Hirmuvireinen JYP liian vahva

KooKoon seitsemän ottelun pisteputki tuli tiensä päähän perjantaina Jyväskylässä. Kotijoukkue JYP oli kouvolalaisille tyly isäntä.

KooKoon vahva vire koki perjantaina kolauksen Jyväskylän Hippoksella. Hurjassa vireessä porskuttava JYP oli myös kouvolalaisille liian vahva isäntä ja korjasi sarjapisteet talteen maalein 5–2 (2–2, 2–0, 1–0).

- Eihän tämä meiltä hyvä peli ollut. Teimme aivan liikaa virheitä puolustuspelissä, mikä näkyi eteenpäin väsyneenä hyökkäämisenä. Vanha totuus sanoo, että kun puolustat huonosti, myös hyökkäät huonosti, KooKoon valmentaja Mikko Haapakoski pyöritteli.

- JYP pelaa tällä hetkellä todella hyvin. Tuon tason joukkuetta vastaan ei yksinkertaisesti ole varaa moniin virheisiin.

Haapakoski hoiti ottelussa KooKoo-valmentajista pääkäskijän tehtäviä, sillä päävalmentaja Petri Mattila oli kuumeisena kotona.
 
KooKoon oma kasvatti Mikko Virtanen pelasi Jyväskylässä ensimmäisen Liiga-ottelunsa. Hyökkääjän alkukausi on kulunut armeijassa ja lainalla Heinolan Peliitoissa.

Tappio ilman yhtään sarjapistettä oli KooKoolle ensimmäinen sitten marraskuun lopun Ässät-vieraspelin. Joukkue on sarjassa kymmenentenä olevan Ässien kanssa tasapisteissä, mutta putosi heikomman maalieron takia yhdenneksitoista.

KooKoon viikonloppu jatkuu lauantaina kotiottelulla paikallisvastustaja SaiPaa vastaan. Matsi pelataan Kouvolan Lumon Areenalla.

Hyvät asiat hetkittäisiä

KooKoon ilonhetket jäivät lauantaina aivan ottelun ensiminuutteihin, Juha-Pekka Haatajan läpiajoon ja hyvään erikoistilannepelaamiseen. Vierasjoukkue oli läpi ottelun pinteessä JYPin ärhäkän karvauspelaamisen kanssa.

Vaikka JYP hallitsi kenttätapahtumia, vastasi illan ensimmäisestä osumasta KooKoon Juha-Pekka Haataja. Laitahyökkääjä karkasi ennen avauserän puoliväliä vastustamattomasti läpiajoon eikä erehtynyt.

JYP tuli rinnalle ja ohikin, mutta ensimmäiselle erätauolle lähdettiin 2–2-tasatilanteessa. Härkähyökkääjä Josh Green survoi tasoituksen ylivoimalla vain kolmea sekuntia ennen erätaukoa. Syöttöpisteet menivät Ryan O’Connorille ja Haatajalle.

- Alku näytti vielä hyvältä, kun tulimme ensimmäisiin vaihtoihin terävästi. Tasoitus erän loppuun antoi puolestaan uskoa, että täältä tullaan vielä, mutta hävisimme pelin toisen erän puolustusvirheisiin, KooKoo-luotsi Haapakoski kertasi.

- Erikoistilannepelaaminen saa tänään plussaa. Yhden teimme ylivoimalla ja alivoima kesti kaiken. Muuten hyvät asiat olivat tänään liian hetkittäisiä.

Kotijoukkue karkasi KooKoolta toisessa erässä, kun puolustajat Valtteri Kemiläinen ja Joona Erving tykittivät siniviivalta maalin mieheen. Päätöserän ainoasta hyväksytystä maalista vastasi JYPin Jani Tuppurainen.

KooKoolle jobinpostia toi Mikko Alikosken tippuminen pois kokoonpanosta, minkä jälkeen puolustaja Arttu Pelli tuurasi nelosketjun oikeassa laidassa.

- Pelli pelasi yksinkertaista ja puolustusvoittoista peliä, mikä antoi muille hyökkääjille enemmän vapauksia pyöriä hyökkäyspäässä. Tosin aika lyhyitä ne meidän hyökkäykset tänään olivat, Haapakoski kommentoi.

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
La 9.1. klo 17:00 KooKoo–SaiPa – osta liput!
Pe 15.1. klo 18:30 KooKoo–KalPa – osta liput!