Pe 18.1. 18:30 VS.

Jacobsson: ”Tiedämme, että voimme parantaa”

KooKoo isännöi torstaina Lumon Areenalla Oulun Kärppiä. Ruotsalaispakki Robin Jacobsson uskoo oranssimustien petraavan tiistailta.

KooKoo pelaa kolmen ottelun viikkonsa toisen ottelun torstaina Lumon Areenalla. Kotiottelu Oulun Kärppiä vastaan on oranssimustien viimeinen kotimatsi ennen ensi viikon maajoukkue taukoa.

- On mukava päästä taas kotiyleisön eteen. Kannattajamme ovat mahtavia, aloittaa KooKoon ruotsalaispakki Robin Jacobsson.

- Kärpät on minulle uusi tuttavuus, mutta siellä pelaa pari vanhaa joukkuekaveriani. Olemme käyneet heidän pelaamistaan läpi, jotta olemme torstaina valmiita.

Jacobsson on pelannut urallaan aiemmin kahdenkin nykyisen kärppähyökkääjän kanssa. Niklas Olausson tuli tutuksi Luulajassa ja Toni Kähkönen Leksandsissa.

KooKoon viikko alkoi 4–1-vierastappiolla Tapparaa vastaan. Kouvolalaisryhmä oli hyvin pelissä mukana, mutta avauserän hallinta ei johtanut maaleihin ja kun Tappara karkasi toisessa erässä kahden maalin johtoon, ei se siitä enää luopunut.

- Tappara oli hyvä ja viisas joukkue. He tietävät tasan tarkkaan milloin träpätä ja milloin karvata. Kun he pääsivät johtoon, niin he tiesivät miten silloin pitää pelata.

Sekä KooKoo että Kärpät kaipaavat kipeästi pisteitä pudotuspelitaistossaan. KooKoo on ennen torstain kierrosta sarjassa 14. ja Kärpät 11. sijalla. Pudotuspeleihin pääsee keväällä runkosarjan 10 parasta joukkuetta.

Kolmella tappiolla kautensa aloittanut Kärpät sai jo hetkellisesti peliä tuloksen valossa parempiin uomiinsa, mutta kolmesta viime ottelusta sillä on vain yksi voitto – sama saldo kuin KooKoolla.

- Olemme puhuneet paljon tiistain pelin jälkeen, sekä heti matsin päätyttyä että vielä tänäänkin. Tiedämme, että voimme parantaa. Meidän pitää vain hypätä kaukaloon ja tehdä sovitut asiat paremmin. Pystymme voittamaan sarjassa kenet tahansa.

KooKoon tökkinyt maalinteko on hiljalleen herännyt. Joukkue on tehnyt neljässä edellisessä ottelussaan yhteensä 11 maalia, vaikka jäikin Tapparaa vastaan yhteen. Aiemmalla neljän pelin jaksolla KooKoo heilutti häkkiä vain kolmesti.

- Yhdellä maalilla ei pelejä voiteta. Tampereella emme myöskään onnistuneet ylivoimilla maalinteossa, vaikka paikkoja oli. Meidän pitää päästä vielä paremmin vauhtiin kiekon kanssa, viime viikolla kaksi maalia tehnyt Jacobsson näkee.

- Joskus pitää tulla kiekon kanssa ylös ja joskus heittää päätyyn, mihin menee jätkiä voittamaan taklaamaan ja voittamaan päätykiekkoa. Näiden valintojen kanssa olemme olleet ongelmissa.

Jämäkkä ruotsalainen pelaa Kouvolassa ja samalla Suomen Liigassa ensimmäistä kauttaan.

- Olemme sopeutuneet Kouvolaan hienosti. Kaupunki on aika samankokoinen kuin Tukholman naapurikunta Tyresö, jossa asuimme Ruotsissa. Meillä on täällä hyvä asunto ja joukkueessa on hyvä ryhmä äijiä, joten nautin olostani.

- Liiga on pelityyliltään vähän erilainen kuin mihin olen tottunut. Täällä puolustajatkin luistelevat enemmän kiekon kanssa ja toisaalta träpätään paljon. Tykkään tyylistä ja alan olla tottunut siihen.

Seuraavat kotiottelut:
To 27.10. klo 18:30 KooKoo–Kärpät – osta liput!
Ke 9.11. klo 18:30 KooKoo–Jukurit – osta liput!
La 12.11. klo 17:00 KooKoo–Pelicans – osta liput!