Ilves jälleen niukasti parempi

KooKoo haastoi Ilveksen urhoollisesti, mutta kolmannen erän kiri jäi vajaaksi ja Ilves vei pisteet Tampereelle.

Kotijoukkue KooKoo joutui lähtemään otteluun siipirikkoisena, kun puolustuksessa oli vain neljä puolustajaa ja kaksi hyökkääjää joutui tuuraamaan alakerrassa. Mustaoranssit kuitenkin taistelivat mallikkaasti, mutta Ilves vei lopulta pisteet lukemin 2–3 (1–2, 0–1, 1–0).

– Kyllähän me taas taistelimme ja tappelimme. Se, ettei se poikinut meille taaskaan voittoa on harmi, KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola tiivisti.

– Kun huomioidaan, että meillä on neljä pakkia pelikunnossa ja alakerrassa tuurannut Toni Kähkönen putosi vielä avauserässä pois, niin en voi olla kuin tyytyväinen meidän panokseen.

Ottelu alkoi KooKoon kannalta karvaasti, kun kotijoukkueen parin minuutin painostuksen jälkeen Ilveksen Topias Haapanen pääsi viemään ylivoimahyökkäyksestä keltapaidat johtoon.

Kotijoukkue pääsi kuitenkin kuittaamaan Ilveksen avausosuman jo hetken päästä, kun Ilves joutui alivoimalle. Patrick Bjorkstrand tälläsi tarkalla laukauksella kiekon aivan yläkulmaan Michael Keräsen syötöstä.

Avauserän maalit eivät jääneet vielä tähän, vaan Ilves nousi uudelleen johtoon. Ville Meskanen laukoi suoraan Teemu Lepauksen syötöstä tamperelaisten illan ensimmäisen ylivoimamaalin.

– Tämä oli tällainen surullinen selviytymistaistelu pakkien suhteen, mutta [Jan-Mikael] Juutilainenhan pelasi taas kerran oikein mallikkaasti pakin paikalla. Mikko Virtanenkin tuurasi kaksi erää puolustuksessa hyvin, kun Kähkönen tippui.

– Kolme pakkia on tulossa takaisin kokoonpanoon tauon jälkeen, jos ei isompia takapakkeja kuntoutumisessa tule, joten parempaan päin ollaan menossa.

Toisen erän alkuun KooKoo pääsi pelaamaan pitkään ylivoimalla ja hetken jopa kahden miehen ylivoimaa, mutta tasoitusosumaa ei syntynyt.

Erän puolivälin jälkeen Ilves puolestaan onnistui ylivoimalla, kun Malte Strömwall sai kaksi kampitusjäähyä peräjälkeen. Ilveksen Otto Koivula iski jälkimmäisen kakkosen aikana keltapaidat kahden maalin karkumatkalle.

Kolmas erä oli kotijoukkueelta selkeästi päivän paras. Mustaoranssit painoivat peliä vahvasti Ilveksen päätyyn ja lopulta ylivoimalla sai kavennusosuman.

Mark Floodin istuessa jäähyaitiossa Keränen juoni KooKoon kavennuksen. Kultakypärää päässään pitävä Keränen käytti kiekon Toni Hyvärisellä, joka syötti takaisin maalin eteen ja Keränen survoi kiekon verkkoon.

Kiri koki kolauksen kun KooKoo sai rangaistuksen protestoinnista kolme ja puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Joukkue kuitenkin selvitti alivoiman ja kiri lähti käyntiin. Mustaoranssit pelasivat viimeisen puolitoistaminuuttisen ilman maalivahtia, mutta tasoitusosumaa ei syntynyt millään ja lopulta summeri päätti kirin ja sinetöi Ilveksen voiton.

– Kolmas erähän oli ihan meidän. Näki selvästi, että Ilves jännitti. Fiilios ei kuitenkaan ole paras tällä hetkellä. Viides tappio putkeen.

– Jäähy oli mikä oli, mutta oli hienoa, etät otteluvalvoja pystyi myöntämään minun olleen tilanteessa oikeassa ja tuomarin väärässä.

Lauantai-iltapäivän Ilves-ottelu oli KooKoon viimeinen ennen puolentoista viikon mittaista olympiataukoa. Seuraavan kerran oranssimustat ovat tulessa tiistaina 27. helmikuuta, kun joukkue matkaa Ouluun Kärppien vieraaksi.

– Nyt tosiaan päästään hengähtämään ja nuolemaan haavoja hetki, jonka jälkeen alkaa runkosarjan viimeinen rypistys, Tuokkola päätti.

Seuraavat kotiottelut:

Ti 6.3. klo 18:30 Opiskelijapeli KooKoo–Ässät – osta liput!
La 10.3. klo 17:00 Runkosarjan päätöskierros KooKoo–JYP – osta liput!