Haataja uuden haasteen edessä

Juha-Pekka Haataja siirtyi ensimmäistä kertaa urallaan sarjanousijaan. Kouvolasta kokenut hyökkääjä hakee ja saa uusia virikkeitä uralleen.

KooKoo julkaisi maanantaina hyökkääjä Juha-Pekka Haatajan hankinnan loppukaudeksi oranssimustiin väreihin. Mielenkiintoinen haaste toi yli 600 Liigan runkosarjaottelun kehäketun sarjanousijaan.

- En ole koskaan aiemmin pelannut sarjanousijassa. Tämä on minulle hieno ja mielenkiintoinen haaste. Olen aiemmin pelannut vain kärkeen kaavailluissa joukkueissa, joissa rutiinisuorituskin on riittänyt, Haataja kommentoi.

- Tässä vaiheessa uraa halusin uusia virikkeitä ja kokemuksia. On pelaajille hyvä asia, että ennen peliä tiedostaa jokaisen pisteen olevan tiukassa. Joka peliin pitää ladata ihan se 110-prosenttinen suoritus, muu ei riitä.

Haataja on voittanut urallaan kolme Suomen mestaruutta; Oulun Kärpissä keväällä 2004 ja 2005 sekä Helsingin IFK:ssa keväällä 2011. Konkarihyökkääjä korostaa haluavansa ottaa paikan kokoonpanosta uusilla näytöillä eikä vanhoilla meriiteillä.

- En ole tullut hakemaan tai pyytämään mitään vapaalippua, vaan haluan omalla esimerkilläni ja työlläni ansaita paikkani joukkueessa.

- Nousijajoukkueeksi täällä on jo nyt hyvin kokemusta ja voittavia pelaajia, mutta tuon siihen vielä lisämausteen. Hyökkäysvoimaa, hyökkäyksien päättämistä, suoraviivaisuutta ja työntekoa, sitä se on minulla aina ollut ja tuskin hirveästi muuksi muuttuu.

Ruotsista Kouvolaan

Haataja voitti Liigan maali- ja pistepörssin kauden 2012-2013 päätteeksi, minkä jälkeen mies lähti KHL:ään.

- Olin jo pitkään ajatellut, että Venäjä pitää uran aikana kokea. Se olikin aika silmiä avaava kokemus, josta voisi heittää pidemmänkin tarinan, Haataja naurahtaa.

- Minulla oli sinne kahden vuoden sopimus. Seuralla oli talousongelmia ja palkat olivat viisi kuukautta myöhässä, mikä oli sen verran hermoja raastavaa, että visiitti jäi yhteen kauteen.

Venäjältä Haataja palasi viime kaudeksi Ouluun, mutta kausi ei sujunut suunnitelmien mukaan. Matka jatkui keväällä Ruotsiin MODO Hockeyn riveihin ja nyt edelleen Kouvolaan.

- Oulussa en saanut itsestäni irti sitä, mitä olisin halunnut. Oli uusien haasteiden aika, ja Ruotsissa loppukevät menikin hyvin. Löysin taas nautinnon pelaamiseen.

- Kesällä MODO:hon tuli uusi kanadalaisvalmentaja, joka toi mukanaan kahdeksan kanadalaista pelaajaa. Se oli hänen tyylinsä, enkä halua sitä kritisoida, sillä valmentajahan kantaa lopulta vastuun tuloksesta. Näin ja aistin, että minulle ei ole sellaista roolia, mitä haluaisin ja toivoisin.

Haataja ehti pelata SHL-kautta vain neljä ottelua ja viimeistellä niissä yhden maalin ennen kuin päätyi purkamaan sopimuksensa.

- Minulla oli alla tosi hyvä ja terve kesä, jota en halunnut heittää hukkaan. Lähdin sieltä näin aikaisin, koska jos olisin istunut penkillä marras-joulukuuhun saakka, ei hyvästä kesästä olisi ollut enää juuri mitään jäljellä.

KooKoo on TV:stä tuttu

Uusi viikko alkoi KooKoon ja samalla myös Haatajan osalta kovalla fysiikkaharjoituksella Kouvolan Lumon Areenalla ennen siirtymistä kaukalon puolelle. Lumon Areena olikin 32-vuotiaalle hyökkääjälle ihan uusi tuttavuus.

- Nämä fysiikkatreenit tekevät tosi hyvää! Ruotsissa oli aina palaverin jälkeen hirveä kiire jäälle, siinä ei ehtinyt juuri mitään tehdä. Vanhemman miehen pitää saada kroppa auki.

- En ollut junioreissakaan koskaan aiemmin käynyt Kouvolan hallissa, mutta Lumon Areena vaikuttaa tosi hyvältä. Katsomo on iso, mutta tiivis. Tunnelma on varmasti hyvä!

Haatajan ensimmäinen koetus uuden seuran väreissä on edessä keskiviikkona Kuopiossa KalPaa vastaan. Ensipuraisut uuden joukkueen pelitapaan hyökkääjä teki Nelonen Pron välityksellä ja lisää on hiottu alkuviikolla videoiden kautta.

- Nousijajengihän on aina kiinnostava. Ihan rehellisesti sanottuna olen nähnyt KooKoon pelejä eniten, varmaan puolet peleistä. Viikonloppuna katsoin tietysti vielä vähän tarkemmin Sport- ja Kärpät–pelit, kun tiesin, että olen tänne tulossa.

- Vielä pitää taktisia juttuja katsoa videolta läpi, mutta suurin piirtein tiedän, mitä täällä halutaan jäällä tehdä.