Espo: ”Viime kautta sitoutuneempi ryhmä kasassa”

KooKoon A–nuorten joukkue on aloittanut SM-liigakautensa mallikkaasti. Varakapteeni Jesse Espon mukaan jengi on valmiina myös tulevaan viikonloppuun.

Nuorten SM-liigaa on KooKoon osalta takana 11 ottelua, joista oranssimusta joukkue on voittanut viisi. SaiPa on kaatunut kahdesti ja Sport, Jukurit sekä JYP kertaalleen. KooKoo-A on 19 joukkueen sarjassa aivan pudotuspeliviivan tuntumassa sijalla 13.

- Kausi on lähtenyt kohtuullisen hyvin käyntiin. Viisi voittoa tässä vaiheessa kautta on selvää parannusta viime kauteen, KooKoon hyökkääjä ja varakapteeni Jesse Espo summaa.

- Viime kaudellekin saimme ihan hyvän startin, kun meitä sarjanousijoina aliarvioitiin ensimmäisissä peleissä. Se meno ei kestänyt pitkään, mutta nyt on tarkoitus jatkaa näin koko kausi. Voitot SaiPasta on tietysti erityisen hienoja, kun niissä ratkotaan Kaakkois-Suomen herruus!

KooKoo pelaa tällä erää toista kauttaan A-nuorten korkeimmalla sarjatasolla. Nyt 21-vuotias Espo oli mukana myös edelliskaudella.

- Meillä tuntuu olevan viime kautta sitoutuneempi ryhmä kasassa ja harjoitusten taso on tällä kaudella ollut parempi suhteessa viime kauteen, Espo vertaa.

- Joukkueen vanhimpana ja varakapteenina yritän totta kai olla aina esimerkillinen nuoremmille kavereille ja pitää päivittäisen tekemisen laadun korkealla.

KooKoo–A kohtaa perjantaina Lumon Areenalla HPK:n ja lauantaina joukkue matkaa Helsinkiin Jokereiden vieraaksi. Nuorilla oranssimustilla on edellisviikonlopulta alla kaksi makeaa voittoa.

- Viikonloppuun lähdetään innolla ja koko jengi varmasti haluaa jatkaa voittojen tiellä hyvän viime viikonlopun jälkeen. Kotipeleissä olemme pelattu hyvää lätkää niin kuin pitääkin.

Espolla on kymenlaaksolaisille jääkiekkoihmisille selkeä viesti:

- A-nuorten SM-liiga on tosi vauhdikas ja viihdyttävä sarja, jota kannattaa tulla katsomaan!

Alajuoksulta yläjuoksulle

Kotkalaislähtöinen Espo pelaa Kouvolassa nyt neljättä kauttaan. Jesse siirtyi alajuoksulta yläjuoksulle kaudeksi 2012–2013 ja seurasi isoveljensä Jere Espon askeleita, jotka olivat johtaneet oranssimustiin jo kaksi kautta aiemmin.

Ensimmäisen KooKoo-kauden ajan Kotkasta Kouvolaan johtava 15-tie tuli erittäin tutuksi.

- Ensimmäisen vuoden KooKoon B-junioreissa matkustimme Eppu Oksasen ja Juho Paavolan kanssa kimppakyydeillä siten, että aina vuorollaan jonkun vanhemmat kuskasivat treeneihin ja takaisin. A-junnuihin siirtyessä muutin veljeni Jeren luokse, kun hänen entinen kämppäkaveri muutti sopivasti pois. Nykyään asun yksinään Kouvolassa.

Espo pelasi KooKoon A–nuorissa vahvan Mestis-kauden 2013-2014, minkä jälkeen tie vei Hämeenlinnaan ja HPK:n A–nuoriin.

- Ensimmäinen kausi A:n Mestiksessä sujui hyvin ja silloinen valmentaja Antti ”Upi” Karhula vihjasi, että taso saattaisi riittää myös nuorten SM-liigassa. Lähdin kokeilemaan HIFK:n ja HPK:n tryouteja, joista sainkin Hämeenlinnasta paikan.

- Hämeenlinnassa on tunnetusti vahva juniorityö ja lähivuosina oli voitettu A:ssa kultaa ja pronssia, joten ajattelin sen olevan hyvä paikka kehittyä. Ja niinhän se olikin. Meillä oli tosi hyvä joukkue kasassa ja toiminnan laadukkuuden huomasi heti alusta alkaen.

Yhden HPK-kauden jälkeen Espo palasi Kouvolaan kokemuksia ja SM-hopeamitalia rikkaampana.

- HPK:ssa olosuhteet ja tekemisen ammattimaisuus olivat loistavalla tasolla. Kouvolassakin on menty lyhyessä ajassa paljon eteenpäin ja meno on nyt ihan eri kuin A:n Mestis-vuosina, mutta vielä on paljon tekemistä esimerkiksi olosuhteiden osalta.

- Kerhossa meillä oli esimerkiksi pukukoppi paljon parempi ja huoltajat olivat täysipäiväisiä työntekijöitä. Nyt meidän huoltajat käyvät myös normaaleissa töissä, joten on ymmärrettävää, että aikaa ei ole yhtä paljon kuin täysipäivisillä.

AV2-maali

Jesse Espo sai tänä kesänä vyölleen myös ensimmäiset ottelut KooKoon edustusjoukkueessa. Hyökkääjä pelasi kesällä kuusi edustusjoukkueen kahdeksasta harjoitusottelusta.

- Oli hienoa päästä pelaamaan edustuksen kanssa harkkapelejä ja huomata, että sielläkin pysyy vauhdissa mukana. Tekemisen taso päivittäin on todella kova ja siinä näkee, että mitä itseltä vielä vaaditaan jotta saisi kokoonpanosta vakituisen paikan.

- Treenipelit olivat jo hienoja kokemuksia, mutta totta kai haluan päästä pelaamaan myös Liigassa.

Espon tavoin A-nuorten johtavaan kalustoon kuuluva Sami Tamminen harppasi kesällä edustusjoukkueen vakioharjoitusrinkiin ja on saanut tililleen myös ensimmäiset Liiga-pelit.

Espon alkukausi on kulunut edustusjoukkueen viereisessä pukukopissa, A-nuorissa. Hyökkääjä on kirjauttanut tililleen yhdeksän ottelua ja niissä tehopisteet 2+3.

- A:ssa en ole vielä ihan tyytyväinen omaan aloitukseeni, mutta uskon, että se tuosta vielä paranee. Saan pelata paljon ja runsaasti vastuuta, joten myös odotan itseltäni paljon.

Toinen alkukauden maaleista oli todellinen erikoisuus: kauden toisessa ottelussa HIFK:ta vastaan Espo karkasi kahden miehen alivoimalla pahantekoon ja viimeisteli vastustamattomasti.

- Suoraan aloituksesta huomasin, että vastustaja pistää heikon syötön viivaan, minkä pääsinkin katkaisemaan ja läpiajoon. Kokeilin rystypuikkoja ja sinnehän se upposi. Harvoin tulee tehtyä yhdenkään miehen alivoimalla maaleja, joten olihan tuo aika erikoinen osuma.

KooKoo–A isännöi HPK–A:ta perjantaina Lumon Areenalla! Matsi alkaa kello 19:00. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Seuraavat kotiottelut:
Pe 14.10. klo 18:30 KooKoo–HPK – osta liput!
Ke 19.10. klo 18:30 KooKoo–Ilves – osta liput!
La 22.10. klo 17:00 KooKoo–SaiPa – osta liput!