Pe 25.1. 18:30 VS.

Härkäviikolle kova päätös

KooKoo kärsi lauantaina ottelumaratoninsa viimeisessä koetuksessa maalin tappion ja kaksi loukkaantumista. SaiPa oli kotonaan vahvempi maalein 2–1.

Viikonlopun toinen ja koko kauden viides #KaakonDerby-paikallistaisto KooKoon ja SaiPan välillä päättyi lappeenrantalaisten juhliin. KooKoo kaatui lauantaina vieraskaukalossa maalein 2–1 (0–0, 2–0, 0–1).

- Huono makuhan aina jää, jos yhdellä maalilla häviää, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila kommentoi.

Ottelu oli KooKoolle kuudes yhdeksään päivään. Joukkue joutui urakoida puolet pelistä kolmella kentällä, kun Mikko Virtasen ja Tuomas Huhtasen pelit päättyivät toisessa erässä loukkaantumisiin.

- Liigan on ehkä vähän mietittävä otteluohjelmaa. Tänään loukkaantui kolme pelaajaa, meiltä kaksi ja SaiPalta yksi, eikä yksikään niistä johtunut pelitilanteesta, vaan kaikki olivat pelin ulkopuolella kaatumisia ja muita, Mattila manasi.

- Pelaajia pitäisi kunnioittaa siten, että heillä olisi mahdollisuus pelata edes suhteellisen tuoreina, eikä altistaa vammoille kuten tänään. Kun kuorma ja väsymys käy epäinhimilliseksi, keskittyminen ja jaksaminen herpaantuu, jolloin voi käydä näin.

KooKoo putosi tappion myötä sarjassa yhden sijan yhdenneksitoista.

Karvasta kalkkia

SaiPa karkasi tasaisen alun jälkeen KooKoolta toisen erän puolivälissä. Ville Koho ja Mikael Kuronen iskivät kiekon reppuun puolentoista minuutin sisään vieden SaiPan nopeasti 2–0-johtoon.

- Pelin virsi oli meidän viime aikojen maalin tappioista tuttu. Teimme toisessa erässä kaksi puolustusvirhettä, joista molemmista SaiPa rokotti kovalla kädellä, Mattila kertasi.

- Ensimmäisessä maalissa mies jäi viivakudin jälkeen selän taakse ja laittoi sisään. Toisessa yritimme vähän liikaa ja puolustimme kahdella samaa pelaajaa, jolloin selän taa jäi toinen vapaaksi.

KooKoo pääsi kokeilemaan kavennusta vielä kahdesti ylivoimallakin, mutta se ei ottanut lauantaina onnistuakseen. Vierasjoukkue iski illan ensimmäisensä vasta toiseksi viimeisellä minuutilla ilman maalivahtia: Anrei Hakulinen viimeisteli Jan-Mikael Juutilaisen ja Josh Greenin alustaman kavennusmaalin.

Jani Nieminen venyi SaiPa-maalilla päätöserässä yhteensä 13 torjuntaan ja varmisti voiton kotijoukkueelle. Nieminen torjui ottelussa yhteensä 24 kertaa, KooKoo-veskari Frédéric Cloutier 19 kertaa.

- Pelasimme puoli peliä kolmella kentällä, mutta saimme silti viimeiseen erään hyvän takaa-ajon. Greenin kenttä loi tasakentällisin kolme maalipaikkaa ja ilman maalivahtia yhden, josta teimmekin kavennusosuman. Matka oli vaan vähän liian pitkä.

Maalin tappio oli KooKoolle neljäs viimeiseen kuuteen otteluun.

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
Ke 3.2. klo 18:30 KooKoo–Ilves – osta liput!