Haataja ja Hakulinen kaatoivat Kärpät!

KooKoo jatkoi vahvoja otteitaan torstain kotiottelussa Oulun Kärppiä vastaan.

Kultakypärä Juha-Pekka Haataja ja hyökkääjä Anrei Hakulinen iskivät kaksi maalia mieheen, kun KooKoo kellisti torstaina Oulun Kärpät. Numeroin 4–3 irronnut voitto oli KooKoolle kuluvan viikon toinen ja kruunasi näin ollen täydellisen kuuden sarjapisteen viikon!

- Pelasimme hyvää lätkää ja otimme hyvät pisteet! Pidetään tästä kiinni, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola myhäili ottelun jälkeen.

- Olen ylpeä tuosta ammattiylpeydestä ja sitkeydestä, jolla olemme vetäneet tämän viikon. Emme anna periksi.

Viikko oli KooKoolle kiireinen, kun neljä pelaajaa suuntasi toisiin maisemiin ja kaksi tuli tilalle. Pyöritys ei näkynyt kaukalossa kuin positiivisesti, sillä joukkue nappasi toista kertaa tällä kaudella kaksi peräkkäistä kolmen pisteen voittoa. Edellisellä kerralla joulukuussa kolmen pisteen voittoja tuli lopulta putkeen peräti viisi.

Pelaajaliikennettä tuli myös sairastuvalta, kun viimeisen kolmen ottelun aikana KooKoo on saanut takaisin kokoonpanoon maalivahti Leland Irvingin, puolustaja Niko Tuhkasen ja torstaina palaneen hyökkääjä Josh Greenin.

- Meillähän oli tänään hyvä kokoonpano! Josh tuli pitkästä aikaa pelaamaan ja Irving pelasi vasta toisen pelinsä pitkän tauon jälkeen, Tuokkola perkasi.

- Molemmat olivat melkein kuukauden pois, joten ei ole ihme, jos Greeniäkin vähän hapotti tänään. He hyppäsivät poissaolon jälkeen heti askiin, mikä ei ole optimaalinen tilanne. Pitäisi ehtiä luistella ja Irvin saada kiekkoja, mutta me kuntoutamme tällä hetkellä pelaajia peleissä.

Anrei Hakulinen vei isännät avauserässä 1–0-johtoon, mutta Kärpät tuli tasoihin vielä ennen erätaukoa. KooKoo karkasi vierailtaan toisessa erässä: Haataja osui kahdesti ja Hakulinen kertaalleen, minkä myötä kotijoukkue kirmasi 4–2-numeroissa toiselle erätauoille. Kärpät kavensi vielä kolmannessa ja sai lopussa ilman maalivahtia hyvän pyörityksen aikaiseksi, vaan ei enää lisämaaleja.

- Enemmän harmitti kuin jännitti loppuhetkillä, koska meillä oli ennen lopun pyöritystä hyvä paikka itsellä tehdä maali. Nyt huilaamme pari päivää, mikä tuleekin hyvään saumaan. Meillä on ollut raikas viikko, mutta myös paljon tapahtumia.

Kärpät antoi läpi ottelun kovaa painetta, mutta KooKoon kuuden puolustajan kattaus kesti hienosti.

- Puolustajiemme pelaaminen oli tänään avaintekijä. Kärpät antoi helkatin kovan paineen läpi ottelun, mutta puolustajat tulivat paineen alta pois ja uskalsivat pelata rohkeasti. Pelinopeus oli hyvää,

- Hyökkääjät reagoivat tähän aktiivisesti ja pääsimme hyvin pois paineen alta. Kärpät oli tiivis karvauspelinsä suhteen, mutta pääsimme syöttelemällä pois, mikä rytmitti peliä meidän haluamaan suuntaan.

Haataja iski kauden 16. ja 17. sekä Hakulinen 11. ja 12. maalinsa. Panu Mieho ja Eero Savilahti kirjauttivat 0+2 mieheen ja Toni Hyvärinen sai tililleen yhden syöttöpisteen syötettyään jäähyltä vapautuneen Haatajan läpiajoon ja 3–1-maalintekoon.

- Toinen iso asia oli tulokselliset onnistujat. Haataja oli tänään kentän kuningas, eikä tainnut hävitä yhtään kamppailua. Hade johti joukkoja etunenässä. Samaten Miehon kenttä pelasi miehekkäästi ja haastoi hyvin kiekolla. Kaikkineen olimme tänään hyvin kiekossa kiinni, pystyimme rytmittämään peliä ja puolustimme hyvin.

Seuraavat kotiottelut:

La 25.2. KooKoo–Pelicans – osta liput!
To 2.3. KooKoo–Ässät – osta liput!
Ke 7.3. KooKoo–Ilves – osta liput!
Ma 13.3. KooKoo–HPK – osta liput!