Pe 25.1. 18:30 VS.

Haataja ja Ruusu sankareita - HIFK kaatui!

KooKoo kaatoi perjantaina Helsingin IFK:n toistamiseen tällä kaudella, kun kouvolalaisryhmä haki vieraskaukalosta jatkoaikavoiton.

Oranssimustien kolmen matsin ruuhkaviikko päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen onnellisten tähtien alla. Poissaolojen runtelema ryhmä taisteli perjantaina Helsingissä reilut 62 minuuttia suurella sydämellä ja kampesi IFK:n nurin jatkajalla 0–1.

- Hyvä peli! Joukkue pelasi koko matsin isolla sitkeydellä ja suurella sydämellä, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola kiitteli.

KooKoon sankareiksi nousivat maalivahti Markus Ruusu ja jatkoajalla osunut Juha-Pekka Haataja. Maali oli Haatajalle Liiga-uran 200., mihin ei ole aiemmin pystynyt kuin 31 muuta pelaajaa.

JYPistä oranssimustiin lainattu veskari tuli vasta illalla äidin kyydillä Jyväskylästä Helsinkiin ja torjui illalla nollapelin! Torjuntoja kertyi yhteensä 34.

- Meillä ei ollut tänä aamuna vielä yhtään maalivahtia. Molemmat veskarit tulivat suoraan tänne Helsinkiin. Aika kova juttu.

Joukkueen lisäksi myös oranssimusta faniryhmä onnistui perjantaina mainiosti. Ääntä riitti alkuvihellyksestä loppusummeriin – ja vielä vähän ylikin.

- Mahtava suoritus läpi pelin! Sinne päin iso kiitos ja jatketaanhan ensi viikolla yhteistyötä, Tuokkola kehui.

Ensimmäinen erä oli tasainen, toista hallitsi IFK ja kolmannessa oli KooKoon vuoro olla hienoisesti niskan päällä. Maalittomuudesta huolimatta yleisö sai viihdettä ja jännitystä koko rahalla.

- Lähdimme peliin hyvin ja olimme tiiviisti kiinni. Peli aaltoili molempiin suuntiin, mutta puolustimme kurinalaisesti kolmella alueella kuten olimme sopineet. Samaan aikaan hyökkäsimme silti rohkeasti. Toiseen erään IFK lisäsi paljon ja oli vahva. Puolustimme kuitenkin keskustaa tosi hyvin.

KooKoo kesti varsinaisella peliajalla kolme rangaistustakin. Jatkoajan puolivälissä Haataja otti sankarin viitan tekemällä tilaa b-pisteen kaarelle ja laittamalla leivän uuniin. Syöttöpisteet menivät Jarkko Maliselle ja Mikko Lehtoselle.

- Kolmannessa erässä olimme mielestäni parempia ja loimme enemmän maalipaikkoja. Molemmat maalivahdit olivat äärettömän hyviä. Pisteenä I:n päälle ”Hade” painoi jatkoajalla kiekon ylänurkkaan.

Ottelu oli KooKoolle kolmas viiteen päivään ja samalla kolmas päävalmentaja Tuomas Tuokkolan alaisuudessa.

- Kova viikko on ollut. Olemme varmasti löytäneet joukkueen kanssa yhteistä säveltä ja näkemystä siitä, mitä tehdään ja miten nollaan. Nöyrin mielin huilaamme nyt viikonlopun ja maanantaina jatkamme hommia.

Seuraavat kotiottelut:
Ke 30.11. klo 18:30 KooKoo–KalPa – osta liput!
La 3.12. klo 17:00 KooKoo–Tappara – osta liput!
Pe 9.12. klo 18:30 KooKoo–JYP – osta liput!