Pe 25.1. 18:30 VS.

Erinomaisuudesta murskatappioon

Kauden kolmas #KaakonDerby oli KooKoon kannalta murheellinen vuoristorata. Sesongin ennätysyleisö näki Sumulaaksossa SaiPan tylynumeroisen vierasvoiton.

KooKoon ote kesti kauden kolmannessa SaiPa-ottelussa vain yhden erän verran. SaiPa ryöväsi perjantaina Lumon Areenalla ottelun tahtipuikon toisessa erässä ja heilutteli sitä loppuun saakka. Vierasjoukkue karkasi kauas ohi ja murjoi taululle rumat lukemat 1–8 (1–1, 0–5, 0–2).

- Meillä on paljon pureskeltavaa, että miksi pelimme romahtaa noin. Kun pitäisi palata perusasioihin, niin meillä alkaa säveltäminen ja tulos näyttää tuolta, KooKoon päävalmentajana kuumeista Petri Mattilaa tuurannut Mikko Haapakoski hämmästeli.

- Näköjään se kuuluu tähän projektiin, että menemme joka montun kautta. En halua ottaa SaiPalta mitään pois, he olivat tänään erittäin hyvä ja tehokas joukkue.

Kotijoukkueen maalille luisteli toisessa erässä 19-vuotias seuran oma kasvatti Tomi Rautio, joka pelasi uransa ensimmäiset Liiga-minuutit. Rautiolle kirjattiin yhteensä yhdeksän torjuntaa.

- Koko ajan jännitti kuin pientä sikaa! Viimeisistä kymmenestä minuutista pystyin jo vähän nauttia, mutta loppuun asti vähän tärisytti, nuori kassari puhisi.

KooKoon kannalta illan positiiviseksi anniksi jäi vain yleisömäärä 5612 katsojaa, mikä on Lumon Areenan kuluvan kauden ennätys! Edellinen huippulukema oli kauden ensimmäisestä SaiPan Kouvolan-vierailusta syyskuulta, jolloin Lumon Areenaan ahtautui 5251 silmäparia.

KooKoo jatkaa sarjassa yhdentenätoista.

Lumivyöry

Ottelun avauserä oli KooKoon vahvinta aikaa, joskin maalinteon siinäkin aloitti vierasjoukkue. Brett Carsonin toimesta ylivoimalla. KooKoon kova rynnistys palkittiin erän viimeisellä minuutilla, kun Teemu Rinkinen ohjasi Tuomas Huhtasen heiton maaliin. Toinen syöttö kirjattiin Julius Nyqvistille.

Toinen erä alkoi dramaattisesti KooKoo-pakki Ossi-Petteri Grönholmin ulosajon myötä. SaiPa teki ylivoimalla yhden maalin ja toisen seitsemän sekuntia viiden minuutin jäähyn päättymisen jälkeen.

- Tunnelma oli hieno ja kaikki hyvin, pelasimme erinomaista peliä ja olimme jopa kuskin paikalla vitosen jäähyyn asti. SaiPan kolmannen maalin jälkeen mikään perusasiakaan ei enää toiminut, Haapakoski kertasi.

- Monenlaista juttua yritimme, mutta emme millään saaneet lumivyöryä pysäytettyä. Pelin totaalinen romahtaminen huolettaa. Siihen meidän pitää paneutua.

Keltamusta vyöry ei päättynyt vielä tähän. SaiPa ohitti seuraavien kahden ja puolen minuutin aikana Frédéric Cloutierin vielä kahdesti ja Tomi Raution kertaalleen karaten alle seitsemässä minuutissa 1–1-tasatilanteesta 1–6-johtoon.

Päätöserässä SaiPa osui vielä kahdesti. Vieraiden kahdeksata maalista peräti neljä syntyi ylivoimalla ja yksi vain sekunteja ylivoiman päättymisen jälkeen.

- Kolmanteen erään laitoimme joukkueelle vielä yksinkertaiset teemat, mutta sekään ei auttanut, vaikka kaveri nosti jo jalkaa kaasulta. Koko peli oli 3–1-maalin jälkeen käytännössä pelkkää selviytymistä, emme saaneet enää päätä vedenpinnan yläpuolelle, Haapakoski harmitteli.

- Mutta maanantaina jatketaan taas uuden viikon pariin ja alamme näitäkin asioita työstää.

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
Pe 15.1. klo 18:30 KooKoo–KalPa – osta liput!
Pe 22.1. klo 18:30 KooKoo–Pelicans – osta liput!