Pe 25.1. 18:30 VS.

Hyvä taistelu ei riittänyt pisteille

KooKoo haastoi sarjakärki Oulun Kärpät todella vahvasti, mutta lopulta pisteet lähtivät Ouluun.

KooKoo pelasi lauantai-illan saunassa kotikentällä erittäin hyvin ottelun. KooKoo hallitsi peliä pitkään, mutta niin vain Kärpät käänsi pelin kolmannessa erässä ja kolme pistettä lähti Ouluun lukemin 3–5 (1–0, 1–2, 1–3).

– Pelasimme varmaan kahteen kuukauteen parasta lätkää! Se oli tämän päivän isoin anti. Pala kerrallaan olemme pelanneet paremmin nämä viimeiset pelit. Tänään meillä oli saumat voittaa tämä peli, mutta vähän halpoja maaleja annoimme, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola kommentoi.

Kotijoukkue KooKoo tuli otteluun todella hyvällä intensiteetillä ja painoi pelin Kärppien päähän. Pitkään mustaoranssit jauhoivat hyökkäyspäädyssä, kunnes Arttu Pelli löysi takatolpalta Miikka Pitkäsen, joka avasi ottelun maalihanat.

KooKoo pääsi myös erän aikana pyörittämään kertaalleen ylivoimaa, mutta se ei tuottanut tulosta. Vahvan pelaamisen ansioista erätauolle lähdettiin KooKoon johtoasemassa.

– Olimme todella hyviä ensimmäisessä erässä. Tulimme peliin vahvasti ja haastoimme hyvin. Ansaitusti menimme johdossa erätauolle.

Heti erätauon jälkeen Kärpät kaatoi vettä KooKoon niskaan, kun Ville Leskinen toi kärppälauman tasoihin vain minuutin pelaamisen jälkeen.

KooKoo ei takaiskusta kuitenkaan lannistunut, vaan iski heti perään illan ensimmäisen ylivoimamaalin. Malte Strömwall jatkoi Pitkäsen tavoin maaliputkeaan tarkalla laukauksella tolpan kautta sisään.

Maali-ilottelu jatkui vain pari minuuttia tästä, kun Miska Humaloja toi Kärpät uudestaan tasoihin melkoisen hässäkän päätteeksi. Maalia tarkasteltiin ensin videolta, jonka jälkeen Tuokkola haastoi tilanteen, mutta se ei tuomiota muuttanut.

Jos iski Kärpät toisessa erässä nopeasti, niin sitä teki KooKoo kolmannessa erässä. Strömwall tälläsi illan toisen ylivoimamaalinsa suoraan syötöstä, kun jäähypenkkiä kuuden minuutin edestä ottelun aikana kuluttanut Jani Hakanpää kärsi tuomiotaan.

Kärpät kuitenkin tuli vain hetkeä myöhemmin jälleen tasoihin Otto Karvisen maalilla. Vain minuutti tästä, niin Mikael Ruohomaa teki Kärppien johtomaalin kaaduttuaan ensin Samu Perhosen päälle. KooKoo ei kuitenkaan voinut haastaa tilannetta, joten tuomio pysyi maalina.

– Tuo systeemi on todella huono, eikä sille voi minkään. Jos kysytään [Mikko] Mannerilta, miten nelikko tai viisikko tänään onnistui, niin ei varmasti hänenkään mielestään onnistunut, kuten onnistunut minunkaan mielestä. Se ei silti ratkaissut tätä peliä mitenkään.

KooKoolla oli loppuerän aikana paikkoja tasoittaa ottelu parinkin ylivoiman aikana, mutta lopulta Julius Junttila ratkaisi pelin. Junttila karkasi läpiajoon ja KooKoo-maalin ollessa tyhjänä Jake Newton kaatoi hyökkääjän ja näin ollen tuomiona oli maali.

– Tänään olisi ollut sauma ottaa enemmänkin. Ei tästä tappiosta kuitenkaan voi olla murheissaan, koska pelasimme hyvin ja olimme pelin päällä.

– Kun katsotaan tuota vastustajaa, niin ollaan realisteja: 3,5 miljoonaa oli vastassa, mutta 1,2 miljoonaa haastoi sen aika pirun hyvin.