Pe 25.1. 18:30 VS.

Hyvärisen osumat eivät riittäneet

KooKoo saalisti torstaina Lumon Areenalla yhden pisteen, mutta joutui tunnustamaan Ässät jatkoajan jälkeen vahvemmakseen.

KooKoon kolmen kotivoiton putki tuli tällä erää päätökseen torstaina, kun Porin Ässät haki Lumon Areenalta 3–4-jatkoaikavoiton. Kotijoukkue tuli päätöserässä vielä tappiolta tasoihin, mutta lisäpiste matkasi Poriin Jussi Makkosen jatkoaikamaalin myötä.

- Peli oli tänään äärettömän kovavauhtinen. Pystyimme vastaamaan Ässien intensiteettiin, karvauspelaamiseen ja suoraviivaisuuteen. Ässät oli erittäin kurinalainen joukkue. Onnea heille tulevaisuuteen, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola kommentoi.

Ensimmäinen erä oli KooKoolta pelin paras - ja todella vahva. Kotijoukkue kirmasi avauserässä Anrei Hakulisen ja Toni Hyvärisen osumilla 2–0-johtoon.

- Lähdimme peliin helkatin hyvin ja olimme ensimmäisessä erässä äärettömän hyviä. Olisimme voineet tehdä siinä enemmänkin maaleja.

Kotijohto piti kolmanteen erään saakka. Ässät kavensi ylivoimalla toisessa erässä ja tasoitti pelin kolmannessa erässä niinikään ylivoimalla. Vierasjoukkue meni päätöserän puolivälissä jo 2–3-johtoonkin, mutta KooKoo tuli Hyvärisen illan toisella osumalla tasoihin.

Hyvärisen 3–3-maali syntyi kahden miehen ylivoimalla. Illan maalit olivat Hyväriselle kauden ensimmäinen ja toinen.

- Pelin hienoin anti oli se, että saimme minun aikana ensimmäisen 5–3-ylivoimamme! Siihen meni 35 peliä, mutta teimme heti maalin. Kahden miehen ylivoima on siis 100-prosenttista, Tuokkola kuittasi.

Tasoitus toi KooKoon pistepottiin yhden pinnan lisäyksen, mutta lisäpiste lähti patapaitojen mukana Satakuntaan.

- Vedämme joka pelissä niin paljon kuin pumpusta lähtee. Tänäänkin jäällä olivat kaikki miehet, jotka suurin piirtein hengittivät. Olemme ammattiylpeitä ja menemme eteenpäin peli kerrallaan ja päivä kerrallaan. Mielestäni voimme olla tyytyväisiä tämän illan suoritukseen. 

Runkosarjaa on KooKoon osalta jäljellä viiden ottelun verran.

- Me keskitymme tähän, mitä teemme. Mielestäni jätkät suorittivat tänään hyvin ja tekivät kaikkensa, se on arvokkainta.

Seuraavat kotiottelut:

Ke 7.3. KooKoo–Ilves – osta liput!
Ma 13.3. KooKoo–HPK – osta liput!