Finalistiviikko käynnistyy Tapparalla

KooKoo testaa kuluvalla viikolla viime kauden finalistijoukkueiden Tampereen Tapparan ja Oulun Kärppien iskukyvyn. Tappara vierailee Lumon Areenalla torstaina.

Viime viikolla kaikki kolme peliään voittaneen KooKoon matka Liiga-kaukaloissa jatkuu torstaina. Lumon Areenalle vieraaksi saapuu kolmella viime kaudella hopeaa voittanut Tappara Tampereelta.

- Emme lähde nöyristelemään, vaan voittamaan joka peliä. On ihan sama, kuka tulee vastaan, linjaa KooKoo-hyökkääjä Aki Kangasmäki.

Kangasmäki oli KooKoon edellisen kotiottelun näkyvimpiä pelaajia pistein 1+1. KooKoo kaatoi Porin Ässät voittolaukauskisassa maalein 4-3. Maali oli Kangasmäelle kaikkiaan Liiga-uran yhdeksäs.

- Vanha verivihollinen Ässät sytytti, mutta niin sytyttää kyllä Tapparakin. Koetetaan torstainakin jatkaa samalla tavalla. Putki on kulkenut ihan hyvin, mutta ei saa antaa hyvänolontunteen iskeä. Vielä on 55 peliä runkosarjaa jäljellä, Rauman Lukon kasvatti virnistää.

- Ryan O’Connor antoi hyvin laitaan ja siellä oli tyhjää tilaa. En tiedä missä Ässien pakit olivat, mutta pääsin vapaasti nousemaan ja laukomaan. Koetin takakulmaan, mutta meni putkista. En aluksi nähnyt, että kiekko meni maaliin, niin olin hetken hämilläni. Teki hyvää osua!

KooKoo pelasi viime viikolla kolme peliä ja voitti niin HPK:n, Ässät kuin viimeiseksi TPS:nkin. Nyt viikon ensimmäinen peli on vasta torstaina.

- Viime viikko oli tiukka kolmen pelin viikko. Maanantain ihan vaan lepäsimme, ei ollut kuin vapaaehtoinen jää, mutta tiistaina palasimme sorvin ääreen. Ehdimme treenaamaan pari päivää hyvin, joten olemme torstaina valmiita.

Viiden pelin jälkeen KooKoo majailee sarjassa kuudentena ja neljä matsia pelannut Tappara yhdeksäntenä.

Edelliskaudella Tapparassa vaikuttivat muun muassa nykyiset KooKoo-miehet Josh Green ja Jarkko Malinen sekä kaksinkertainen maalikuningas Olli Palola. Kuluvan kauden kärkikirvesrintoja ovat muun muassa maailmanmestari Jani Lajunen, huippulupaus Patrik Laine sekä aikanaan Kouvolassakin pyörähtänyt Liiga-tähti Jan-Mikael Järvinen.

- Tappara on uudistunut paljon viime kaudesta, mutta varmaan perussapluuna on sama, että he puolustavat pirun hyvin.
 

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:

To 24.9. klo 18:30 KooKoo-Tappara – osta liput!
La 26.9. klo 17:00 KooKoo-Kärpät – osta liput!