Hyvä peli, raskas tappio

KooKoo esiintyi perjantaina kotikaukalossaan edukseen, mutta tulostaululla se ei näkynyt. Pelicans haki Kouvolasta 1–2-vierasvoiton.

Vaikka kotijoukkue laukoi perjantain trilleriottelussa peräti 71 kutia, ei kiekko löytänyt tietään Pelicans-maaliin kuin kertaalleen. Vierasjoukkue Pelicans oli omissa paikoissaan tehokas ja kuittasi makean vierasvoiton maalein 1–2 (0–1, 1–0, 0–1).

- Pelasimme perhanan hyvän pelin, mutta tulos oli raskas tappio, KooKoon päävalmentaja Petri Mattila tiivisti.

Kylmä sää näkyi illan ottelun yleisömäärässä, mutta paikalle rohjenneet näkivät isänniltä vahvan esityksen. KooKoo saa uuden sauman Pelicansin kaatamiseen heti lauantaina, sillä Liigassa vietetään tuplapeliviikonloppua: samat joukkueet kohtaavat toisensa sekä perjantaina että lauantaina.

- Peli olisi tänään pitänyt pystyä voittamaan. Varsinkin toisessa erässä meillä oli loistava määrä paikkoja pistää kiekko maaliin, mutta ei vaan tänään saatu sisään. Nyt mitataan henkistä kanttia jokaiselta mukana olijalta.

Pelicans otti voitolla sarjataulukossa pesäeroa KooKoohon, mutta oranssimustien takaa-ajajat eivät myöskään perjantaina juhlineet. Tappiosta huolimatta KooKoo jatkaa sarjassa kymmenentenä.

Paljon vetoja, vähän maaleja

Perjantain mittelön molemmat Pelicans-maalit syntyivät kohtalokkaista KooKoon virheistä, mikä luonnollisesti kismitti pääluotsi Mattilaa. Avausosumassa kiekkoa ei saatu purettua ja voittomaaliksi jääneessä 1–2-maalissa KooKoo höntyili vaihtamisen kanssa.

- Vastustajan maalit olivat raskaita, kun niitä kumpaakin edelsi meidän oma virhe. Ensimmäisessä vain sudimme lumet kiekon päältä ja toisessa tulimme väärään aikaan vaihtoon, Mattila kertasi.

KooKoo tuli vahvan toisen erän aikana tasoihin puolustaja Mikko Lehtosen kaunokaisella. Syöttöpisteet jaettiin Petri Lammassaarelle ja Aki Kangasmäelle.

Kotijoukkue pääsi tasoituksen jälkeen jauhamaan erän aikana muun muassa yli minuutin kahden miehen ylivoimaa – tuloksetta. Pelicans-veskari Janne Juvonen torjui erässä 14 kertaa ja koko ottelussa 31 kopin verran. KooKoo-kassari Frédéric Cloutier huhki illan aikana 21 torjuntaa.

- Vaikea sanoa, mistä tänään jäi kiinni. Vastustajalla oli hyvä maalivahti, mutta kyllä sekin ohitettavissa on. Tarvitsemme laukauksiin vielä vähän lisää laatua, ainokaisen iskenyt Lehtonen kommentoi.

KooKoo koetti Pelicansin toisen maalin jälkeen hakea uutta tasoitusta aikalisän ja maalivahdin poisottamisenkin turvin, mutta lahtelaisryhmä kesti.

SEURAAVAT KOTIOTTELUT:
Ti 26.1. klo 18:30 KooKoo–HIFK – osta liput!
Pe 29.1. klo 18:30 KooKoo–SaiPa – osta liput!