Hyvärinen palaamassa askiin: ”Paljon kavereita vastassa”

Kolme viikkoa sivussa ollut Toni Hyvärinen palaa keskiviikkona kokoonpanoon, kun KooKoo isännöi Lumon Areenalla KalPaa.

Hyökkääjä Toni Hyvärinen palaa kolmen viikon sairausloman jälkeen takaisin KooKoon kokoonpanoon keskiviikkona. KooKoo aloittaa kolmen matsin viikkonsa Lumon Areenalla kotiottelulla KalPaa vastaan.

- On ollut totta kai helpottavaa ja hienoa palata elävien kirjoihin. Mukava päästä pelaamaan, ettei tarvitse vain katsomossa istua, Hyvärinen sanoo.

Hyvärisen paluumatsin vastustaja ei voisi olla sopivampi, sillä kuopiolaislähtöinen Hyvärinen on KalPan kasvatti.

- Kasvattajaseuran kohtaaminen tuo totta kai aina oman ekstralatauksensa. Vastassa on paljon kavereita.

Hyvärinen nähtiin edellisen kerran tositoimissa oranssimustien ensimmäisessä maajoukkuetauon jälkeisessä ottelussa marraskuun alussa. KooKoo on tällä välin ehtinyt vaihtaa valmentajaakin.

- Viime viikolla aloin luistella yksin ja Josh Greenin kanssa. Päivä päivältä olen mennyt vähän kovempaa ja nyt tuntuu jo hyvältä.

- Paljon on tapahtunut. Kaksi treeniä olen nyt vetänyt tässä alkuviikosta ja ukko on ainakin täynnä virtaa. Toivottavasti se näkyy huomenna pelissä hyvänä suorituksena.

Keskiviikon matsi on Hyväriselle ensimmäinen Tuomas Tuokkolan alaisuudessa – tällä kaudella. Kaksikolla on yhteistä historiaa KalPa-vuosilta 2007–2010.

- Moni pieni asia on muuttunut, mutta toisaalta isossa kuvassa ei hirveästi. Olen pyrkinyt keskittymään enemmän omaan tilanteeseeni, joka on ollut ihan tarpeeksi hankala.

KalPa onkin sekä Hyväriselle että Tuokkolalle tuttu vastustaja. Laitahyökkääjä nähtiin mustakeltapaidassa viimeksi kaudella 2014–2015 ennen siirtymistään KooKoohon viime kaudeksi.

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kertaalleen Kuopiossa. KalPa oli tuolloin tyly isäntä ja voitti ottelun 3–1-lukemin.

- KalPa on vähän muuttunut siitä, kuin mitä se oli minun viimeksi siellä ollessani. He ovat yrittäneet hieman suoraviivaistaa pelaamista. Jännä nähdä, että miten paljon peli on taas muuttunut.

- Joka tapauksessa KalPa on meille hyvä testi. Jos he pelaavat taas droppi-droppia, niin on haaste, että miten me pääsemme siihen mukaan.

Hyvärinen treenasi tiistaina yhdessä Greenin ja Terry Broadhurstin kanssa. Green oli Hyvärisen tavoin sivussa kaikista edellisviikon kolmesta ottelusta ja Broadhurstkin kahdesta viimeisestä.

- Kolme vaivaista samassa ketjussa! Vähän jännittää, että mitähän siitä tulee. Mielenkiinnolla odotetaan mitä tuleman pitää.

Seuraavat kotiottelut:
Ke 30.11. klo 18:30 KooKoo–KalPa – osta liput!
La 3.12. klo 17:00 KooKoo–Tappara – osta liput!
Pe 9.12. klo 18:30 KooKoo–JYP – osta liput!