Pe 25.1. 18:30 VS.

Fokus katosi Greenin tälliin – kotitappio

KooKoon vahva alku suli lopulta 1–3-kotitappioksi, kun pakka levisi kapteeni Josh Greenin loukkaantumisen myötä.

Hyvä alku ei kantanut KooKoota pisteille keskiviikon kotiottelussa Mikkelin Jukureita vastaan. Varakapteeni Juha-Pekka Haatajalle ottelu oli uran 700. Liigan runkosarjamatsi, mutta juhlahumu jäi torsoksi, kun vierasjoukkue juhli loppuluvuin 1–3 (1–0, 0–1, 0–2).

- Jukurit pelasi tänään äärimmäisen hyvin ja sitkeästi sekä puolusti kurinalaisesti. Meidän hyökkäyspelaaminen jäi piippuun, emmekä päässeet myllyttämään suunnitellusti, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola kommentoi ottelun jälkeen.

- Kaveri iski kolmannessa erässä yhdestä paikasta yhden maalin. Siihen me tämän pelin hävisimme.

KooKoo oli ottelun avauserässä parhaimmillaan. Haatajan palkitsemisen ja kukittamisen jälkeen isäntien hyökkäykset vyöryivät solkenaan mikkeliläispäätyyn. Käsikirjoituskin oli vähintään kohdallaan: juhlakalu Haataja vastasi illan ensimmäisestä osumasta!

Haataja osui neljännellä minuutilla kauniin soolon päätteeksi. Syöttöpisteet menivät Jarkko Maliselle ja Anrei Hakuliselle.

- Meidän lähtöhän oli tänään ihan loistava! Energia ja fokus, joilla tulimme peliin, olivat erinomaiset, Tuokkola kehui.

Kotijoukkueen pilvet synkkenivät vielä avauserässä, kun kapteeni Josh Green sai epäonnisen tällin osakseen ja talutettiin pukusuojaan. Green ei enää sen jälkeen pelannut ottelussa.

- Pelasimme avauserän hyvin ja fiksusti, mutta Greenin tilanteen jälkeen tunne vei vähäksi aikaa voiton. Olimme oman pelaajan puolella siinä tilanteessa, ja jouduimme tekemään paljon töitä päästäksemme taas peliin kiinni.

Jukurit tasoitti pelin toisen erän alussa nopeasti KooKoon jäähyn päättymisen jälkeen. Voittoniitti syntyi pelin 56. minuutilla. Kolmannen osuman vierasjoukkue viimeisteli vielä tyhjään KooKoo-maaliin.

- Toisen erän loppu ja kolmas erä olivat jo ihan hyvää peliä, mutta Jukurit puolusti sitkeästi keskialueen ja oman maalinsa edustan. 1–2-maalin jälkeen loppuhan oli ihan asemasotaa: Jukurit löi träpin keskialueelle ja me yritimme purkaa sitä.

KooKoo on saalistanut kolmesta viime ottelustaan vain kaksi sarjapistettä, kun joukkueen tämän hetken päävastustajiin lukeutuvat SaiPa, Ilves ja nyt Jukurit ovat olleet niukasti vahvempia.

- Nämä ovat tiukkoja pelejä. Jos ajatellaan vaikka Ilves-peliä lauantaina Tampereella, niin loimme kuusi maalipaikkaa kolmannessa erässä Ilveksen kahta vastaan, mutta emme vain tehneet maaleja.

- Rankkareillahan olemme pari peliä hävinneet, eli puhutaan tosi pienistä marginaaleista. Kun meidän viisikko on kasassa, niin pelaamme hyvää lätkää. Harmi vain, että vastustajatkin haluavat voittaa pelejä. Tasaisia ja kovia pelejähän nämä ovat kaikki.

Oranssimustien takaa-ajo jatkuu torstaina Turussa ja lauantaina Lumon Areenalla.

Seuraavat kotiottelut:
La 21.1. klo 17:00 Kummipeli: KooKoo–Lukko – osta liput!
La 28.1. klo 17:00 KooKoo–KalPa – pysy kuulolla!
Ti 31.1. klo 18:30 KooKoo–Pelicans – osta liput!