Hyvä peli, huono tulos – pisteet Turkuun

KooKoo esitti torstai-iltana miehekkään esityksen Turun Palloseuraa vastaan, mutta palkintoa se ei tuonut.

KooKoo ja TPS kohtasivat tällä kaudella ensimmäisen kerran. Lumon Areenalla nähtiin tasainen ja vauhdikas kamppailu, missä KooKookin oli ajoittain hallitsevampi osapuoli. Hyvä esitys ei kuitenkaan näkynyt pisteiden muodossa, sillä TPS vei voiton lukemin 1–4 (0–0, 1–3, 0–1).

– Peli on tällä hetkellä meille raakaa. Pelaamme peli peliltä paremmin, mutta emme saa tulosta aikaan. Meidän on nyt vain hyväksyttävä ja ansaittava se, että saisimme myös tulosta aikaan. Tänään oli hyvää tekemistä ja iskutusta pelissä ja olen siihen äärettömän tyytyväinen, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola tiivisti.

KooKoo sai jälleen otteluun hyvän startin. Mustaoranssi kotijoukkue hallitsi ensimmäistä erää käytännössä alusta loppuun. KooKoo pääsi yrittämään ottelun alkuminuuteilla maalintekoa myös ylivoimalla, mutta TPS kesti pyörityksen.

TPS pääsi erän lopussa paremmin peliin kiinni KooKoon jäähyn myötä. KooKoo kuitenkin selvitti alivoiman mallikkaasti ja TPS jäi erän aikana käytännössä vaille maalipaikkoja. Avauserän kuva näkyi torjunnoista, jotka jakautuivat TPS:n suuntaan 2–11.

– Meidän on nyt vain otettava puolustamisessa yksi napsaus eteenpäin, ettei anneta maaleja, ja toinen napsaus hyökkäämisessä, jotta pystytään murtautumaan maalipaikoille. TPS puolusti tänään keskustan todella hyvin ja teki meidän pelin sitä kautta hankalaksi.

– He pelaavat monipuolista lätkää ja he sijoittautuvat kentällä hyvin. Haastoimme tänään hyvin, mutta se viimeinen napsaus jäi ottamatta.

Kun kerta avauserä oli maaliton, niin toisen erän alkuun maalihanat aukesivat välittömästi. Ilkka Pikkarainen napautti ylivoimalla tarkan ranteen tolpan kautta ylänurkkaan, kun erää oli ehditty pelata vain 38 sekuntia.

KooKoo pääsi tasoittamaan pelin erän puolivälin tienoilla. Patrick Bjorkstrand ja Arttu Pelli karkasivat 2–1-hyökkäykseen, josta Pellin vedon Oskari Setänen vielä selvitti. Toisesta aallosta nousi kuitenkin Miikka Pitkänen, joka tälläsi vastapalloon irtokiekon verkon perukoille.

Toisen erän loppu oli KooKoolle musta. Ensin Elias Karvonen siirsi TPS:n jälleen johtoon ja vain 23 sekuntia ennen erätaukosummeria Markus Nurmi laukoi turkulaiset kahden maalin johtoasemaan.

– Ensimmäinen maali oli hyvä kääntö TPS:n voitetun aloituksen jälkeen keskialueella. Toinen maali oli meiltä huono merkkaus, siinä oli paketti kasassa, mutta sitten jäimme väärälle puolelle, viivasta tuli hyvä veto ja irtokiekko sisään. Sellainen maali, mitä tänä päivänä tulee paljon.

– Kolmas maali taas… ei voida puhua virheestä, mutta pieni väärä sijoittuminen ja unelmaveto ylänurkkaan.

KooKoo lähti neljättä kertaa putkeen kolmanteen erään 1–3-tappioasemasta. Kiri ei ottanut tuulta purjeisiinsa missään vaiheessa, vaikka kotijoukkue pääsikin yrittämään kavennusosumaa kahdesti ylivoimalla.

Lopulta KooKoon kiri katkesi lopullisesti Emil Kristensenin jäähyyn, kun hän yritti katkaista TPS-pelaajan nousun heittämällä katkenneen mailan kohti kiekkoa. Tomi Kallio viimeisteli loppulukemat laukomalla kiekon tyhjiin.

– Jos lähdetään siitä viime tiistain Ilves-matsista, miten päästimme silloin pelistä irti ja missä olemme tällä hetkellä, niin me maksamme rehellisesti siitä irti päästämisestä kovaa hintaa.

– Nyt me teemme töitä, että saamme kurottua taas sen pelin kiinni. Jokaisen pisteen saaminen vaatii onnistumisen ja nyt otimme taas askeleen lähemmäs sitä onnistumista.

KooKoon puolustuksessa nähtiin tänään uusi nimi, kun tuore sopimuspelaaja Miro Keskitalo debytoi Jake Newtonin pakkiparina. Debyytti oli Tuokkolan mieleen.

– Keskitalolta hyvä debyytti tänään. Aika nopeasti on asioita tapahtunut ja tietysti tuo pakisto on vaihtunut muutenkin niin paljon, mutta hyvä sisääntulo vielä entistä seuraansa vastaan. Rohkeaa pelaamista ja ottaa hyvin osaa kiekolliseen peliin. Nyt treeniä alle vaan.

Seuraavat kotiottelut:

La 14.10. klo 18:30 KooKoo–Tappara – osta liput! Huomaa poikkeava alkamisaika
Ti 17.10. klo 18:30 KooKoo–Ilves – osta liput!
La 21.10. klo 17:00 KooKoo–HIFK – osta liput!