Hyvä peli ei riittänyt pisteisiin

KooKoo aloitti uuden viikon HIFK:n vieraana miehekkäällä esityksellä, mutta tappiollisella tuloksella.

Vahva avaus- ja hyvä kolmas erä eivät riittäneet KooKoolle tiistaina Helsingissä. Kotijoukkue IFK piti pisteet pääkaupungissa 3–2-lopputuloksella.

- Ottaa todella rankasti päähän, että menimme ryssimään ja häviämään tällaisen pelin, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola tuskaili.

KooKoolla oli kaikki saumat kasvattaa voittoputkensa kolmen ottelun mittaiseksi, mutta oranssimusta joukkue jäi lopulta ilman pisteen pistettä. IFK-veskari Niklas Bäckström torjui ottelussa 28 ja KooKoon maalivahti Leland Irving 25 kertaa.

- Kaikkien näiden tapahtuneiden vaiheiden jälkeen kyllä minua ärsyttää hävitä tällainen peli, jossa olisi ollut aineksia paljon parempaankin.

Vierasjoukkue KooKoo hallitsi ottelun avauserää miten tahtoi, mutta erän ainoasta osumasta vastasi silti HIFK:n Joonas Rask. KooKoo ei osunut maalin ylärimaa lähemmäs.

Toinen erä alkoi KooKoon kannalta murheellisesti, kun Eero Savilahti ja Mikko Jokela ottivat jäähyt vain kahdeksan sekunnin sisään - mutta kahden miehen alivoima pelasi erinomaisesti ja KooKoo säilyi takaiskuilta.

IFK:n illan ainoa rangaistus sen sijaan kostautui, kun Mikko Jokela tinttasi 1–1-tasoituksen juuri kun kotijoukkue tuli täysilukuiseksi. Tasoitusosuman jälkeen KooKoon ote pelistä kuitenkin kirposi täydellisesti ja HIFK vei erän loppua. IFK pääsi erätauolle 2–1-johdossa Matt Generouksen maalin myötä.

- Olimme ensimmäisen erän ihan kuskin paikalla ja veimme peliä totaalisesti. Toisen erän alkuun harmittavat jäähyt, mutta tapoimme 5–3-alivoiman. Saimme itse ylivoiman kun olimme aktiivisia, teimme maalin ja mitä teimme sen jälkeen? Emme yhtään mitään.

- Aloimme pelata träppiä, vetäytyä omassa päässä ja menettää kiekkoja. Emme voittaneet enää yhtään kamppailua.

Eero Savilahti tasoitti pelin heti kolmannen erän alussa, mutta Ryan O’Connorin röpelökiekko leijaili maaliin erän puolivälissä ja jäi lopulta koko pelin voittomaaliksi. KooKoo kokeili vielä viimeisillä minuuteilla ilman maalivahtia, mutta Juha-Pekka Haatajan ja Josh Greenin huipputontitkin kuihtuivat kokoon.

- Kolmannessa erässä taas väännettiin ja käännettiin, mutta kaveri rokotti pomppumaalilla. Ei voi mitään. Oppia ikä kaikki. Toivottavasti opimme.

KooKoo jatkaa urakointiaan lauantaina Lumon Areenalla Lahden Pelicansia vastaan.

Seuraavat kotiottelut:

La 25.2. KooKoo–Pelicans – osta liput!
To 2.3. KooKoo–Ässät – osta liput!
Ke 7.3. KooKoo–Ilves – osta liput!
Ma 13.3. KooKoo–HPK – osta liput!