HPK vahvempi Lumon Areenalla – ”Päät kovilla”

KooKoo ei kyennyt palaamaan voittokantaan perjantaina kotijäällään. Vierailija HPK vei niukan 1–2-voiton mukanaan Hämeenlinnaan.

Oranssimustien kiirastuli jatkui perjantaina Lumon Areenalla. KooKoo taipui viikon ainoassa ottelussaan HPK:lle tasaisen väännön jälkeen loppuluvuin 1–2 (0–0, 1–2, 0–0).

- Toisessa erässä meille tuli pitkä heikko hetki, joka maksoi pelin. Kiekot jäivät keksialueelle tai siniviivalle ja viisikkopelaaminen alkoi hajota. Taudinkuvaan kuuluu, että kun virheitä tulee, niin ne ovat sellaisia, joista meitä rokotetaan. Niistä pitää päästä eroon ilman, että se tekee koko pelistä varovaista kiekonsiirtelyä, KooKoon pääluotsi Petri Mattila kommentoi.

- Ensimmäinen erä oli hyvä ja kolmannessa loimme riittävästi paikkoja, joista olisimme voineet tasoitusmaalin tehdä.

Tappio oli KooKoolle kuudes peräkkäinen. Joukkue on tehnyt viimeisessä neljässä ottelussa vain kolme maalia, mikä näkyi perjantaina mailanpuristamisena otollisissa maalipaikoissa.

- Pelaajien päät ovat kovilla. Olemme koettaneet sitä avata; rentouttaa mieltä ja poistaa paineita, joita siellä varmasti on, kun tulosta ei ole tullut maalien muodossa. Olemme yrittäneet ottaa painolastia pois ja kasata sitä mieluummin meidän valmentajien harteille.

- Tosiasia on, että kun meidän kärkijätkät onnistuvat, niin siitä peli vapautuu. He elävät maaleista. Soisin, että onnistumisia tulisi, mutta niitä tulee kun sen aika on. Tänään se ei vielä ollut.

Jenkkihyökkääjä Terry Broadhurst avasi illan maalihanat viemällä kotijoukkueen 1–0-johtoon kovan hässäkän päätteeksi toisen erän alussa. Seuranneiden 11 minuutin aikana HPK vyöryi väkevästi KooKoo-päätyyn ja onnistui kahdesti maalinteossa.

- Kokonaisuus tökkii tällä hetkellä. Olemme jumpanneet sekä hyökkäys- että puolustusasioiden kanssa. Kun puolustaa hyvin, niin pääsee hyökkäämään otollisista asemista.

Maalinteko on ollut oranssimustien viime pelien suurin ongelmakohta, kun muutamissa peleissä pahasti vuotanutta puolustusta on saatu tilkittyä.

- Olemme saaneet puolustuspelaamista parannettua, mutta kiekollinen peli ei ole nopeuden eikä laadun suhteen lähelläkään sitä tasoa, jolla pystyisimme taitojen puolesta pelata. Meidän tarvitsee puhua kaukalossa enemmän, olla halukkaampia kiekottomana ja auttaa kaveria, tehdä hänestä paremman näköinen.

- Helppoa se ei ole, kuten on nähty. Kun tulee painehetkiä, niin joukkue menee aika hiljaiseksi kentällä. Maanantaina pureudumme taas korvienväliin ja alamme rakentaa uutta nousua. Pyrimme valmentamaan mieltä hyvillä asioilla.

KooKoo pelaa ensi viikolla kolmesti: kotona keskiviikkona Ilvestä ja lauantaina SaiPaa vastaan sekä perjantaina vieraissa JYPiä vastaan.

Seuraavat kotiottelut:
Ke 19.10. klo 18:30 KooKoo–Ilves – osta liput!
La 22.10. klo 17:00 KooKoo–SaiPa – osta liput!
To 27.10. klo 18:30 KooKoo–Kärpät – osta liput!