Pe 25.1. 18:30 VS.

Hyvä ryhtiliike, karvas tappio

KooKoo pelasi lauantaina viikon kolmannen ottelunsa – ja kärsi siinä karvaalla tavalla ensimmäisen tappionsa.

KooKoon kuluvan viikon kolmas ottelu ja samalla kauden kolmas Kaakon Derby päättyi vierasjoukkue SaiPan juhliin. Loppulukemat olivat lauantaina Lumon Areenalla lappeenrantalaisten eduksi 2–3 (1–1, 1–1, 0–1).

Viikon kolmesta ottelusta KooKoo nappasi kaksi voittoa ja oli SaiPaakin vastaan hyvin pelissä mukana. Orastanut tappioputki jäi tyylillä historiaan.

- SaiPa käytti tänään paikkansa tehokkaasti hyväksi. Oman joukkueemme pelaamiseen olen tyytyväinen. Peli on mennyt tällä viikolla lujaa eteenpäin.

- Tappio oli totta kai karvas, kun se tuli noin lopussa, mutta nyt pitää katsoa tätä viikkoa kokonaisuutena. Saimme aikaiseksi hyvän pelillisen ryhtiliikkeen.

Lauantain paikallispeli ratkesi dramaattisesti päätösminuutilla. SaiPa käytti ylivoimansa hyväkseen ja iski voittomaaliksi jääneen 2–3-osuman. Myös SaiPan illan ensimmäinen osuma syntyi miesylivoiman turvin.

- Vastustaja teki kaksi ylivoimamaalia. Yritimme tänään pelata alivoimaa rohkeasti, mutta se ei purrut. Isossa kuvassa alivoimaamme on kuitenkin ollut hyvässä mallissa.

- Mielestäni pelasimme hyvän pelin viidellä viittä vastaan. Varsinkin toinen erä oli hyvä, vaikka yhdestä kiekon menetyksestä vastustaja maalin tekikin. Heillä oli tasan se yksi paikka koko erässä. Erän tulos oli meille julma. Meidän olisi pitänyt naulata omista paikoistamme paremmin.

Ottelun avauserä oli KooKoolta vaisu, vaikka Kai Kantolan tasoitusmaalin myötä joukkue pääsikin erätauolle 1–1-tasatilanteessa. Kantolan maalin alustivat Mikko Lehtonen ja Liiga-uransa ensimmäisen tehopisteen merkkauttanut oma kasvatti Sami Tamminen.

Toiseen erään kotijoukkue tuli paremmalla ilmeellä ja hallitsikin sitä selvästi – mutta tehottomasti. Robin Jacobssonin siniviivatykki vei KooKoon johtoon, mutta SaiPa tuli juuri ennen toista taukoa tasoihin. Kantola ja Eero Savilahti syöttivät Jacobssonin osuman.

- Ensimmäisellä erätauolla tuli hyvä tasonnosto. Meidän puolustajat rupesivat liikkumaan kiekon kanssa ja hyökkäämään, eivätkä enää vain peruutelleet. Samalla hyökkääjät lopettivat keskialueen kiekonmenetykset. Olimme kakkos- ja kolmoserässä selvästi parempia kuin ensimmäisessä.

Päätöserän ainoa maali nähtiin päätösminuutilla. SaiPan Kim Strömberg löysi maalin edustalta tilaa ja veivasi kiekon voittomaalin arvoisesti häkkiin.

- Kun jaksamme tällä tavalla pelaamista ja otamme tällä viikolla löytyneet asiat matkaan mukaan, niin pisteitä tulee varmasti. Pelaaminen menee nyt oikeaan suuntaan.

Seuraavat kotiottelut:
To 27.10. klo 18:30 KooKoo–Kärpät – osta liput!
Ke 9.11. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!
La 12.11. klo 17:00 KooKoo–Pelicans – osta liput!