Irving: ”Olen valmis!”

Kanadalaismaalivahti Leland Irving debytoi KooKoon maalilla keskiviikon Ilves-ottelussa.

Edellisviikolla KooKoon kanssa sopimuksen sorvannut Leland Irving, 28, pelaa keskiviikkona ensimmäisen Liiga-ottelunsa oranssimustissa. KooKoo isännöi Lumon Areenalla Tampereen Ilvestä.

- Olen valmis ja innoissani, totta kai. Edellisestä sarjapelistä on jo tovi, Irving kommentoi.

Irving saapui Suomeen perjantaina ja ehti näkemään KooKoon edellisen kotiottelun HPK:ta vastaan. Hämeenlinnalaisryhmä haki Kouvolasta 1–2-vierasvoiton. Veskari on ehtinyt harjoitella joukkueen mukana pari päivää.

- Meillä on töitä tehtävänä. Puolustuksessa hukkaamme liikaa miehiä ja sitä kautta kadotamme pelin. Hyökkäyksessä luomme kyllä paikkoja, mutta emme tee niistä.

Irving on 183-senttinen monipuolinen torjuja. Veskari varattiin NHL:ään 1. kierroksella Calgary Flamesin toimesta kesällä 2006. NHL-otteluita on kertynyt vyölle 13 kappaletta.

- Olen hybridimaalivahti. Torjun paljon kiekkoja seisaaltaan, mutta menen myös nopeasti jäähän. Jalkatyö on joskus jopa vähän liian aggressiivista.

Kanadalaisvahti on aiemmin pelannut Suomessa yhden kauden ajan. Irving torjui Helsingin Jokerien maalinsuulla kaudella 2013–2014.

- Jokereista ja Suomesta jäi vain hyviä muistoja. Halli ja fanit olivat hienoja. Olen kuullut, että myös meillä on hyvät fanit, joten odotan innolla illan peliä.

KooKoo lähtee Ilves-matsiin katkaisemaan orastavaa kuuden ottelun tappioputkeaan.

- En ole aiemmin ollut tällaisessa tilanteessa, että tulen joukkueeseen, jolla on pari tappiota putkeen alla. Joukkueessa on kuitenkin hyvä tunnelma, joten näen tilanteen hienona haasteena.

Irving saapui Suomeen yksin, mutta vaimo, lapset ja labradorinnoutaja muuttavat myöhemmin perässä.

- Kouvola on minulle varmasti hyvä kaupunki. Kunhan saan olla perheeni kanssa, niin viihdyn missä tahansa.

Seuraavat kotiottelut:
Ke 19.10. klo 18:30 KooKoo–Ilves – osta liput!
La 22.10. klo 17:00 KooKoo–SaiPa – osta liput!
To 27.10. klo 18:30 KooKoo–Kärpät – osta liput!