Hallitseva mestari vierailee – ”Kaikki pitää laittaa likoon!”

Isojen pelien viikko jatkuu lauantaina kotiottelulla, kun vastaan saapuu hallitseva mestari Tampereen Tappara.

KooKoo haki torstaina ison päänahan Turusta, kun se kaatoi Palloseuran vähämaalisessa ottelussa 1–2. Oranssipaidat nousivat toisen erän lopun ja kolmannen erän maaleilla ohitse ja vei täydet kolme pistettä.

– Hyvä vieraspeli. Ei välttämättä kovin kaunista, mutta tehokasta. Ensimmäinen erä oli aika katselua molemmin puolin, mutta siitä se sitten parani ajan myötä. Hyvä, että saimme raavittua tarvittavat maalit ja voiton, KooKoo-kapteeni Toni Kähkönen iloitsi.

Jos oli torstaina iso peli Turussa, niin kovin paljon ei vastus heikkene lauantaina, kun hallitseva tuplamestari Tampereen Tappara saapuu Lumon Areenalle. Tappara on tällä hetkellä sarjataulukossa kolmantena kolme pistettä TPS:ää perässä.

– Siinä on kaksi loistavaa joukkuetta ja nyt vastaan tulee toinen niistä. Huomenna katsomme enemmän pelillisiä juttuja, mutta nyt on hyvä fiilis joukkueessa päällä. Olemme tehneet hyvin töitä ja eilen tuli hyvä palkinto siitä. Huomenna lähdemme hakemaan toista palkintoa.

KooKoolle jokainen piste on tällä hetkellä arvokas, kun joukkue taistelee pääsystä kymmenen parhaan joukkoon ja historiansa ensimmäisiin Liigan pudotuspeleihin. Tällä hetkellä joukkue on sarjassa yhdentenätoista 50 pisteellään. Kymmenentenä on Ässät 61 pisteellä, tosin kaksi peliä enemmän pelanneena.

– Ei tässä taulukkoa tule seurattua, mutta eivätköhän kaikki tilanteen jollain tapaa tiedä. Aika vähän olemme siitä jutelleet, enkä usko, että se kovin paljoa vaikuttaa. Peli kerrallaan.

Edellinen kotiottelu Lahden Pelicansia vastaan ei mennyt oranssimustilta suunnitelmien mukaan, mutta Samu Perhosen huippuottelun myötä ottelu eteni aina jatkoajalle asti. Jatkoajalla päätös oli karumpaakin karumpi, kun Pelicans voitti viimeisellä mahdollisella sekunnilla.

– Ikävä loppu siinä tosiaan oli ja kyllä siitä pelistä pientä lisäboostia saa. En kuitenkaan usko, että tässä mitään hokkuspokkustemppuja tarvitsee tehdä. Kaikki pitää laittaa likoon, kuten laitoimme Turussakin. Turha miettiä lopputulosta, koska palkinto tulee hyvän työn kautta.

Kapteeni Kähkönen on itse tällä hetkellä neljän ottelun pisteputkessa ja TPS-ottelun voittomaalissakin hyökkääjä oli mukana. Kähkönen pääsi kääntämään kiekon maalille, minkä jälkeen ketjukaveri Michael Keränen jatkoi laatan pussiin.

– No joo, neljän ottelun pisteputki on ihan hyvin! Paljonkas Keräsellä on, hänellä ei taida olla edes neljää peliä putkeen rosterissa? Peli tuntuu tällä hetkellä hyvältä ja kroppa toimii. Meillä on myös hyvä sentteri siinä, Kähkönen virnuilee Keräsen suuntaan.

Seuraavat kotiottelut:

La 13.1. klo 17:00 KooKoo–Tappara – osta liput!
La 20.1. klo 17:00 KooKoo–SaiPa – osta liput!
La 27.1. klo 17:00 KooKoo–Kärpät – osta liput!