Hakulinen: "Ylivoimaa tarvitsee parantaa"

Tiistaina Lumon Areenalla pelattava harjoitusottelu Espoo Unitedia vastaan on KooKoolle kesän seitsemäs, mutta hyökkääjä Anrei Hakuliselle vasta neljäs.

KooKoo pelaa kesäkauden kotikenraalinsa tiistaina, jolloin Espoo United vierailee oranssimustien luona Lumon Areenalla. EU-ottelun jälkeen KooKoo pelaa enää kertaalleen Forssassa ennen Liiga-kauden starttaavaa SaiPa-matsia.

Tiistain kotiottelu on KooKoolle kesän neljäs kotijäällä ja samalla kaikkiaan seitsemäs harjoitusottelu. Elokuun alun missanneen hyökkääjä Anrei Hakulisen pelimittari näyttää vasta kolmea.

- Lähtö on ollut vähän vaikea, kun pääsin pienen vaivan takia mukaan hieman muita myöhemmin. Parempaan päin mennään kuitenkin koko ajan oman pelin osalta, Hakulinen analysoi.

- Näissä ensimmäisissä peleissä on tullut kohellettua liikaa, mentyä vain sokeasti kiekon perässä. Pitää saada otteisiin tietty rauhallisuus, mutta uskon, että se löytyy kunhan tulee tarpeeksi pelejä alle. Onneksi on vielä pari harjoituspeliä jäljellä, jotta rauhallisuus ehtii löytyä ennen sarja-avausta.

Kouvolassa vieraileva Espoo United on uusi Mestis-joukkue, joka koottiin konkurssin tehneen Espoon Bluesin raunioille. Joukkuetta tähdittävät muun muassa Liigan taannoinen pistepörssivoittaja Kim Hirschovits ja ex-KooKoo hyökkääjäkonkari Jiri Veistola.

- Emme saa aliarvioida Unitedia, sillä heillä on Mestis-statuksesta huolimatta kuitenkin kovia pelimiehiä kuten Matti Lamberg ja Kim Hirschovits. Kotipeleissä olemme vähän puristaneet liikaa mailaa ja peli on mennyt puuroksi, mutta eiköhän kotitaikakin vielä löydy.

KooKoon edellinen koetus oli kesän toinen Kaakon Derby, jonka KooKoo voitti torstaina Lappeenrannassa puhtaasti 1–4. Oranssimustille jäi tuloksesta huolimatta petrattavaakin, sillä joukkue missasi toisessa erässä 2+2+2 minuutin ylivoiman.

- Lappeenrannan-peli oli koko joukkueelta jämäkkä esitys erityisesti viidellä viittä vastaan. Ylivoimaa tarvitsee totta kai parantaa, jotta silläkin tulisi maaleja, Hakulinen puntaroi.

- Itseltäkin se peli oli paras näistä kolmesta, jotka olen ehtinyt pelata. Odotin SaiPalta vähän enemmän, mutta riistimme heidät kyllä ihan aseista.

Hakulinen siirtyi Kouvolaan viime vuodenvaihteessa Lahden Pelicansista. Turkulaislähtöinen hyökkääjä valmistautuukin vasta ensimmäiseen kokonaiseen KooKoo-kauteensa.

- Kesä on sujunut kaikkineen ihan kivasti. Treenattiin kovasti, mutta hetken ehti myös viettää Turussa lomaa ennen paluuta Kouvolaan. Tästä tulee hyvä kausi.

Tukena ja turvana on Hakulisen TUTO-ajoilta tuttu turkulainen taistelupari Mikko Lehtonen.

- Me turkulaiset pärjäämme Kouvolassa oikein hyvin! ”Bobin” kanssa tulee vietettyä eniten aikaa myös Lumon Areenan ulkopuolella. Hän on sopivan yksinkertainen kaveri, niin itsenkään ei tarvitse miettiä sen enempää.

KooKoo kohtaa Espoo Unitedin kesän viimeisessä kotiharjoitusottelussa tiistaina 6. syyskuuta kello 18:30 alkaen. Liput Ticketmasterista. Tervetuloa!