HPK jätti ilman paloja

KooKoo jäi viikonloppuna kokonaan ilman maaleja, kun HPK oli lauantaina kotijäällään vahvempi maalein 3–0.

Liigan kärkijoukkueisiin lukeutuvat Tappara ja HPK jättivät KooKoon maaleitta viikonlopun otteluissa. HPK päihitti oranssimustat lauantaina Hämeenlinnassa maalein 3–0 (1–0, 0–0, 2–0).

- HPK oli tänään erittäin hyvä. Meillä ei ollut palaakaan, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola myönsi.

- Joukkue on kuitenkin edelleen sitkeä. Kyllä me väännämme ja laitamme kaikkemme peliin, mutta meillä vain on hommia edessä. Tämä on kova sarja.

HPK oli koko ajan ottelun herra. Joukkue ei sortunut yhteenkään rangaistukseen ja iski kliinisesti taululle kolme maalia. Avauserässä osui nopeasti Miro Ruokonen ja päätöserän alussa Mathias Porseland viimeisteli 2–0-maalin. Viimeisen osuman kotijoukkue viimeisteli tyhjään maaliin.

- Ensimmäisessä erässä HPK tuli äärettömän lujaa tiiviillä viisikolla, emmekä me ehtineet reagoida peliin. Toiseen erään teimme rohkeita muutoksia ja pääsimme peliin jollain lailla kiinni. Toisen erän alussa oli etsikkoaikamme laittaa kiekko pussiin, mutta emme siinä onnistuneet.

- Meillä ei rehellisesti sanottuna tällä hetkellä riitä tuohon vauhtiin ja pelitaktisuuteen. Hommia riittää, hommia riittää.

KooKoo on viikonlopun jälkeen seitsemän pisteen päässä pudotuspeliviivasta. Runkosarjaa on jäljellä vielä 12 ottelun verran.

- Meidän on oltava nöyriä pelille ja keskityttävä työntekoon, ei tämä sen kummempaa ole. Viikonlopun nolla tehtyä maalia on osoitus jostain, mutta samaan aikaan pitää muistaa, että meillä oli vastassa aivan Suomen tämän hetken parhaita jengejä. Tappara, HPK ja viime viikonloppuna KalPa kahdesti. Ne ovat kovia jengejä.

- Kautemme on ollut rikkonainen, kun HPK taas on pelannut keväästä asti tuota peliään. Kärkijengit ovat yhtenäisiä joukkueita, jotka pelaavat äärettömän kurinalaisesti ja niiden peli kehittyy koko ajan. Voittamisesta tulee koko ajan kevättä kohti mentäessä vaikeampaa.

KooKoon kannattajia matkasi Hämeenlinnaan bussilastillisen verran ja tunnelma pysyi korkealla koko matsin ajan.

- Fiilis oli mahtava! Yli 4000 katsojaa ja molempien fanit painoivat menemään koko illan. Hieno tapahtuma, mutta harmi, että me emme pystyneet tekemään niitä maaleja. HPK pelasi äärettömän hyvin.