Finalistiviikonloppu alkaa Kuopiosta – ”Aamulla varmaan jo jännittää”

KooKoon tiukka viikonloppu viime kauden finalisteja vastaan alkaa vierasmatsilla Kuopion KalPaa vastaan.

KooKoo pääsi huilaamaan lähes viikon päivät, kun viime lauantaina pelatun voittoisan HPK-pelin jälkeen seuraava matsi pelataan vasta perjantai-iltana. Vastaan KooKoo saa ison muodonmuutoksen kokenut viime kauden hopeajoukkue KalPan.

– Olemme latailleet alkuviikon ajan akkuja ja treenanneet hyvin sekä valmistautuneet näihin viikonlopun kahteen tiukkaan matsiin, mitä meille tulee eteen, HPK:ta vastaan uransa sadannen Liiga-matsin pelannut Miikka Pitkänen kommentoi.

21-vuotias Pitkänen on juurikin kuopiolaisen kiekkokoulun kasvatti ja on kantanut koko aiemman uransa KalPan keltaista sotisopaa. Nuorukaisella onkin nyt edessä paluu kotikonnuille.

– Paluu Niiralan Monttuun kuulostaa totta kai hienolta! Siellä on kuitenkin koko aiempi ura painettu menemään. Vielä ei jännitä ihan hirveästi, mutta eiköhän siinä aamujäillä sitten ala pikkuhiljaa perhosia nousta vatsaan.

– B-junnuissa meidän koppi oli nykyinen vierasjoukkueen koppi, eli sinänsä perjantain koppi on tuttu, mutta vieraspaita päällä en ole ikinä siinä hallissa istunut.

KalPa koki viime kauden sensaatiomaisen hopeakauden jälkeen melkoisen muodonmuutoksen, kun päävalmentaja ja peräti 12 kenttäpelaajaa vaihtoivat maisemaa. Pitkäsen tuttuja joukkueesta löytyy silti reilusti.

­– Kyllähän siinä jengissä paljon on tuttuja, vaikka vaihtuvuus olikin aika suurta viime kauden jälkeen. Saan varmasti sellaista extra-latinkia omaankin peliin, kun tuttuja kasvoja on niin paljon vastassa.

KalPassa vetovastuu vaihtoi valtikkaa, kun viimeiset kolme kautta kuopiolaisseuraa valmentanut Pekka Virta vaihtoi maisemaa. Vetovastuun penkin takana nappasi viime kaudella kakkosvalmentaja toiminut Sami Kapanen.

– Veikkaan, että Kapanen on muokannut heidän pelistään vähän nopeamman ja suoraviivaisemman verrattuna siihen, mitä se Peksin kanssa oli viime vuonna ja sitä edellisinä, Pitkänen uskoo.

Pitkänen on siis syntyjään Kuopiosta, joten mieheltä löytyy Savon sydämestä reilusti kavereita ja sukulaisia, jotka pääsevät nyt katsomaan paikan päälle Toivalan Datsjukin otteita KooKoo-paidassa.

– Muutamia viestejä on jo tullut, että tulevat katsomaan peliä. Kyllä siis uskoisin, että aika paljon on tuttuja myös yleisön puolella. Hieno homma, että pääsevät hekin katsomaan livenä, eikä tarvitse aina katsoa pelkästään TV:n kautta.

KooKoo lähti matkaan kohti Kuopiota jo torstai-iltapäivänä, joten edessä joukkueelle on hotelliyö.

–  Kyllä minä hotellissa aion yöpyä muun joukkueen kanssa, mutta ajattelin käydä illalla moikkaamassa vanhempia ja syömässä heidän kanssaan.

Pelimatkoilla bussissa korttirinki jauhaa tavalliseen tapaan lähes koko matkan ajan ja myös nyt haastattelun taustalta kuuluu paljon epämääräistä mölinää.

– Minä en ole korttiringissä, joten kyllä se tuo Jäte [Juha Järvenpää] on joka tuolla jotain huutelee. Taitaa sen verran isoa tappiota olla tulossa hänelle. Itse katselen tässä tällä hetkellä Netflixistä Narcos-nimistä sarjaa, välillä tietysti täytyy katsella Pavel Datsjukin highlighteja.

Seuraavat kotiottelut:

La 14.10. klo 18:30 KooKoo–Tappara – osta liput! Huomaa poikkeava alkamisaika
Ti 17.10. klo 18:30 KooKoo–Ilves – osta liput!
La 21.10. klo 17:00 KooKoo–HIFK – osta liput!