Ensin läksyt, sitten HIFK

KooKoolla on alle vuorokausi aikaa opiskella perjantain TPS-matsin kotiläksyt ja löytää uusi ilme lauantain kotipeliin HIFK:ta vastaan.

Perjantain esitys Turun vieraskaukalossa oli yksi KooKoon heikoimmista pitkään aikaan, mutta joukkue saa onnekseen heti lauantaina mahdollisuuden kääntää kelkkansa. TPS saunotti kouvolalaisia vieraspelissä maalein 8–2.

- Emme olleet valmiita peliin ja taistelemaan voitosta. Sen näki heti ensimmäisistä minuuteista alkaen. Miksi niin kävi onkin hyvä kysymys. Siihen meidän täytyy löytää vastaus ja ottaa siitä opiksi, KooKoo-hyökkääjä Kai Kantola linjasi perjantaina pelin jälkeen.

KooKoo-leirin esitys perjantaina Turussa jäi vajaaksi vähän joka osa-alueelta. Henkisen latautumisen epäonnistuminen heijastui kaikkeen tekemiseen.

- Joukkueeseen on ehkä vähän päässyt pesiytymään sellaista luulotautia, että homma menee tästä itsekseen. Siitä pitää tietysti päästä eroon, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila pohti.

- Muistutin äsken joukkueelle, että tämän joukkueen on hankittava tällä kaudella oma uskottavuus uudelleen. Viime kauden vanhoilla meriiteillä ei pysty ratsastamaan.

Oranssimustien lauantainen haaste on kova; HIFK.

- Onneksi uusi peli tulee niin nopeasti, niin emme jää vatvomaan tätä peliä liiaksi. Tämä on meidän ammatti, joten meidän pitää esiintyä sen edellyttämällä tavalla. Nyt vaan katse eteenpäin, perjantaina ensimmäisen KooKoo-maalinsa tehnyt Kantola tuumasi.

Edelliskevään hopeanippu HIFK vahvistui kesän aikana muun muassa Juhamatti Aaltosella, Lennart Petrellillä sekä Niklas Bäckströmillä. Joukkue on kuluvalla kaudella vielä ilman voittoja, sillä se kaatoi avauskierroksella Lukon rankkareilla ja sittemmin JYPin sekä Kärpät suoraan varsinaisella peliajalla.

KooKoo hakee ottelusta paitsi revanssia perjantailta, myös viime kauden keskinäisistä kohtaamisista. HIFK on Tapparan ohella ainoa joukkue, jota KooKoo ei kyennyt viime kaudella kellistämään.

Oranssimustien kuluvan kauden saldo on avauskierroksen makea kotivoitto SaiPasta, mutta sen jälkeen vierastappiot SaiPalle sekä TPS:lle.

KooKoon kausi jatkuu lauantaina Lumon Areenan kotikaukalossa HIFK:ta vastaan kello 17. Liput Ticketmasterista. Tervetuloa!