IFK vahvempi kesän kotiavauksessa

KooKoo palasi tiistaina Lumon Areenalle, mutta joutui kotiyleisön tuesta huolimatta taipumaan IFK:ta vastaan.

Oranssimustien paluu kotijäälle houkutteli Lumon Areenalle yli 1500 katsojaa. Kotiyleisö joutui pettymään, kun kovasta vauhdista ja yrityksestä huolimatta voitto lähti vierasjoukkue IFK:n mukana Helsinkiin loppulukemin 1–3 (0–2, 1–1, 0–0).

- Pelasimme nousujohteisen matsin. Alkuun olimme jäljessä, mutta paransimme hyvin ja pelasimme mielestäni kaksi erää ihan hyvää peliä, KooKoo-hyökkääjä Michael Keränen tuumasi.

- Olimme itse asiassa kahden erän ajan parempi joukkue.

Ottelun avauserä oli HIFK:n näytöstä ja joukkue karkasikin Lennart Petrellin maaleilla 0–2-johdossa erätauolle. Petrellin, Juha-Pekka Haatajan ja Jarkko Malisen ketju oli vastuussa myös HIFK:n kolmannesta maalista toisessa erässä.

KooKoon illan ainokainen – 1–3-kavennus – syntyi ottelun puolivälissä. Tomi Leivo oli ylivoimalla maalin edustalla etevin ja runnoi kiekon maaliin kovan hässäkän päätteeksi. Syöttöpisteet merkattiin Emil Kristensenille ja Miikka Pitkäselle. Maali oli Leivolle kesäkauden toinen.

Kotijoukkue pääsi kokeilemaan ylivoimaa ottelussa kaikkiaan kuusi kertaa, mutta vain yksi tuotti tulosta maalin muodossa.

- Saimme paljon ylivoimia, mikä on tietysti hyvä asia ja kertoo siitä, että teimme oikeita asioita, mutta niistä pitäisi vaan pystyä rokottamaan. Ei auta, että pääsee ylivoimalle, jos verkko ei soi. Saimme hyviä pyörityksiä hyökkäysalueelle, mutta vielä enemmän pitää saada vetoja ja trafiikkia maalille.

- Tasaviisikoinkin viimeistelymme oli tänään heikoin osa-alue. Pääsimme paikoille ja saimme tilanteita, mutta näytti siltä, että maaleja säästellään sarjan alkuun.

Matsi oli Keräselle ensimmäinen Lumon Areenalla kotijoukkueen nutussa.

- Jäällä oli ainakin paljon tilaa! Välillä tuntui, että oli vähän liikaakin tilaa ja aikaa, Keränen naurahti.

- Se sopii meille ja varsinkin itselleni hyvin, että on aikaa tehdä asioita, joita osaa.

KooKoon kausi jatkuu perjantaina Kaakon Derbyllä, eli matsilla SaiPaa vastaan – jälleen Lumon Areenalla. Hanki lippusi nyt!