Pe 18.1. 18:30 VS.

Immosella edessä ikimuistoinen ilta: ”Totta kai kihelmöi!”

KooKoon oma kasvatti Jarkko Immonen pelaa keskiviikkona ensimmäisen kotiottelunsa oranssimustissa yli 15 vuoteen.

Keskiviikkona pelattava KooKoon kuluvan kesän ensimmäinen kotiharjoituspeli on erityisesti yhdelle miehelle normaalia hienompi. KooKoon oma kasvatti Jarkko Immonen palasi keväällä pitkältä kierrokseltaan Kymenlaaksoon ja keskiviikon Lukko-matsi on sentterille ensimmäinen kotipeli Kouvolassa yli 15 vuoteen.

- Totta kai vatsanpohjassa kihelmöi! Olen sitä jo odottanut, että pääsee taas kouvolalaisen kotiyleisön eteen pelaamaan, Immonen tunnelmoi.

- Ja muutenkin haluamme koko joukkueena näyttää katsojille, että missä menemme. Meille on tärkeää, että olemme aina kotona kovia ja vahvoja. Toivottavasti heti keskiviikkona!

Immonen lähti KooKoosta maailmalle keväällä 2001. Polku kulki Bluesista SaiPaan ja takaisin Bluesiin, Pelicansiin ja viimeisimpänä Vaasan Sportiin. Keskushyökkääjä on pelannut urallaan yhteensä 597 Liigan runkosarja- ja 39 pudotuspeliottelua.

Keväällä mies allekirjoitti KooKoon kanssa kolmevuotisen sopimuksen.

- Sopimusta tehdessä oli hyvä fiilis kotiinpaluusta, ja se on säilynyt edelleen. On ollut tosi kiva tulla takaisin. Paikat ovat tuttuja ja tuttuja ihmisiäkin on vielä. Ainakin seuraavat kolme vuotta ollaan täällä, ja eihän sitä tiedä, vaikka oltaisi siitä pidempäänkin. Mennään nyt kuitenkin päivä ja vuosi kerrallaan, on turhan aikaista ajatella kolmen vuoden päähän.

Immonen palasi pelaajana Kouvolaan pitkästä aikaa viime kaudella, joskin vierasjoukkueen paidassa.

- Kouvolaan oli erilaista tulla kuin muille paikkakunnille. Täältä on paljon hyviä muistoja ja ylipäätään muistoja, koska lapsuudenhan vietin melkein kokonaan jäähallilla. Sitä ennen edellinen visiitti taisi olla joskus 2006 tienoilla, kun kävimme SaiPan kanssa pelaamassa täällä harjoituspelin.

Kouvolan jäähallista on Immosen poissaolon aikana ehtinyt tulla Lumon Areena ja halli on luonnollisesti kohottanut kasvojaan pariinkin otteeseen viime vuosina.

- Katsomot ovat edelleen aika samanlaisia kuin aiemmin, mutta muuten puitteet ovat parantuneet paljon. On tullut aitioita ja pukukoppikin on ihan vimpan päälle.

KooKoo aloitti harjoituspelikautensa menneenä viikonloppuna Imatran-turnauksessa. Perjantaina kaatui Pelicans puhtaasti 3–0, mutta lauantaina SaiPa oli jatkoajalla vahvempi maalein 3–4. Kahteen peliin mahtui viisi hyvää ja yksi huono erä.

- Pelicans-peli oli oikeastaan alusta lähtien tosi hyvä. Viimeisessä erässä onnistuimme vielä hienosti kairaamaan voiton. SaiPa-pelissä uinuimme ensimmäisen erän, mutta pystyimme sen jälkeen petraamaan paljon ja pelasimme kaksi hyvää erää.

Joukkue on ollut kesän omatoimisen jakson jälkeen kasassa kaksi ja puoli viikkoa. Hiki on virrannut Lumon Areenan uumenissa, kun joukkue on hionut itseään kuntoon.

- Kropassa tuntuu nyt ihan hyvältä. Nyt mennään harjoittelukautta, eli vähän pitääkin tuntua ja painaa. Pikkuhiljaa ruvetaan virittelemään ryhmää syyskuun puoliväliä, kauden alkua ja sarja-avausta kohti, Immonen kertoo.

Keskiviikkona edessä on kesäkauden kolmas ja Lumon Areenan ensimmäinen harjoitusottelu. Vastustajaksi saapuu viime kaudesta reilusti uudistunut Rauman Lukko. OSTA LIPPUSI NYT!