Pe 25.1. 18:30 VS.

Helsingissä toisinto tiistailta

KooKoo taipui keskiviikkona Helsingissä HIFK:lle samoin 3–2-lukemin kuin tiistaina Kouvolassa.

KooKoo esitti keskiviikkona Helsingissä jälleen uskottavan esityksen, mutta pisteisiin se ei HIFK:ta vastaan riittänyt. Kotijoukkue juhli päätössummerin soidessa 3–2-kotivoittoa ja jätti kouvolalaiset nuolemaan näppejään.

- Vähän vanhaa virttä tässä veisataan: pelaamme hyvin, mutta pistesarakkeessa se ei näy. Meillä oli riittävä määrä paikkoja tehdä maaleja, mutta ei tehty, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila kommentoi.

- Se, että pelasimme hyvän pelin ja olimme mielestäni pelillisesti HIFK:ta parempia ei lämmitä, kun käteen ei jää pisteitä. Hyvää on se, että tuollaisella suorituksella on jatkossa mahdollisuus ottaa pinnojakin.

Lukemat olivat tismalleen samat myös tiistain Kouvolan-kohtaamisessa. Päätöserän loppukiri jäi taas maalin verran vajaaksi.

- Hyvin pitkälti samanlainen peli kuin eilen, sillä erotuksella, että nyt aloitimmekin hyvin. Olimme avauserässä tosi teräviä, mutta kun ei mene, niin ei mene. Vastustaja käytti paikat terävämmin.

KooKoo putosi tappion myötä sarjassa sijalle 12.

Ylivoima kuriin

KooKoo oli avauserässä liikkeellä hyvällä ilmeellä, mutta ainoasta maalista vastasi HIFK:n puolustaja Joonas Järvinen. Toisessa erässä HIFK paineli ylivoimamaalin turvin 2–0-johtoon.

- Ensimmäisessä erässä olisi pitänyt jostain paikasta osua, jotta peli olisi lähtenyt pyörimään oikeaan suuntaan. Toisessa erässä maalintekopaikoissa oli jo vähän pakottamistakin.

Kouvolalaisjoukkue pakotti isäntänsä jäähyilyyn, mutta neljän kaksiminuuttisen ja yhden vähintäänkin värikkään episodin päätteeksi tulleen viisiminuuttisen ylivoiman turvin KooKoo iski vain yhden maalin: Mikko Lehtonen pommitti viivalta 3–1-kavennuksen päätöserän alussa.

- Ylivoima on tällä hetkellä iso kehityksenkohde. Tarvitsemme suoraan syötöstä laukomista ja tempoa kiekon liikuttamiseen. Pelistä tulee hidasta, kun joka kerta ottaa haltuun. Meillä on pelaajia, jotka ovat maaleja tehneet, eli osaamisesta ei ole kiinni.

- Nyt pitää pysähtyä ja laittaa homma kuntoon. Otetaan narut tiukasti valmennuksen käsiin ja tehdään kuten sanotaan. Viimeisellä erätauolla jo puhuimme asiasta, ja ylivoima paranikin kolmannessa erässä. Katsotaan, mitä saamme jatkossa aikaiseksi.

Vielä päätöserän lopulla Lehtosen puolustajapari Mikael Kurki teki kauden toisen maalinsa. Ottelussa yhteensä 27 kertaa torjunut Kevin Lankinen kesti kuitenkin lopun KooKoo-rynnistyksen.

Anrei Hakulinen syötti sekä Lehtosen että Kurjen maalit. Lisäksi Ryan O’Connor nappasi syöttöpinnan Lehtosen maaliin ja Josh Green Kurjen osumaan.

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
Pe 29.1. klo 18:30 KooKoo–SaiPa – osta liput!
Ke 3.2. klo 18:30 KooKoo–Ilves – osta liput!