Pe 25.1. 18:30 VS.

Grönholm: ”Meidän pitää olla parhaimmillamme”

KooKoon 50-vuotisjuhlapäivä huipentuu lauantaina Liigan runkosarjaotteluun KooKoo-TPS.

Oranssimustaa 50 vuoden matkaa juhlistetaan lauantaina Lumon Areenalla monipuolisen ottelutapahtuman merkeissä. Illan kruunu on totta kai Liiga-ottelu 50-vuotiaan KooKoon ja toisen perinteisen Turun Palloseuran välillä.

Ennen kello 15 saapuvat saavat otteluun ilmaisen seisomapaikkalipun, joten odotettavissa on jälleen hyvä yleisömäärä.

- Totta kai se on pelaajillekin mahtava juttu, että ihmiset liikkuu. Mikäs sen mukavampaa, kuin että juhlapelissä olisi mökki täynnä! Ei auta kuin antaa parasta lätkää, KooKoo-pakki Ossi-Petteri Grönholm niittaa.

KooKoo aloitti viikon vaisulla esityksellä keskiviikkona Lahdessa, missä kotijoukkue Pelicans juhli maalein 5–2. Lauantaina KooKoolla riittääkin taas näyttöhaluja.

- Tänään harjoittelimme hyvin ja kroppa on hyvässä tikissä. Huomista kohti! Meillä on kasvojenpesun paikka. Toivottavasti saamme pelin heti alusta asti käyntiin, Grönholm kommentoi torstaina.

- Tärkeää on hakea oikeaa fiilistä ja tunnetilaa koko päivän ajan. Se lähtee jo heti heräämisestä ja aamutreenistä liikkeelle. Hyvällä henkisellä ja fyysisellä valmistautumisella pääsemme hyvään iskuun.

Grönholm palasi keskiviikon Pelicans-matsissa loukkaantumisen jäljiltä kokoonpanoon seitsemänneksi puolustajaksi ja kellotti lopulta rapiat 12 minuuttia jääaikaa. Viikkojen kuntoutusprosessi sujui pääasiassa toisen toipilaan Ari Vallinin taisteluparina.

- Oli totta kai hienoa hypätä takaisin kaukaloon! Tulos ei ollut odotetunlainen. Pelasimme ihan OK, mutta se ei vain riitä. Meidän pitää olla joka ilta parhaimmillamme.

- Joka päivä pitää tehdä hommia hirveästi, mutta henkisesti kuntouttaminen on vielä fyysistä puolta raskaampaa. Arskan kanssa ei ole yhtään huonoa päivää, joten siinä mielessä oli kiva harjoitella kimpassa, vaikka tietysti mieluummin olisin nähnyt edes jommankumman meistä kaukalossa.

Useamman viikon sivussa olleet Grönholm, Vallin sekä ruotsalaispuolustaja Oscar Eklund kuuluvat KooKoo-alakerran kokeneeseen osastoon. Poissaoloista huolimatta oranssimusta joukkue on esiintynyt edukseen runkosarjan ensimmäisellä kolmanneksella.

- Oli hienoa nähdä, kuinka nuoret jätkät pystyivät kantamaan joukkuetta. Missään vaiheessa ei ainakaan kopissa huomannut, että oli tappio- tai voittoputkea alla. Meininki oli joka päivä kunnossa, mikä on hyvä asia.

Lauantaina joukkueelta vaaditaan edukseen esiintymistä ja jopa pientä venymistä, kun vastassa on yhdellä Liigan suurimmista pelaajabudjeteista operoiva Turun Palloseura muun muassa Eric Perrinin, Dave Spinan ja Tomi Kallion tähdittämänä.

KooKoo voitti nimivahvan vastustajansa kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. Syyskuun puolivälissä KooKoo haki Turusta 1–0-jatkoaikavoiton Ryan O’Connorin maalilla ja Frédéric Cloutierin Liiga-uran ensimmäisellä nollapelillä.

- Onhan se huikea joukkue vastassa. Uskomme kuitenkin ihan jo edellisen kohtaamisen perusteella, että omalla hyvällä pelillämme voitamme varmasti.

 

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
La 21.11. klo 17:00 KooKoo–TPS – osta liput!
TPS-peli on 50-vuotisjuhlaottelu – lue lisää!
Ti 24.11. klo 18:30 KooKoo–KalPa – osta liput!