Harjoituskausi päättyi vierasvoittoon!

KooKoo pelasi perjantaina Forssassa kesän viimeisen harjoitusottelunsa. Kesäkausi päättyi makeaan revanssiin ja 4–1-vierasvoittoon HPK:sta.

Paria viikkoa aiemmin Kouvolassa HPK:lle hävinnyt KooKoo sai hämeenlinnalaisista makean revanssin perjantaina. KooKoo kaatoi kesän viimeisessä harjoituspelissään HPK:n lukemin 1–4 (0–0, 0–4, 1–0).

- Pelasimme tänään ehjät 60 minuuttia. Tällaisia osui harjoituspelikauteen muutama, ja oli hyvä, että yksi niistä tähän viimeiseen peliin. Peleissä on ollut siellä täällä hyviä hetkiä, mutta vain kolmessa pelissä pystyimme paketoimaan hyvän ja ehjän 60-minuuttisen, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila ynnäsi.
 
KooKoo ja HPK mittelivät perjantaina avauserän tasaisissa merkeissä, mutta kouvolalaisryhmä karkasi toisessa erässä. Kapteeni Josh Green osui kahdesti ja Anrei Hakulinen sekä Toni Hyvärinen kertaalleen vain reilun kuuden minuutin sisään.

- Peliin valmistautuessa kävimme läpi, että niistä joukkueista, joita vastaan olemme pelanneet HPK on ollut paras joukkue erityisesti organisoitumisen ja viisikoiden osalta. Pelaajat ottivat haasteen hienosti vastaan ja pelasimme nimenomaan tiivistä viisikkopeliä.
 
- Tänään kokeneet pelaajat – Green, Haataja ja Eklund etunenässä – näyttivät, että kun sarja lähestyy, niin miehet alkavat olla valmiita pelaamaan.

Yksittäisistä pelaajista kenties mielenkiintoisin esiintyi perjantaina KooKoon maalinsuulla. Sähäkkä saksalaisveskari Niklas Treutle debytoi KooKoo-paidassa varmaotteisesti. Miehen nollapeli mureni vasta päätöserässä, kun HPK osui ylivoimalla.

- Juha Järvenpään valitettavan loukkaantumisen takia tarvitsimme Samu Perhoselle kaverin. Treutle otti tosi hienon sisääntulon joukkueeseen ja esitti sellaisia otteita, joita scouttausvaiheessakin häneltä näimme, Mattila kehui.

HPK-peli oli KooKoolle kesän kahdeksas ja samalla viimeinen harjoitusottelu. Kesän saldoksi jäi kolme voittoa ja viisi tappiota. Ensimmäinen kotivoitto antaa vielä odottaa itseään.

- Mittaamme pelisuorituksia myös muilla mittareilla kuin tuloksella. Niissä mittareissa olemme aivan eri sivuilla kuin vuosi sitten tähän aikaan. Emme ole pelanneet kaikkia pelejä läheskään niin hyvin kuin osaamme, mutta olemme silti taistelleet kaikissa peleissä voitosta.

Kesäkausi ei ole kokeneille pelaajille herkullisinta mahdollista aikaa. Tosipelien alkamista odotetaan pukukopissa jo vesi kielellä.

- Meillä on paljon kokeneita pelaajia, jotka odottavat jo sarja-avausta kuin kuuta nousevaa, eivätkä nämä harjoituspelit ole heille maailman helpoimpia. Kaikki ovat kuitenkin suorittaneet arjessa hyvin, ja luotan kuin vuoreen, että he ovat parhaimmillaan kun kausi alkaa.

#KaakonDerby avaa kauden! KooKoo–SaiPa Lumon Areenalla perjantaina 16. syyskuuta kello 18:30. Osta lippusi nyt!