entistä lähempänä. Lauantain IFK-matsissa Kähkönen huiputti Atte Engreniä läpiajosta ja lirutti kiekon veskarin jalkovälistä sisään.

Joillekin ratkaisu tosin saattoi näyttää siltä, että kiekko olisi karannut Kähkösen lavasta, mutta Kähkönen kuittaa sen olleen suunniteltua.

– Pitäähän se saada näyttämään siltä, että se karkaisi! Eihän se muuten maaliin menisi, hyökkääjä virnuilee.

Alivoima on tällä hetkellä KooKoolle pienoinen murheenkryyni, sillä menneellä viikolla 15 päästetystä maalista kuusi oli vastustajan ylivoimamaaleja. Joukkue on alivoimatilastossa sarjan neljänneksi heikoin joukkue.

– Jos tilastoja katsoo, niin huonoltahan se näyttää, eikä edes pelkästään tilastoista. Alivoima on yksi iso juttu, johon meidän täytyy keskittyä ja löytää ratkaisu. Pieniä sijoittautumisvirheitä voi aina katsoa tarkemmin, että onko oikeassa paikassa ja missä pitäisi olla. Työstämme prosessia ja tiedostamme, että siinä on parantamisen varaa.

Mustaoranssien viikko alkaa pitkällä vierasmatkalla, sillä tiistaina pelataan Oulun Raksilassa. Kähkönen kohtaa siis joukkueen, jonka paidassa kapteeni on viimeisten viiden kauden aikana pelannut kolme sesonkia. Kruununa näistä vuosista Kähkösellä on Suomen mestaruus Kärppien paidasta kaudelta 2013–2014.

– Hyviä muistoja on Oulusta, se on hieno paikka. Iso peli itselleni ja tietynlainen paluu rikospaikalle.

Kärppien kausi on alkanut uuden päävalmentaja, Mikko Mannerin, johdolla lennokkaasti, sillä oululaiset porskuttavat Liigan kärkipaikalla. Kahdeksastatoista pelatusta ottelusta Kärpät on voittanut kaksitoista. KooKoo puolestaan on sarjassa 25 pisteellään sijalla yhdeksän.

– Mitä olen koosteita heidän peleistään katsellut, niin he ovat hyvin liikkuva joukkue. Raikkaalla jalalle menevät ja heillä tuntuisi olevan hyvä ilmapiiri tällä hetkellä. Kotipeleissä ovat olleet erittäin hyviä, joten tulee kova haaste meille.

Joukkue nousi bussin kyytiin jo maanantaina ja lähti kiipeämään halki Suomen kohti Oulua, joten KooKoo pääsee keskittymään tiistai-illan kamppailuun koko päivän ilman matkustamista.

– Tavallaan on kiva päästä poikain kanssa reissuun, mutta kyllä se niin pitkä bussimatka on, ettei se kovin mukavaa ole. Vähän voisi lyhyempi matka olla! Muuten ihan kiva juttu, Kähkönen nauraa.